Kocaeli’de vatandaş göz göre göre zehirleniyor
Siyaset, 01 Temmuz 2021 14:11CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, yıllardır çevreyi tahrip eden ve insan sağlığını tehdit eden Kocaeli Gebze Kömürcüler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GKOSB) sorununu yeniden gündeme taşıdı. Tarhan, Çevre ve Şehircilik Bakanı, AKP’li Kocaeli Belediye Başkanları ve Milletvekilleri’nin daha önce defalarca söz verdikleri halde kaldırılması için bir çalışma yapmadıkları gerekçesiyle vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine TBMM Başkanlığı’na tekrar soru önergesi sundu.
Vatandaşımız kömür soluyor”
Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde yer alan çevreye ve insana zarara rağmen Gebze Kömürcüler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kömürcülük faaliyetleri devam etmektedir. Konuya dikkat çeken Tarhan: “Vatandaşımız göz göre göre zehirleniyor. Kimse buna bir dur demiyor. Yıllardır söylüyoruz hala tek bir adım atılmadı. Konuyu birçok kez meclis gündemine de taşıdık. Yetkililer tarafından uzun süredir Kömürcüler OSB’nin taşınacağı söylenmesine rağmen bölgede faaliyet devam ediyor. İnsanları oyalamayı bırakın! Burada insan hayatı söz konusu. Bundan daha önemli bir şey olabilir mi? Bir an önce bu organize sanayi bölgesinin taşınması gerekmektedir” dedi.
“Gençlerimize ve çocuklarımıza bunu yapmaya hakkımız yok!”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Kocaeli’ndeki Kömürcüler OSB’nin ne zaman taşınacağını soran Tarhan: “Dilovası’ndaki vatandaşlarımız bize konu ile ilgili şikayetlerini iletiyorlar. Kömürcüler OSB’nin ne zaman taşınacağına dair vatandaşın bilgilendirilmesi gerekiyor. Kömür tozunun çevreye ve insan sağlığına verdiği zarar bilimsel araştırmalarla da ortada. Vatandaşın sesini duyun! Bölgedeki insanlar her gün kömür tozu soluyor. Kömür tozu bölge sakinlerinin kabusu haline geldi. İnsanlar pencerelerini dahi açamıyorlar. Yakın bölgelerde akciğer ve solunum hastalıkları yaygın hale geldi. Gençlerimize ve çocuklarımıza bunu yapmaya hakkımız yok!” dedi.
.jpg)
Siyaset, 01 Temmuz 2021 14:11
Yorumlar (0)
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
Euro'da yükseliş devam edecek mi?
Türkkan: Milletin parasını iktidarın borazanlarına dağıtıyorlar
KOTO Başkanı Bulut, CHP İl Başkanı Arcan’ı tebrik etti
İSU, kayıp kaçak oranını azalttı!
