Meral Akşener sert konuştu
Siyaset, 24 Haziran 2021 15:53İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, silahlı saldırıya uğrayan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Akşener "Garibin yanında durmayı unutmuşlar. Sayın Erdoğan unutmuş. Beş maaşlı danışmanlarının tesiriyle unutmuş. Derdini söyleyen garibanları yalancılıkla itham edip, onları rezil rüsva eden danışmanlarının emrine girmiş" dedi.
Ankara’dan saat 11.00 sıralarında havayolu ile Trabzon’a gelen Akşener, partililer tarafından karşılandı. Akşener, karşılama sonrasında Yomra ilçesine hareket etti. Belediye binası önünde partililere kısa bir konuşma yapan Akşener, ardından silahlı saldırıya uğrayan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı makamında ziyaret ederek, “geçmiş olsun” dileklerini iletti. Ziyaret sonrasında Akşener, ilçede esnaf ziyaretinde bulundu.
11 Haziran Cuma günü Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, belediye binası önünde makam aracından indikten sonra silahlı saldırıya uğramış ve sıkılan 5 kurşun şans eseri kendisine isabet etmemişti.
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, tetikçi Halit A. (28) ile saldırıyı azmettiren Tolgahan K.’yı (30) yakalamış ve şahıslar çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olayı azmettiren Tolgahan K.'nın babası Ayhan K. da daha sonra gözaltına alınmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
VELİNİMET OLDUĞUNUZU KAFALARINA VURA VURA ANLATACAĞIM
Ziyaretin ardından belediye önünde toplanan vatandaşlara seslenen Akşener, “Uzun bir zamandır farkında olmadan, oylarınız üzerinden tartıldınız. Sonuç itibariyle; ‘kaşının altında gözün var, niye o renk? Gözünün üzerinde kaş var, niye öyle?' soruları üzerinden tartışan bir Türkiye'de, unutuldunuz kardeşim, unutuldunuz… Esnaf için nasıl ki müşterisi velinimetse, siz milletsiniz, siz seçmenisiniz, siyasetçi için de velinimet sizsiniz. Bütün siyasetçilere, ben de dahil, asıl sizin velinimet olduğunuzu kafalarına vura vura anlatacağım. Onun için geziyorum” şeklinde konuştu.
GÖRÜLÜYOR Kİ ERDOĞAN O GÜNLERİ UNUTMUŞ
Gezileri sırasında çok sayıda “acı hikayeyle” karşılaştığını dile getiren Akşener, “Onları ‘ağalara' duyurmak için elimden geleni yaptım. Ama ne oldu biliyor musunuz? Garibin yanında durmayı unutmuşlar. Benim yaşımda insanlar var aranızda; biz öyle bir nesiliz ki, Tayyip Erdoğan da onlardan birisidir, bizim ailelerimiz, bazı zamanlar çocuklarını doyurup, kendileri o gece yemek yemeden yattılar. Ben onu hiç unutmadım. Ama görülüyor ki Sayın Erdoğan unutmuş. Beş maaşlı danışmanlarının tesiriyle unutmuş. Derdini söyleyen garibanları yalancılıkla itham edip, onları rezil rüsva eden danışmanlarının emrine girmiş” açıklamasında bulundu.
O KULAĞIN UCUNU KOPARACAKSINIZ
Kendisini dinleyen yoğun kalabalığa seslenen Akşener, şöyle devam etti:
– Şimdi sizden bir şey istiyorum; o kulağı çekeceksiniz! O kulağın ucunu koparacaksınız! Tamamı demiyorum ama ucu gidecek. Çünkü eğer siyasetçi, gelip, milletinden oy istiyorsa, o oyu da millet kendisine vermişse, millete hizmet etmekle, onun hizmetkarı olmakla yükümlüdür. Çok net bir şey söylüyorum: Ben kişisel olarak hiçbir şey istemiyorum ama ben de Meral Akşener isem, o köylü kızıysam, sizi unutanların kafasına vura vura sizi hatırlatmazsam ben de Meral Akşener değilim. Sizi unutmuşlar ama hatırlatacağız el birliğiyle… Onlar buraya gelecek, buraları gezmek zorunda olacak, gezemiyorlarsa da o kulak gidecek!
ONUN GÖREVİ, ADAM OLMAYANLARA CANI PAHASINA DİRENMEK
Geçtiğimiz günlerde silahlı saldırıya uğrayan İYİ Parti'li Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ı işaret eden Akşener, “Şimdi onun bir görevi var; adam olmayanlara direnmek, ahlaksızlık yapanlara direnmek, Yomra'yı soyanlara direnmek, canı pahasına direnmek. Onun için de ben başkanı size emanet ediyorum. Onun hizmetlerini takip edeceksiniz. Onun eksiğini, gediğini söyleyeceksiniz, ona yol göstereceksiniz. O sizin evladınız” ifadelerini kullandı.
Siyaset, 24 Haziran 2021 15:53
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
