Marketlere kısıtlama geliyor
Gündem, 11 Şubat 2021 19:00Alışveriş merkezleri ile zincir marketlerde birtakım değişikliğe gidiliyor..
Alışveriş merkezleri ile zincir marketlere mesafe ve nüfus kriteri ile birlikte satış esaslarında bir dizi değişikliğe gidilecek.
"Zincir mağazaların perakende işletmelere olumsuz etkilerinin azaltılması ve perakendecilere korunma sağlanması" gerekçesiyle zincir marketlerin bazı ürünleri satmasına yasaklama getirilecek.
Buna göre, elektronik ortamda satış ve 1500 metrekareden büyük mağazalar hariç olmak üzere, zincir gıda marketlerde tütün mamülü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satılamayacak. Marketlerin elektronik ortamdaki satışlarında ise mevcut yasak ve düzenlemeler geçerli olmaya devam edecek.
SAAT SINIRI
Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre, hızlı tüketim ürünleri satan mağaza ve zincir marketlerin raflarının yüzde 1’i, coğrafi işaretli ürünlerin satışına ayrılacak. Coğrafi işaretli ürünlerin yanı sıra bu alanlarda, marketin bulunduğu ildeki yöresel ürünler yer alacak.
Marketler, promosyonlu ürünlerden kaynaklanan kayıpları, üreticiye yansıtamayacak. Reklam, anons, ürünlerin yerleştirilmesi gibi hizmetler nedeniyle üretici veya tedarikçiden para talep edilmeyecek, ancak ikili sözleşme yapılması halinde bedel alınabilecek.
Tarım ve gıda ürünlerinin markete sağlam şekilde tesliminin ardından, ürünün bozulması halinde üreticiden zarar tazmini istenemeyecek. Gıda ürünlerinin müşteri şikayeti nedeniyle incelenmesinde de üreticiye bir bedel yansıtılamayacak.
Sebze ve meyve ile 30 gün içinde bozulabilen ürünlerin bedeli, üreticiye 30 gün içinde ödenecek. Marketler, kamu kurumlarına veya adli mercilere şikayet nedeniyle ürünlerin listeden çıkarılması, sipariş edilen miktarın azaltılması ve promosyonunun durdurulması gibi “misilleme” hareketlerine başvuramayacak.
Taslağa göre, bakkal gibi küçük perakendecilerin taleplerini karşılamak amacıyla, zincir gıda marketleri, pazar günleri saat 11.00’den önce açılamayacak.
Gündem, 11 Şubat 2021 19:00
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yayaları ve sürücüleri düşünen yok!
IBAN'a para gönderirken bunu yapmayın!
Kocaeli polisine yangın eğitimi
Lahmacunu 1450 TL'ye satan işletmeye ceza yağdı
İzmit’te et bağışı kampanyasıyla dayanışma büyüyor
Karamürsel güreş ağası Tacettin Aslan vefat etti
Ağır tonajlı araçlarla ilgili trafiğe çıkma yasağı
Dolarda yeni rekor!
Gölcüklü Demet Akalın öyle şeyler söyledi ki!
Antidepresan satışları yüzde 60 arttı
Kılıçdaroğlu, CHP'li vekili AKP'ye gönderdi!
İçmeden önce bir kez daha düşünün!
Kocaeli İtfaiyesi, Besni itfaiye ekiplerine ders verdi!
İzmit’teki Hayvan Pazarı’nda kurbanlık satışları sürüyor
İzmit Mezbahası’nda bayramın ilk günü 145 hayvan kesildi
Hüseyin Baş: Türkiye’de aranılan şey huzur ve mutluluktur
Deprem uzmanının evliliğinde deprem!
Kumcağız sahil yolunda bozulan noktalara müdahale
Kaşık kaşık yiyin!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni üzen ölüm
Kılıçdaroğlu, kurultayı ne zaman toplayacak?
Kandıra’da köy yollarına el atıldı
Gölcük’te bayramlaşma heyecanı
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya’dan bayram mesajı: Hizmet yolunda durmadan çalışacağız
Büyükakın’dan yürek ısıtan ziyaretler
İş bulamayan gençler borçlu çıkmamak için bunu yapın!
Sağlıklı beslenmeye dikkat çekildi: Yeni kesilen et hemen tüketilmemeli
Kamil Şirin: Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum
Özgür Özel yeni parti mi kuracak?
Kritik kurban eti uyarısı! Kanser riski taşıyabilir
Telefonlara dev zam yolda!
Derince’de de bayram geldi, yüzler güldü!
Dilovası’nda birlik mesajı
KOTO’daki bayramlaşma iş insanlarını buluşturdu
YSK dışında bir mahkemenin karar vermesi görülmüş şey değil
Özel'den Genel Başkanı üyeler seçsin çağrısı
Darıca trafiğine akıllı dokunuş
Başkan Ömeroğlu’ndan bayramı mesajı
