İzmir’de Kocaeli rüzgarı
İş Dünyası, 01 Temmuz 2021 21:485. Türkiye-Irak Yatırım, Ticaret ve Tarım Zirvesi 20-24 Haziran tarihleri arasında İzmir Balçova Termal Otel’de gerçekleşti. TISİAD Kocaeli Temsilcisi Bahar Uzunca’nın da katıldığı zirvede Kocaeli’nde sağlık ve sigorta turizmi konularında önemli adımlar atıldı.
Türkiye- Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Genel Merkezinin düzenlediği Ticaret Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen 5. Türkiye- Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi 20-24 Haziran tarihleri arasında İzmir Balçova Termal Otelde gerçekleştirildi. TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç’ın ev sahipliğinde gerçekleşen zirveye Devlet eski Bakanı Kürşat Üzmen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Irak Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahid Majeed, Irak Ticaret Odaları Federasyon Başkanı Abdel Razzak AL Zouhaġry, -IKBY Yatırım Kurumu Genel Müdürü Mukhlis Murat, Türkiye Ekonomik ve Mali Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Hasan Eken, İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Öztürk Oran, IKBY Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyon Başkanı ve Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Al-Khayat, Irak- Türkiye Türkiye İş Konseyi Başkanı Jaafar Rasoul Al-Hamdanğ, yaklaşık 200’ün üzerinde Iraklı iş insanı ile Kocaeli TISİAD Temsilcisi Bahar Uzunca’da katıldı.
Zirvede Kocaeli ön planda
İzmir’de gerçekleşen zirvede kentimizi en iyi şekilde temsil eden TISİAD Kocaeli Temsilcisi Bahar Uzunca, sanayinin yanı sıra sağlık ve sigortacılık konularında da çok önemli bir yere sahip olan kentimiz ile ilgili çeşitli ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Zirve ile ilgili olarak açıklama yapan Uzunca, “ Türkiye Irak Yatırım, Ticaret ve Tarım Zirvesinin ülkemiz açısından gerekse kentimiz açısından çok önemli kazanımları olmuştur. Zirvede Kocaeli sanayisi ile ilgili bilgileri aktarma fırsatım oldu. Özellikle zirve öncesinde görüşme yaptığım Kocaeli Sanayi Odası Başkanımız Ayhan Zeytinoğlu ve Kocaeli Ticaret Odası Başkanımız Necmi Bulut’tan çok önemli bilgileri zirvede aktarmam için bilgilendirmişlerdi. Bu manada Iraklı iş insanları sanayinin kalbi olan Kocaeli ile ilgili olanakları öğrenmeleri ile ilgilerinin arttığını zirvede gördüm. Kocaeli sanayisinin ulaşım alternatifleri hakkında da bilgilendirme yaparak, kara, deniz, tren ve hava yolu ile her türlü ulaşıma açık olunması da bu cazibeyi artırmaktadır” dedi.
Gıda OSB vurgusu
Kocaeli TISİAD İl Temsilcisi Bahar Uzunca konuşmasının devamında, “ Kocaeli sanayisine yeni kavuşturulan ve temelleri atılan Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yatırımlarından da bahsederek, Irak ile gıda alanında da çok önemli ilişkilerin kurulabileceğini ve bölgeye yatırım anlamında da çok önemli katma değerin kazandırılabileceğini belirtmekten de mutluluk duydum. Malumunuz pandemi sonrasında gıda sanayinin önemi daha da ön plana çıkmıştır. Gerek iklimsel koşullar gerekse verimli tarım alanlarının etkin kullanılmasında da Kandıra’da hizmete girecek olan organize sanayi bölgesinin yerinden ham madde üretimi ile üretim maliyetlerinin de makul seviyelerde olması da Iraklı bürokrat ve iş insanlarının dikkatini çekmiştir” dedi.
Sağlık ve Sigorta turizmi
Türkiye ekonomisinin göz bebeği olan Kocaeli sanayinin yanı sıra sağlık ve sigortacılık anlamında da çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Uzunca, “ Kocaeli sanayisinin öneminin yanı sıra sağlık alanında da Türkiye’nin en donanımlı sağlık kuruluşlarının ve hekim kadrosunun bulunması da sağlık turizmi açısından da çok önemlidir. Bu manada sağlık turizminin de ülkemize katma değer getirmesi açısından çok önemli buluyoruz. Irak iş insanları yine sigortacılık anlamında da bilgi birikimlerimizden faydalanmak istediklerini belirtmişler ve bu manada da ikili temaslarımız daha da gelişerek devam edecektir. Kocaeli’mizde kültürel ve doğa turizmi açısından da çok zenginlikleri bulunması nedeniyle Kocaeli ile Iraklı iş insanlarımızı en yakın zamanda Kocaeli de ağırlayarak, işbirliklerimizi hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Bana bu fırsatı veren Genel Başkanım Nevaf Kılıç’a, Kocaeli Sanayi Odası Başkanımız Ayhan Zeytinoğlu’na ve Kocaeli Ticaret Odası Başkanımız Necmi Bulut’a da ayrıca teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

İş Dünyası, 01 Temmuz 2021 21:48
Yorumlar (0)
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
