Derince’den İdlib’e 3 Tır dolusu yardım
Gündem, 03 Mart 2021 08:10Hayrat İnsani Yardım Derneği ‘nin Derince Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği kampanyada hazırlanan 3 tır dolusu yardım malzemesi dualarla İdlib’e uğurlandı.
Temel Gıda, Çenesuyu ve Yardım Malzemeleri
Derince Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği işbirliğiyle hazırlanan 3 yardım tırı düzenlenen törenin ardından dualarla Suriye'nin İdlib bölgesine uğurlandı. İçerisinde temel gıda, Çenesuyu ve çeşitli yardım malzemelerinin yer aldığı tırların yola çıkacak olması dolayısıyla Derince Kent Meydanı’nda bir program düzenlendi. Program başta Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün olmak üzere, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şirin, Derince Belediyesi Meclis Üyeleri Mustafa Morgül, İbrahim Eren, Hayrat Vakfı Kocaeli İl Temsilcisi Muhammet Kürşat Sucuoğlu, Hayrat İnsani Yardım Derneği Kocaeli Temsilcisi Orhan Kılıçarslan, Derince Gönüllüsü Uğur Koç, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ramazan Bostan, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Tayyip Gülcan ve dernek gönüllü üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
.gif)
Yardım Tırları Derince’den Yola Çıktı
Yardım tırlarının yolcu edilmesi öncesinde düzenlenen programda ilk olarak Abdullah Aydın, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Konuşmalarla devam eden etkinlikte söz alan ilk isim Hayrat Vakfı Kocaeli İl Temsilcisi Muhammet Kürşat Sucuoğlu oldu. Sucuoğlu konuşmasında yaptıkları çalışmalara vurgu yaparak “Hayrat Vakfı 46 yıldır insanlığın yararına, hayrına hizmetlerine devam eden bir vakıf. Hayrat İnsani Yardım Derneği de 2012 yılından itibaren gönüllü insanların katkısıyla 72 ülkede faaliyet gösteren yardım derneği. Biz sadece yurt dışında değil yurt içinde Kocaeli’nde de çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Pandemi döneminde yüzlerce insana gıda kolileriyle, ayrıca yetimlerimize destek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün de yardım tırlarını İdlib’e yolcu etmek için buradayız. Cenabı Hak, emeği geçen herkesten razı olsun. İnşallah bu tırlarımızın kazasız belasız yerine ulaşmasını nasip eylesin” dedi.
Başkan Aygün’den Önemli Mesajlar
İslam coğrafyasındaki yardım faaliyetleri ve dayanışma kampanyalarına duyarlılığıyla bilinen Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de programda yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Hayrat İnsani Yardım Derneği'ni girişiminden dolayı kutlayan Başkan Aygün, “İhtiyacı olan insanlarımıza yardım etmek hepimizin görevi. Bu noktada bunu kendine görev edinmiş vakıflara ihtiyacımız var. Organizasyonu düzenleyen vakıf yöneticilerini kutluyorum. Herkes gücü oranında katkıda bulunuyor. Biz de Derince Belediyesi olarak Çenesuyu ile bu kampanyaya destek olduk” dedi. Dünyada Müslümanlar üzerine oynanan oyunlara vurgu yapan Başkan Aygün, “Yardıma ihtiyacı olanları destekleyeceğiz ama sonuna kadar böyle bir dünyada mı yaşayacağız. Çok şükür ki ülkemizin gücü var. Dünya beşten büyüktür sözünü boşuna söylemiyoruz. Bunların karşısında tek ses çıkartan millet biziz. Demokrasiden, insan haklarından bahseden batı medeniyetinin düzenlediği oyunlara karşı maalesef Müslüman ülkelerin liderlerinin dilleri lal olmuş. Allah bu çalışmalarımızı uyanışa sebep kılsın. 14 Fransız gazeteciye saldırı yapılınca dünyayı ayağa kaldıranlar Ortadoğu’da 3 milyon kişi öldüğünde sesini bile çıkarmıyor. Yine tek ayağa kalkan bu necip milletimiz” dedi. Konuşmaların ardından Ahmet Yelkenci Hoca’nın yaptırdığı dua ile birlikte tırlar İdlib’e doğru yola çıktı.
Gündem, 03 Mart 2021 08:10
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, ölümünün 29’uncu yılında Türkeş’i andı
İlber Ortaylı hayatta olsa buna ne derdi?
Eğitimci yazar Cemil Mor okurlarıyla buluştu
İtalya’yı salladı, attığını vurdu!
İşte yeni Türkiye! Terörist başının doğum günü kutlandı
Erbakan o görüşmeye sert çıktı
Cezalar arttı ama kazalar azalmadı!
Stadyum Yolu’nda bu önlem yeterli mi?
Dilovası’nda MHP’lilerden Vanlı çocuklara anlamlı destek
Cumhuriyet düşmanlarına kötü haber!
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü torpil yuvası mı?
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaretlere devam
Dövizi tutmak için kaç milyar dolar harcandı?
Başkan Sezer iki altın madalya kazanan yüzücüyü kutladı
Kocaelili çiftçilere sebze fidesi desteği
Buna milli iradeye saldırı denir! Bir başkan daha tutuklandı
Dikkat! Başiskele Kavşağı’nda geceleri trafik güzergahı değişecek
Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?
O noktada kaza geliyorum diyor
Ara seçim formülü gerçekçi değil
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
