Kocaeli İtfaiyesi yeni araçları ile daha da güçleniyor
Gündem, 24 Haziran 2021 17:38Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, bünyesine yeni katılacak olan araçlarla olaylara daha hızlı ve kolay bir şekilde müdahale edecek.
Türkiye’nin örnek itfaiyelerinden olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, araç filosunu genişletiyor. Pek çok olayda ve afette görev yapan itfaiye teşkilatı, modern araçlarla çalışmalarını daha da hızlı ve kolay hale getirecek. Bu kapsamda Kocaeli İtfaiyesi biri merdivenli olmak üzere 6 adet yeni itfaiye aracı alıyor.
YENİ ARAÇLARIN İHALESİ 17 MAYIS’TA YAPILMIŞTI
Yeni gelecek olan araçlar ile filosunu daha da genişletecek olan Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi için 17 Mayıs 2021 tarihinde ihale gerçekleştirilmişti. Bu çerçevede bir tanesi 2,5 tonluk su kapasiteli itfaiye aracı ve beş tanesi 6 tonluk itfaiye arazözü alınacak.
İTFAİYE OLAYLARA KARŞI DAHA DONANIMLI OLACAK
Yeni araçlardan bir tanesi 18 metre merdivenli 2,5 ton su kapasiteli itfaiye aracı, 300 hp gücünde olacak. Beş adet 6 ton su kapasiteli itfaiye araçları ise 300 hp gücünde ve 600 litre köpük kapasite ile hizmet verecek. Araçlar hem ilk müdahale hem de takviye aracı olarak kullanılabilecek. Böylelikle Kocaeli İtfaiyesi olaylara karşı daha donanım olacak.
KOCAELİ İTFAİYESİ GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı güç geçtikçe büyüyor. Hali hazırda kurulu 18 istasyonumuzla 7/24 hizmet vermeye devam ediliyor. Acil ve afet durumlarında daha kaliteli ve hızlı müdahale edilebilmesi için yapılar ve araç gereçler güçlendiriliyor. Bu kapsam dahilinde merkez daire başkanlığının yeni bina inşaatı hızla devam ederken, 2022 yılında Kartepe, Başiskele ve Gebze başta olmak üzere olaylara daha erken ulaşımın sağlanması amacıyla uzak mesafelerde de yeni istasyon kurma çalışmaları planlanıyor.
ÇATI VE BACA YANGINLARINA KARŞI GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, sıklıkla karşılaşılan çatı yangınları ve baca yangınlarına karşı vatandaşların gerekli tedbirleri alarak hareket edilmesi konusunda ivedilikle uyarıyor. Özellikle çatı izolasyon çalışmaları esnasında oluşabilecek yangınlardan kaçınmak adına işin ehli kişiler tarafından yapılması, restoran ve endüstriyel tesislerde bulunan bacaların zamanında ve yetkili kişiler tarafından düzenli olarak temizlenmesi olası yangın risklerini azaltıyor. Ayrıca endüstriyel tesislerde çalışan personellerine, kurumumuz tarafından verilen temel yangın eğitimlerinin aldırılması da olası bir yangında erken müdahale ile büyümeden kontrol altına alınmasında büyük katkı sağlıyor.
.gif)
Gündem, 24 Haziran 2021 17:38
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
