İzmit’te güneş enerjili ilk köy Çubuklubala
Gündem, 11 Mart 2021 02:43Kent genelinde birçok noktada güneş enerjili led aydınlatma sistemini kuran İzmit Belediyesi kırsal bölgelerde ve Sedaş’ın elektrik götüremediği noktalarda da bu sistemi kullanmaya başladı. İzmit’te güneş enerjili led aydınlatma sistemi kurulan ilk köy Çubuklubala oldu.
İzmit Belediyesi tarafından daha önce kent genelinde birçok noktada uygulamaya geçirilen güneş enerjili led aydınlatmalar, İzmit’in köylerinde SEDAŞ’ın elektrik götüremediği noktalarda kullanılmaya başlandı. “Güneş gece de aydınlatır üstelik fatura göndermez” mantığıyla hareket eden İzmit Belediyesi kırsal bölgelerde güneş enerjili sisteme ilk olarak Çubuklubala Mahallesi’nden başladı.
SEDAŞ’IN ULAŞAMADIĞI NOKTALARA ENERJİ
İzmit Belediyesinin ince eleyip sık dokuduğu çalışmayla ilgili ilk olarak kırsalda elektriğin verilemediği parklar ve sokaklarda yer tespiti çalışmaları yapıldı. Yenilenebilir enerjiyle büyük tasarrufa imza atan İzmit Belediyesi yer tespitlerinin tamamlanmasının ardından ilk olarak Çubuklubala Mahallesi’nde uygulamayı hayata geçirdi.
.jpeg)
MAHALLE HALKINDAN TEŞEKKÜR
Önceki gün İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet tüm çalışmaları tamamlanmış ve uygulamaya geçirilmiş güneş enerjili led aydınlatmaları yakından inceledi. SEDAŞ’ın elektrik ulaştıramadığı noktalara yerleştirilen 9 adet sokak lambası için bölge halkı Başkan Hürriyet’e teşekkürlerini iletti.
GÜNEŞ OLMASA DA 24 SAAT ENERJİ DEPOLUYOR
Çubuklubala köyünde uygulanmaya başlanan ve diğer köylere de yayılacak olan çalışmada birçok yenilik yer alıyor. Hareket algılayıcı sensörlerin bulunduğu aydınlatma direkleriyle birlikte yolda kimse yokken yüzde 70 aydınlatma sağlanıyor. Bir araç veya vatandaşın geçtiği sırada ise yüzde 100 enerji verilerek sokak tamamen aydınlatılıyor. Normal olarak kullanıldığında da büyük bir tasarrufu olan güneş enerjisinin böylelikle daha da tasarruflu kullanılmasıyla güneş olmasa da 24 saat enerji depolanması sağlanıyor.
Gündem, 11 Mart 2021 02:43
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Derinceliler Arefe günü bayramlaşacak
Kocaeli’de binlerce çocuğa bayram harçlığı
Başkan Söğüt belediye personeli ile bayramlaştı
Kılıçdaroğlu, Özel'e ne dedi?
Kandıra’da tepki çeken yasak
YRP İl Başkanı Aydın’ın o istifa ile ilgili yorumu: Tezgahı biliyoruz, tezgahtarı tanıyoruz
Gebze Ticaret Odası’ndan Ankara çıkarması!
MÜZEFEST renkli görüntülere sahne oldu
Kartepe Menderes Bulvarında aydınlatma lambaları yanmıyor
Çayırova’nın genç basketbolcuları şampiyon oldu
Sürgün yolculuğu Babalı’da anıldı
Kocaeli’de bayram öncesi güvenli alışveriş denetimi
İzmit’te bayram öncesi esnaflar bunu yapabilecek!
Erdoğan o izni de kendine bağladı!
İzmit Şehit Özcan Kan Fen Lisesi’nin Hollandalı misafirleri
BTP’lilerin Başiskele temasları
20 bin öğrencisi olan Bilgi Üniversitesi kapatıldı
KSO Başkanı Zeytinoğlu’ndan sanayi kapasite anketi ve sanayi endeksi değerlendirmesi
Derince Cemevi, Cem Vakfı’na devredildi
İYİ Parti’nin Kocaeli’deki toplantısına Denizli vekili de katıldı
Sanayi sektörü alarm veriyor
Vatandaş artık hiç bir siyasi partiye güvenmiyor!
Ekonomide mutlak butlan şoku!
Cumhuriyet’e bir darbedir, anayasal düzeni yok etmektir
CHP Kocaeli İl Başkanı Arcan’dan sert sözler
CHP'de Özgür Özel'e büyük destek!
Kılıçdaroğlu göreve dönecek!
Kartepe Evleri’nde 144 yeni dairenin sahipleri kura ile belirlendi
Doğu Kışla’da bayram pazarı kuruluyor
İzmit’te Şehit Polis Şeyda Yılmaz Çınar Çocuk Evi de kapılarını açıyor
Başiskeleli miniklerden bayram kesesi!
Sarısu’da gençlik festivali böyle geçti
Dilovası’nda MHP’liler kan verdi
Derince’de Deprem Şehitliği’ne ücretsiz otobüs seferleri
Dilovası faciası TBMM gündemine taşındı
İzmit’te türkü dolu gece
Yuvacık Barajı’nın güvenliği için bu karar alındı
Çayırova’daki o projede çalışmalar son sürat
Kocaeli Şehir Hastanesi’nde doğum hizmetlerinde kalite masaya yatırıldı
