Basın açıklamasına açılan dava beraatle bitti
Polis & Adliye, 30 Haziran 2021 11:47Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkın Kurtuluş Partisi’nin (HKP) Kıdem Tazminatı Gasp Edilemez eyleminde yapılan basın açıklamasına dava açtı.
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), 1 Kasım 2020 tarihinde Gebze Kent Meydanı’nda Kıdem Tazminatının gasp edilmesine karşı basın açıklaması yapmıştı.
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, HKP Kocaeli İl Sekreteri Murat Kızıltaş’ın aşağıda alıntılanan açıklamasına karşı “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme” suçlamasıyla dava açtı.
“İzmir Depremi bir kez daha göstermiştir ki, yaşanan felaketin sorumlusu deprem değil, Antika ve Modern Parababaları düzenidir, özellikle de Ortaçağcı AKP’giller iktidarıdır
AKP’giller, halklarımızın tüm değerlerine, tüm kazanımlarına, saldırmaya devam ediyor. “Durmak yok yola devam” masalı ile Halklarımıza her gün yeni saldırılar geliştiren AKP’giller, bir süredir, İşçi Sınıfımızın uzun mücadeleler sonucunda elde ettiği Kıdem Tazminatını kuşa çevirmenin telaşına ve çabasına girmiş durumda.
Üstelik “kıdem tazminatınızı güvenceye alıyoruz, istihdamı arttırıyoruz” diyerek her çıkardıkları yasada olduğu gibi Halkımızı uyutmaya, kandırmaya devam ediyorlar. Yüzbinlerce işçinin ücretsiz izne çıkartıldığı, pandeminin faturasının İşçi Sınıfımıza çıkartılmaya çalışıldığı bu dönemde AKP iktidarı ve Parababaları işçilerin 84 yıllık kıdem tazminatına saldırıyor.
“….Kıdem tazminatının gasp edilmesi işçi, emekçi düşmanlığıdır.”
Gebze 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Murat Kızıltaş savunma yaptı. HKP tarafından hazırlanmış olan basın açıklamasını okuduğunu belirten Kızıltaş, “Türkiye’deki her siyasi partinin yapabileceği türden basın açıklamasıdır” dedi.
“DEMOKRATİK BİR HAKKIN KULLANILMASIDIR”
Kızıltaş’ın ardından HKP MYK Üyesi Avukat Halil Ağırgöl söz aldı. Ağırgöl, “İddianame içeriğinde yer alan konuşma bir basın açıklamasıdır. Bizce gasp olarak nitelendirdiğimiz kıdem tazminatı hakkındaki düzenlemeye ilişkin haklı bir tepkinin ortaya konulmasıdır. Çünkü kıdem tazminatı Anayasada güvence alıntına alınan sosyal güvenlik hakkının bir unsurudur” ifadelerine yer verdi. Siyasi Partiler Kanunu’nun 3’ncü maddesi ve Anayasa’nın 26’ncı maddesini hatırlatan Ağırgöl, “Müvekkilin yapmış olduğu açıklama tamamen demokratik bir hakkın kullanılmasıdır” dedi.
ELEŞTİRİSEL NİTELİKTEDİR
Savcı, Murat Kızıltaş’ın açıklamasının eleştirisel, siyasi düşünce açıklama niteliğinde olduğu, üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığından beraatına karar verdi.
.jpg)
Polis & Adliye, 30 Haziran 2021 11:47
Yorumlar (0)
İzmit’te 3 gün bu saatler arasında elektrikler kesilecek
Hısım akraba yönetimi!
Körfez’de NİMOSK Karting Yarışı ilgi ve heyecanla takip edildi
Anahtar Partisi Karamürsel İlçe Yürütme Kurulu toplandı
Belediye Başkanı Gülşah Durbay amansız hastalığa yenildi
Belediyeyi eleştiren gazetecilere ağır hakaretler etti
Karşılıksız çeklerde rekor artış
Kışın araç sahiplerinin bu ihmali binlerce liralık masraf çıkarıyor!
Köfteci Yusuf'ta dönerin içinden çivi çıktı!
Kartepe’nin sahibi yok!
Gölcük’te Bilgin Caddesi yenilendi
Ebru Teğmen ünlü iş insanının şirketinde işe başladı
Suça karışmamış PKK'lı ifadesi hangi aklın, hangi hukukun ürünü?
Emekli maaşıyla yaşamını sürdüremediği için çöplerden kağıt topluyor
Kocaeli’nin geleceğini şekillendiren yatırımlar
KOÜ’de servis araçları kullandırılmayan personellere yol masrafları ödensin!
Vali Aktaş, MÜSİAD’ın o programına katıldı
TMO'da rekor zarar! Çiftçi topraktan kopartılıyor
Telefon ve bilgisayar alacaklar dikkat!
21 ile kar yağacak, Kocaeli'ye rötarlı gelecek!
Dolandırıcılardan yeni tuzak!
Sahte dolar şoku! 50 ve 100'lükleri kimse almıyor
Emeklilerin maaş zammı tablosu ortaya çıktı
Büyükakın, Gebze Eskihisar Kavşağı'nda o projeyi yerinde inceledi
Ercan’dan Dokuzlar’a: Yüzsüzlük gizlenen raporlardadır
GEBKİM OSB standına perakende ve sanayi temsilcilerinden yoğun ilgi
Kardelen Hareketi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
Fatih Erbakan'dan sert sözler!
AKP’li Dokuzlar, Hürriyet’i hedef aldı
Fevziye Cami Park alanı yenileniyor
MHP Dilovası’nda hanelere misafir oluyor
Çayırova’nın genç basketbolcuları Play-Off oynamaya hak kazandı
Huzurevinde müzik dinletisi
Bu yağmanın, ihanetin hesabını verin!
Yeni Cuma Parkı botanik bahçesine dönüşecek!
Vatandaşa at ve eşek eti yedirdiler!
Eski okul binası modern bir sosyal tesise dönüştürülecek
Körfez’in gelecek vizyonu ele alındı
İmamoğlu'nu suçlayan gizli tanık davadan çekildi
