Suriyelileri alın, biz size 5 milyar Euro verelim !
Gündem, 27 Haziran 2021 06:33Bağımsız Türkiye Partisi’nde (BTP) kongre süreci başladı. Genel Başkan Hüseyin Baş partisinin İstanbul Esenyurt ilçe kongresine katıldı. Ekrem Yıldız’ın yeniden ilçe başkanı seçildiği kongrede partililere seslenen Hüseyin Baş gündeme ilişkin dikkat çekici değerlendirmeler yaptı.
Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye yaptığı Suriyelilere 3 yıl için 3,5 milyar Euro destek teklifini değerlendiren BTP lideri şunları söyledi; “Avrupa Birliği, 'Türkiye 2024 yılına kadar Suriyelileri içeride tutsun 3,5 milyar Euro vereceğiz" diyor. Bize öyle bir başkan lazım ki Avrupa'ya dönüp şunu diyecek. "Ey Avrupa Suriyelileri sen al biz sana 5 milyar Euro verelim." Koca bir tarihe sahip olan Türk milletini uluslararası arenada dilenci ettiler. Niye yaptılar bunu? Çünkü ellerinde ekonomik çözüm diye hiçbir şey yok, anlatacakları, yapacakları hiçbir şey yok. Ne ekonomiyi düzeltebildiler, ne sosyal adaleti sağlayabildiler, ne eğitimi düzeltebildiler, ne hukuku düzeltebildiler... Hiçbir şey yapamadılar. Nereye el attılarsa bozdular gittiler.”
Türk Milletine değil ABD ve AB’ye sordular !
Kanal İstanbul tartışmalarına da giren BTP lideri Baş, “Kanal İstanbul'u halka sorsunlar” tekliflerine gelen, ‘Bizim kimseye sormaya ihtiyacımız yok. Merak etmeyin biz sorulması gerekenlere sorduk' şeklindeki cevaba şu karşılığı verdi; “ Zaten Türkiye'nin problemi bu değil mi? Her şeyi Amerikalıya, Avrupalıya sordular! Dedeleri bu topraklar için kanını dökmüş, canını vermiş bu millete hiçbir şey sormadılar.”
“1 dakika geç kaldı diye sınava almıyorlar”
Hafta sonu yapılan üniversite sınavına bir dakika geç kaldığı için alınmayan gençlerin durumu da BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın gündemindeydi. Baş, “Çocuk 12 yıl okuyor. Kalkıp evinden sınava gidiyor. Neymiş efendim 1 dakika geç kalmış... Sınava almıyorlar. Çocuklar sınav kapılarında harap oluyor. Niye? Sorular çalınabilir! Bu ülkede öğrencinin soru çaldığı ne zaman görülmüş? Bu ülkede YÖK Başkanlığı yapmış kişilerin soru çaldığını gördük, yandaş dershanelerin soru çaldığını gördük ama hiç öğrencinin soru çaldığını görmedik. Ne alıp veremediğiniz var bu öğrencilerle.”
“İdealimiz Türkiye’yi kainat devlet yapmak”
Hüseyin Baş BTP Esenyurt ilçe kongresindeki konuşmasını şu dikkat çekici ifadelerle noktaladı; “Biz Atatürk'ün torunları, Haydar Baş'ın evlatları olarak bu ülkeyi hak ettiği yere taşıyacağız. Türk devletinin kainat devleti olmasını ideal edinen, açlığa, sefalete, yoksulluğa dur diyen insan Haydar hocadır. Bunu yapan insan Atatürk'tür. Bunu yapan insan Kerbela'da İmam Hüseyin, Çanakkale'de Mustafa Kemal'dir. İşte biz bunu yapabilecek insanlarız. O zaman üzerimize düşen vazifeyi bihakkın yerine getireceğiz. Kongrelerimiz başladı. İlçe, il kongrelerimizi yapacağız, büyük kongremizi yapacağız… Ondan sonra da seçim için yollara düşeceğiz. Sonra iktidarı alacağız. Görevimiz bitecek mi? Bitmeyecek. Bizim idealimiz neydi? Türkiye'yi kainat devleti haline getirmekti. İşte o ideal için çalışacağız. Devlet nasıl yönetilir, millete nasıl hizmet edilir geçmiştekilere de gelecektekilere de göstereceğiz. Bizim idealimiz bu. Allah hepimize ideali yaşamayı, yaşatmayı ve başarmayı nasip eylesin.”
Gündem, 27 Haziran 2021 06:33
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
