İzmit Akmeşe’nin altyapısı ilmek ilmek işleniyor
Gündem, 24 Haziran 2021 07:28Akmeşe’ye hayat katacak projenin yatırım maliyeti 30 milyon lira değerinde olacak.
Kocaeli’nin her bölgesinde modern ve sağlıklı altyapı ile hizmet vermek için yatırımlarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İzmit ilçesine bağlı Akmeşe bölgesinin sağlıklı altyapıya kavuşulması için içme suyu ve kanalizasyon altyapı yenileme projesine başladı. Akmeşe’nin Atatürk ve Cumhuriyet Mahallelerinde yapılacak çalışmalar kapsamında, toplam 59 km uzunluğunda içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yapılacak.
CAZİBE MERKEZİ
İzmit ilçesinin doğusunda yer alan ve doğal güzelliği ile dikkat çeken Akmeşe’de yaşayanlar çiftçilik, hayvancılık ve atçılık gibi ekonomik kaynakları bulunuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal mahallelerin cazibesini artırmak için yaptığı yatırımlar ile birlikte Akmeşe, bölgenin cazibe merkezi haline geldi.
PROJE HAZIRLANDI
Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Akmeşe’de yaşayan vatandaşlara sağlıklı içme suyu ve atık su altyapı ve modüler atık su arıtma tesisi ile hizmet veriyor. Yapılan yatırımlar ile birlikte her geçen günü nüfusu artan bölgenin, ekonomik ömrünü tamamlayan ve yetersiz kalan altyapısını yenilemek için “İzmit İlçesi Akmeşe Atatürk ve Cumhuriyet Mahalleleri İçme suyu, Kanalizasyon ve Yağmur suyu İnşaatı” projesi hazırlandı. Projenin ihale sürecinin tamamlanmasının ardından imalat çalışmalarına başlanıldı.
ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Akmeşe Cumhuriyet Mahallesi’nin çeşitli sokaklarında içmes uyu ve kanalizasyon boru hattı imalatları yapılıyor. İçme suyunda kullanılan düktil font boruların İSU Genel Müdürlüğü tarafından karşılandığı imalat çalışmalarında, Atatürk ve Cumhuriyet Mahallelerinde toplam 47 km uzunluğunda içme suyu hattı, 9,7 km uzunluğunda kanalizasyon hattı ve 2,3 km uzunluğunda yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirilecek.
BAŞKAN BÜYÜKAKIN,”HER KARIŞ TOPRAĞA HİZMET GÖTÜRÜYORUZ”
Kocaeli’nin her karış toprağında hizmetler yaptıklarını ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İzmit Akmeşe’de başlanılan altyapı yenileme çalışmaları ile birlikte bölgenin sağlıklı altyapıya kavuşacağını söyledi. Akmeşe’de toplam 59 km uzunluğunda altyapı yenileyeceklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, ”Kocaeli’nin her karış toprağına altyapı, üstyapı, çevre ve spor alanlarında hizmetler götürüyoruz; Hizmetlerde ilçe, bölge ayrımı yapmadan çalışıyoruz. Yaptığımız yatırımlar ile bölgenin cazibe merkezi haline gelen Akmeşe’nin artan nüfusun ihtiyacını göz önünde bulundurarak altyapı yenileme çalışmalarına başladık. İlmek ilmek işlenecek ve önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanacak altyapı projesi ile birlikte Akmeşe’de yaşayan hemşerilerimiz, modern ve sağlıklı altyapıya kavuşacak. Başlanılan projenin Akmeşeli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. “dedi.
MUHTARLARDAN ZİYARET
Akmeşe Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Rahim Varol, Anbarcı Mahallesi Muhtarı Mustafa Karaboğa ve Yenice Mahalle Muhtarı İlhan Gülseren, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’ı makamında ziyaret ederek, bölgelerinde yapımına başlanılan altyapı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
30 MİLYON LİRA MALİYET
Akmeşe’ye ve bölgede yaşayan insanlara hayat katacak olan projenin imalat sürecinin Ağustos 2022’de tamamlanması hedefleniyor. Toplam 59 km altyapı hattı, içme suyu hattında kullanılacak düktil font boruları ve üstyapı bedeli ile birlikte proje, 30 milyon liraya mal olacak.
.gif)
Gündem, 24 Haziran 2021 07:28
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
