Kazanıp kapıdan girene kadar yanınızdayız
Siyaset, 01 Temmuz 2021 20:17Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü, grevdeki Nedex ve Baldur işçilerini ziyaret etti, mücadeleleri boyunca yanlarında oldukları mesajını verdi.
Kocaeli Dilovası’nda bulunan Petrol-İş üyesi Nedex Kimya fabrikası işçilerinin grevi kararlılıkla sürüyor. Grevde 15. günü geride bırakan işçiler, dayanışma ziyaretleri ile de güç buluyor. Nedex ile beraber yine grevlerinde 188. günü geride bırakan Baldur işçilerine Emek Partisi Kocaeli İl ve Gebze İlçe Örgütü ziyaret etti. "Baldur ve Nedex işçisi kazanacak, işçi sınıfı kazanacak" diyen EMEP, dayanışma çağrısı yaptı.
Nedex grevi ziyaretinde konuşan Emek Partisi MYK Üyesi ve Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, Baldur işçileri ile Nedex işçilerinin grevlerini birbirinden ayrı görmediklerini, her iki işkolundaki işçilerin de pandemi koşullarında ekmeklerini büyütmek için mücadele ettiğini vurguladı.
Baldur'da da Nedex'te de patronların, işçilerin grevini, birlikte mücadelelerini bölmek için türlü oyunlar oynadığını belirten Erkan, patronların amacının daha az ücretle kölelik koşullarında çalışma dayatmak olduğunu, işçilerin örgütlü mücadele ile bu girişimleri boşa çıkarıp kazanacağını belirtti.
"BU MÜCADELE EMSAL OLACAK"
Türkiye'de asgari ücretin bir zamanlar bakanların "Çinli işçiler bir tabak pirinçle bile mutlu oluyor" diye örnek gösterdiği Çin'in bile gerisine düşmüş durumda olduğunu belirten Erkan, iktidarın patronlara daha düşük ücretlerle işçi çalıştırmanın yolunu açtığını, bunu engelleyebilmenin tek yolunun da işçilerin sendikaları ile verdikleri örgütlü mücadele olduğunu ifade etti. Nedex işçilerine seslenen Erkan, "Eğer siz bu mücadele ile hakettiğiniz ücreti alırsanız bu mücadele emsal olacak, Baldur işçileri de alacak başka işçiler de alacak" diye konuştu.
Emek Partisinin sınıfın partisi olduğunu vurgulayan Erkan, "Siz şu kapıdan grev halayları ile kazanarak girene kadar bu parti sizin yanınızda, omuz omuza dayanışma içinde olmaya devam edecek ve siz bu kapıdan halaylarla içeri gireceksiniz" dedi.
.gif)
Siyaset, 01 Temmuz 2021 20:17
Yorumlar (0)
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
İSU’nun 2026 yılı hedefleri masaya yatırıldı
Kocaeli vekilinden Migros işçilerine destek
Başkan Gökçe, Yığılcalılar Derneği'ne konuk oldu
Gıda enflasyonu son iki yılın zirvesine ulaştı
Yerel Destek Programı YEDEP 2026’da başvuru süresi uzatıldı
