Hürriyet Dilovası’ndan çağrı yaptı: Derneklerin özerk bütçesi olmalı
Gündem, 28 Mart 2021 17:01Kocaeli Ağrı Dernekleri Federasyonu’nun ilk olağan kongresine katılan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet salondaki AK Partili milletvekili Cemil Yaman’dan derneklerin özgürleşmesini sağlamak için yasal düzenlemeyle devletten bütçe verilmesini sağlayacak adım atmasını rica etti.
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Dilovası’nda gerçekleştirilen Kocaeli Ağrı Dernekleri Federasyonu 1.Olağan Kongresi’ne katıldı. Ağrı hemşehri derneklerini bir çatı altında toplayan federasyonun Dilovası Kültür Merkezi’ndeki kongresinde Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve yöneticileri katıldı. Ömer Yıldırım’ın kurucu federasyon başkanı seçildiği kongrede kürsüye çıkan başkan Hürriyet, “İçinizden biriyim” dedi.
DERNEKLER, ARKA BAHÇE OLMASIN
Salondakilerin kandilini kutlayan ve kongrenin hayırlara, güzel işlere vesile olmasını dileyen Başkan Hürriyet derneklerin siyaset üstü olması gerektiğinin altını çizdi ve “Dernekler, belediyeler dahil hiçbir yerin arka bahçesi olmamalı. Sivil düşünceyi önemseyen ve dernekçilikten gelen biri olarak derneklerin, insana dokunmanın, iyilik yapmanın, toplumu kaynaştırmanın ve dayanışmanın ne kadar önemli bir aracı olduğunu bilincindeyim. Sayın milletvekilim de buradayken bir ricada bulunmak istiyorum” diyerek önerisini açıkladı.
DEVLETİN DERNEK BÜTÇESİ OLMALI
Milletvekilliği yaptığını da vurgulayan belediye başkanı Hürriyet, “Her ortamda dile getiriyorum. Dernekler özerk bütçeye sahip olmalı. Acilen kendilerine ait çok ciddi yasaya ihtiyaçları var. Kendi başlarına karar verebilmeleri ve kendilerini idare edebilmeleri için Avrupa’daki düzenlemelerden de örnek alınarak yeni yasal düzenleme yapılmalı. Bu yolla dernekler güçlendirilmeli. Aksi halde belediyelerin kapısını çalıyor ya da bir organizasyonun arka bahçesi oluyorlar. Sonucunda da istenen amaçtan uzaklaşıyor, bölünüyorlar. Aynı yöreden insanlar siyaseten uyuşmadıkları için birden çok dernek kuruyor. Oysa ki hepimiz bir aradayız” şeklinde konuştu.
.gif)
AK PARTİ HÜKÜMETİNE ÖNERİMDİR
“
Eğer derdimiz topluma faydalı işler yapmaksa derneklerin mutlaka devletten destek alabileceği bütçe olması gerekiyor. Konunun meclise taşınır ya da onaylanıp onaylanmayacağını bilemem. İnşallah bir gün Türkiye bu atılımı yapar. Demokratikliğin konuşulduğu bir dönemde böyle bir demokratik adım atarsa AK Parti hükümeti adına da güzel bir iş olur. Naçizane önerimdir” ifadelerini kaydeden Hürriyet, “Yeni belediye başkan yardımcım Emirşah Torun’un da Ağrılı. Sizlerle bağ kurmak bu yüzden daha da kıymetli. Federasyon başkanımızın taleplerini de seve seve üzerime alıyorum. Fiziken uzak da olsak gücümüz yettiğince yanınızdayım” dedi
DİLOVASI HÜRRİYET’İ ÇOK ÖZLEMİŞ
Dilovası’nda gerçekleştirilen Kocaeli Ağrı Dernekler Federasyonu 1. Olağan Kongresine katılan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, kongre ardından kent esnafını ziyaret etti. Esnaf Hürriyet’e büyük ilgi gösterdi
Dilovası’nda gerçekleştirilen Kocaeli Ağrı Dernekler Federasyonu 1. Olağan Kongresine katılan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, kongre tamamlandıktan sonra Dilovası Bağdat Caddesi esnafını ziyaret ederek kandillerini kutladı. Ziyaret sırasında Başkan Hürriyet’e CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Ali Yapa, CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, CHP Dilovası Meclis Üyesi İnci Aydemir ve İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Emirşah Torun eşlik etti.
ESNAFA BEREKETLİ KAZANÇ DİLEDİ
Esnafla sohbet eden Başkan Hürriyet, “Federasyonumuzun kongresine katılmak için geldiğimiz Dilovası’nda milletvekilliği dönemimde sıkça ziyaret ettiğim kent esnafını görmek ve kandillerini kutlamak beni mutlu etti. Uzun zaman sonra bir araya geldiğimiz kent esnafıyla hasrette gidermiş olduk. İnşallah ileride daha sık görüşebiliriz. Esnafımıza bol ve bereketli kazançlar diliyorum.” dedi.
Gündem, 28 Mart 2021 17:01
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Asgari ücretli cebine girmeden 1359 TL kaybetti
Elinizi soframızdan, cebimizden çekin
Vali Aktaş, Gebze’deki Sosyal Market’e gitti
Çayırova Kent Meydanı’nda otopark ve kuru havuz tamam
Depremden sonra Kocaeli’den Hatay’a uzanan dayanışma hikâyesi
Milli sporcu Kahveci, Ahmet Önal'a boks eldiveni hediye etti
İşe giden emekçilere ikram
Sokakta kalan vatandaşlara sıcak yemek
2026 işsizlik maaşı belli oldu
Başkanı Ölmez, şampiyon kulübün yöneticilerini ağırladı
İmamoğlu'nu değil Binali Yıldırım'ı yargılayın!
6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler İzmit’te anılacak
Kocaeli’de o işletmeler sahura kadar açık olacak
İzmitli tanınmış esnaf vefat etti
İki bakandan fahiş fiyat denetimi talimatı
Şehri geliştiren fikirler ödüllendirildi
Terörist başına umut hakkı vermek kabul edilemez
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
