Başkan Hürriyet: İzmit yaz boyu sanatla kalacak
Gündem, 06 Temmuz 2021 11:09İzmit’in Kurtuluşu’nun 100. Yılında, İzmitlileri bir hafta boyunca etkinlik ve konserlerle buluşturan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, etkinliklere destek veren herkese teşekkür etti. Hürriyet, temmuz ve ağustos ayında yerel sanatçılara destek olacak canlı müzik ve tiyatro etkinliklerine tüm İzmitlileri davet et
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, pandemi yasaklarından bunalan halkın 28 Haziran için hazırlanan bir haftalık kutlama etkinliklerinde doyasıya eğlendiğini, sanat, müzik ve spora olan özlemini giderdiğini belirtti. Başkan Hürriyet, “İzmitliler yasaklarda çok bunalmıştı. Çocuklar sokakları, arkadaşlarını ve oynamayı özledi, büyükler de sosyalleşmeyi, spor yapmayı ve sanatla bir araya gelmeyi. Bizler düşman işgalinden kurtuluşumuzun 100.yıl etkinliklerini planlarken vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduk. Kutlamaları bir haftaya çıkararak birçok farklı etkinlik imkânı sunduk” dedi.
KUTLAMALAR HERKESE HİTAP ETTİ
Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Milli Mücadele şehitlerinin anılması, spor yarışması ve çocuk etkinlikleriyle şehir merkezinde başlayan, ulusal ve yerel sanatçıların konserleri, modern dans ve halk dansları topluluklarının gösterileriyle süren etkinlik, Sarısu Gençlik Kampı’nda da doludizgin sürdü. Hürriyet, gündüz sportif faaliyetler, akşam da ünlü müzik gruplarının konserleri ve İzmitli DJ performansıyla tamamlanan kutlamaların tüm kesimlere hitap ettiğini vurguladı. Etkinliklerde yer alan sanatçılara ve gruplara, emek veren çalışanlara ve kutlamaları sahiplenen tüm İzmitlilere teşekkür etti.
YEREL MÜZİSYENLERLE BULUŞMA
Başkan Hürriyet, “İzmit’in sanata ve eğlenceye duyduğu özlemi kutlamalar aracılığıyla bir kez daha gördük. Temmuz ve ağustos aylarında İzmitli sanatçılarımız, müzisyenlerimiz ve tiyatro emekçilerimizle halkımızı sanat çevresinde birleştirecek etkinlikler de planladık. Pandemi sürecinde destek olmak için konserler planladığımız yerel sanatçılarımız ve müzisyenlerimizle temmuz ayında ‘Sokak Senin, Müzik Senin, Sahne Senin’ etkinlikleri hazırladık. Bu hafta başlıyoruz. Halkımızla bir araya gelmek isteyen sanatçılarımızı alkışlarla buluşturacağız.
TİYATRO EMEKÇİLERİMİZ SAHNEDE
Yerel tiyatro topluluklarımızla da bir süredir hazırlıklarını sürdürdüğümüz çalışmalarımız neticesinde takvimimiz belirlendi. 26 Temmuz ve 8 Ağustos tarihleri arasında; Alternatif Tiyatro, 262 Tiyatro, Oyun İstasyonu, Çevre Tiyatrosu oyuncuları ve Yerel Tiyatro kurucuları ile halkımızı bu kez oyunlarla buluşturacağız. Çocuklara ayrı, yetişkinlere ayrı oyunlar sahneleyecek olan tiyatro emekçilerimize şimdiden emekleri için teşekkür etmek istiyorum. Sanat bizler için çok kıymetli ve tiyatrocularımız, dünümüzü unutturmayıp geleceğimize sanat üzerinden ışık tutan milli hafızamızdır.
‘SANATLA KAL İZMİT’ DİYORUZ
İzmit her zaman sanatla içli dışlı olan, sanatçısına değer veren bir şehir oldu. Bizler de İzmit Belediyesi olarak yerel ve ulusal isimlerle vatandaşımızı konserler, dinletiler, oyunlar ve sergiler aracılığıyla yan yana getirmeye devam edeceğiz. Halkımızın sanata olan sevgisini her fırsatta ortaya koyduğunu bilerek adımlarımızı atıyor, geleceğin sanatçılarını yetiştirmek için de Sanat Akademi’miz üzerinden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ulu Önder’imizin ‘Sanatsız kalmış bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuştur’ deyişini de unutmayarak ‘Sanatla Kal İzmit’ diyoruz” şeklinde konuştu.
Gündem, 06 Temmuz 2021 11:09
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
