Ağbal’ın faturası 7 tünel, 2 baraj oldu
Ekonomi, 24 Mart 2021 07:47'Dövizdeki her 10 kuruşluk artış bir Avrasya Tüneli' diyen MHP eski Milletvekili ve TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan, Merkez Bankası Başkanı değişikliğinin, Türkiye’ye 2 günlük maliyetinin 2 Atatürk Barajı, 7 Avrasya Tüneli, 1.800 kilometre hızlı tren hattı olduğunu söyledi.
MHP eski Milletvekili ve Türkiye Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Başkanı Sinan Oğan, Merkez Bankası Başkanı'nın gece yarısı görevden alınmasının Türkiye'ye maliyetinin çok ağır olduğunu açıkladı. Türkiye'nin 106 milyar dolar kamu dış borç tutarı olduğuna dikkat çeken Oğan, “Döviz kurundaki her 10 kuruşluk artış bize bir Avrasya Tüneli kaybettiriyor. Cumadan pazartesiye 2 tane Atatürk Barajı, 7 tane Avrasya Tüneli, 1.800 kilometre hızlı tren hattı kaybettik” dedi.
TEMEL MESELE GÜVEN
Normal ülkelerde merkez bankası başkanlarının 10-15 sene görevde kaldığına dikkat çeken Oğan, “Naci Ağbal sadece 4.5 ay görevde kalabildi. Bir mevsimlik işçinin bile görev süresi 3 aydır” dedi. Sinan Oğan, burada dikkat edilmesi gereken temel meselenin güven olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“DÖVİZ ÇÖZÜLEBİLİRDİ”
“Siz bu ülkeye dışarıdan para getirmek zorundasınız. Türkiye'nin dış borç stoğunun içerisinde dövizin oranı 2011'de yüzde 27 iken, 2020'nin ocak ayında bu oran yüzde 56'ya çıkmış. Ve Türkiye'nin çok ciddi şekilde dış borç yükü artıyor. Bu ülkeye yabancı sermaye çekmek için birinci kural güven, ikinci kural öngörüdür. Naci Ağbal'ın yaptıklarını biraz beklesek, yaza doğru toplumda yastık altındaki döviz stokları çözülmeye başlardı. 128 milyar dolar döviz stoğumuz eridi, o da yavaş yavaş dolmaya başlayacaktı. Ancak spekülatör gruplar böyle bir karar alabilir. Hükümetteki tek adama bağlı atama kararında inisiyatif kaybedildi.”
KİMSE CUMHURBAŞKANI'NA ‘YANLIŞ KARAR' DİYEMİYOR
Sinan Oğan, kimsenin risk alıp Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a aldığı kararların yanlış olduğunu söylemediğini savundu. “Önceden yanında daha akil isimler vardı, frenliyordu. Şimdi yok. Naci Ağbal vardı ve o da görevden alındı” diyen Oğan, konuşmasında “Başkanlık sisteminde her şeyin hızlı olacağı, hızlı karar alınacağı söyleniyordu. Gerçekten hızlı oldu ama doğru olmadı. Cumhurbaşkanı reaksiyonel davranıyor, kızıyor ve görevden alıyor” ifadelerine yer verdi.
Ekonomi, 24 Mart 2021 07:47
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
