Esnafa üçüncü destek ödemeleri yatırılmaya başlandı
Gündem, 03 Mart 2021 18:39Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2. Dönem Pandemi Destek Paketi kapsamında esnaf kartlara üçüncü ödemeler yatırılmaya başlandı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2. Dönem Pandemi Destek Paketine başvuran 6 bin 500 esnafa, ‘esnaf tanımlı’ 41 kart dağıttı. Dağıtılan 41 Kartlara 3. ödemeler yatırılmaya başlandı.
ESNAF TANIMLI 41 KART
Tüm dünyada etkisini gösteren ve salgınla mücadele kapsamında işleri aksayan esnafa yardım elini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi uzattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2. Dönem Pandemi Destek Paketine başvuran ve gerekli şartları karşılayan 6 bin 500 esnafa, ‘esnaf tanımlı’ 41 kart dağıtılmıştı.
1000 TL’LİK ÖDEME
Kocaeli’nde ikamet eden, 18 yaşından büyük olan, Şahıs veya Basit Usul'e tabii vergi mükellefi olması ve işletmenin faal durumda olması gibi şartları karşılayan esnaflara ikinci ödemeler yapıldı. Mart ayı ödemesi kapsamında Bin TL’lik 3 ödeme 41 Karta yatırılmaya başlandı. Daha öncede Ocak ve Şubat aylarında Bin TL’lik ödemeler kartlara yatırılmıştı.
PANDEMİ SÜRESİNCE 238 MİLYON ÖDEME
2. Dönem Pandemi Destek Paketi kapsamında esnaf Kart sahiplerine aylık 1000 TL tutarında Ocak, Şubat ve Mart aylarında destek verildi. Esnafa yapılan destekle birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaelililere pandemi döneminde 238,6 milyonluk destek vermiş oldu.
HER ZAMAN ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ
Her zaman esnafın yanında olduklarını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın; “2020 Yılının Mart ayından itibaren ülkemizde Covid-19’la mücadele başladı. Biz üzerimize düşen ne varsa yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda Ocak, Şubat ve Mart aylarında Bin TL’lik ödemeler yaptık. Bugün itibariyle 3. ödemeler 41 Karta yatırılmaya başladı. 2 Mart itibariyle yeni kontrollü normalleşme süreci kapsamında esnafımız kepenklerini açtı. Yeni bir başlangıç yapan esnafımıza hayırlı kazançlar diliyorum. İnşallah daha güzel günler bizleri bekliyor. Biz her zaman esnafımızın yanındayız” dedi.
Gündem, 03 Mart 2021 18:39
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yine gök gürültülü yağmur yağacak
Kocaeli Valiliği’nden yeni uyarı! Fırtınaya dikkat
Ücretsiz tren yolculuğunda T.C. kimlik numarası yeterli olacak!
İzmitliler bu seminere davetli! Konu prostat kanseri
Vali Aktaş’tan 112 Acil Çağrı Merkezi’nde yerinde inceleme
Başkan Bulut, Bakan Yardımcılığı görevine atanan Kocaelili Bayrakdar’ı tebrik etti
Başiskele’de sel mesaisi
Darıca’da MHP’li başkandan yağmur altında esnaf ziyareti
Seçim için DEM parti ile anlaşma mı yapıldı?
CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Korkmaz: Kadın emeği güvence altına alınmalı!
Kocaeli’nin turizm potansiyeli masaya yatırıldı
Çayırova’da Kitap Günleri 7’inci kez kapılarını açıyor
Patlayan Ak Parti foseptik çukurudur!
Kocaeli GÜDEF, Gümüşhaneli 100 gence burs verecek
Dilovası’nda yağmur nöbeti
Körfez Gençlerbirliği’nden potada 5’inci galibiyet
Bazı bölgelerde aylık yağış ortalaması aşıldı
Kocaeli’de çevre yönetiminde teknoloji odaklı yeni adım
Körfez’de sağanak yağışa karşı ekipler sahada
Balık alıp derin dondurucuda saklayın!
Liranın dolar ve euro karşısındaki eriyişi devam ediyor
İzmit Sanat Akademisi Tiyatro Bölümü’nü kazanan adaylar belli oldu
TBB seçimini YENİ Parti adayı kazandı
Yerli ve millî söylemi, borsa vurgunlarının üzerini örtme kalkanı olamaz!
Zeytinoğlu: Gelirlerdeki artışın harcamaların gerisinde kalması bütçe açığını artırıyor
Başiskele’de eski muhtar Gedikli sel sularına kapılarak hayatını kaybetti mi?
Gebze Ticaret Odası üyeleri yabancı firma yöneticileri ile bir araya getirildi
Cadde üzerinde kasis var, uyarı tabelası yok!
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım otizm sınıfına sponsor oldu
Kocaeli’de pazartesi gününe kadar okul yok!
Erdoğan kimsenin gözünün yaşına bakmayacak!
Gölcük’te yeni Kültür Merkezi için o tarihte ihale yapılacak
Çayırova’da da ekipler yağmur mesaisinde
284 eski vekilden Halk TV çağrısı
Kandıra’da Kapalı Pazara el atıldı
Kocaeli’de yağmur, sel ve su baskını alarmı
Sel ve su baskınlarının önüne geçmek için gayret ediyorlar
Kocaeli’de kriz merkezi kuruldu
Down Kafe’de Glutensiz Mutfak Atölyesi gerçekleştirildi
