Darıca’nın en büyük camisi açıldı
Gündem, 28 Mart 2021 12:26Hasarlı olan ve yıkılma tehlikesi bulunduğu için yıkılan Nenehatun Cami, Darıca Belediyesi ve hayırsever işadamları Eyüboğlu ailesi işbirliği ile kısa sürede yapılarak yeniden ibadete açıldı.
Yıllardır yıkılma tehlikesi bulunan ve hasarlı olan Nenehatun Merkez Cami, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın talimatıyla yeniden yapılması için önceki yıl yıkılmıştı. Darıca Belediyesi ve bölgemizin hayırsever işadamlarından Eyüboğlu ailesi işbirliği ile yeniden inşa edilen Eyüboğlu Cami, kısa sürede yeniden ibadete açıldı. Modern görünümü ve mimari yapısıyla dikkat çeken Nenehatun Mahallesi’ndeki Eyüboğlu Cami için açılış töreni düzenlendi. Darıca Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca İlçe Sağlık Müdürü Ulaş Doğan, Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca İlçe Müftüsü Zeynel Abidin Çınar, Nenehatun Mahalle Muhtarı Mustafa Güzelbaba, Eyüboğlu ailesi, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.
.gif)
HAYIRLI OLSUN
Kuran tilavetiyle başlayan programda ilk konuşmayı Eyüboğlu ailesi adına Hamdi Alaaddin Eyüboğlu yaptı. Böyle hayırlı bir işe vesile oldukları için mutlu olduklarını ifade eden Alaaddin Eyüboğlu, ebediyete intikal eden anneleri ve abileri için cami yaptırdıklarını söyledi. Nenehatun Mahalle Muhtarı Mustafa Güzelbaba da mahalle sakinleri adına teşekkür ederek mahallelerine böyle güzel ve büyük bir cami yapıldığı için mutlu olduklarını belirtti. Darıca İlçe Müftüsü Zeynel Abidin Çınar ise “Burada çok güzel bir ortam var. Caminin, minarenin gölgesindeyiz. Kuran’ın sadasını dinledik ve al bayrağımız da dalgalanıyor. Ülkemizin özeti bu. Rabbim her daim bizleri özgür ve güçlü olarak bunlarla daim eylesin. İlçemize böyle güzel cami kazandırdıkları için Darıca Belediyesi ve Eyüboğlu ailesi başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
DARICA’NIN EN BÜYÜK CAMİSİ
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise kısa sürede camiyi yeniden ibadete açtıkları için mutlu olduklarını ifade ederek “Burası sadece cami değil. Güzel bir kompleks inşa edildi. İlçemizin en büyük camisi olacak. Aynı zamanda kompleks, gençlik merkezi, konferans salonu bulunuyor. Herkese hitap edecek şekilde inşa edildi. İbadethanenin yanı sıra kadınlara, gençlere çocuklara da hitap edecek. Darıca’nın merkez camisi olacak. Darıca Belediyesi olarak caminin avlusunu da büyütecek bir çalışma yaptık. Rabbim hayırlı eylesin. Bir kez daha Eyüboğlu ailesi ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
PROTOKOL CAMİSİ OLACAK
Darıca Kaymakamı Yüksel Kara da emeği geçenlere teşekkür ederek “Cami, genişliği, büyüklüğü, mimarisi yapısı ile çok güzel oldu. Merkez cami ve protokol camisi olarak kullanacağız. Aile tarafından fonksiyonel olarak planlandı. Burası aynı zamanda ilim yuvası olarak hizmet verecek” dedi. Programda son olarak Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak konuşarak hayırsever işadamına teşekkür etti. Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, hayırsever işadamları Kemalettin Eyüboğlu ve Alaaddin Eyüboğlu’na hediye takdim ettiler. Kemaleddin Eyüboğlu, caminin anahtarını Kaymakam Yüksel Kara’ya teslim etti. Kurdele kesiminin ardından cami ibadete açılırken protokol ve vatandaşlar birlikte öğle namazını kıldı. Aynı zamanda ilçe müftülüğü tarafından düzenlenen Berat Kandili programı da Eyüboğlu Cami’nde gerçekleşti. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da kandil programına katılarak Darıcalıların kandilini kutladı. Program sonunda Darıca Belediyesi tarafından vatandaşlara kandil simidi dağıtıldı.
Gündem, 28 Mart 2021 12:26
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler İzmit’te anılacak
Kocaeli’de o işletmeler sahura kadar açık olacak
İzmitli tanınmış esnaf vefat etti
İki bakandan fahiş fiyat denetimi talimatı
Şehri geliştiren fikirler ödüllendirildi
Terörist başına umut hakkı vermek kabul edilemez
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
