Tugay Adak'ın ölümü intihar değil, kapitalizmin cinayeti!
Siyaset, 10 Şubat 2021 04:23Kocaeli Emek Gençliği, intihara sürüklenen Tugay Adak için yaptığı açıklamada "Yaşadığımız sorunlar biz gençlerin sorunları ve bu sorunlar karşısında tek başımıza değiliz. Bizlere dayatılan bu yaşamı ve sistemi kabul etmeyelim. Güvenceli bir geleceğin olduğu, intiharların olmadığı bir dünya için mücadele edelim" dedi.
Kartepe Belediyesi CHP Meclis Üyesi Tugay Adak, intihara sürüklendi. Önceki gün İzmit 42 Evler Köprüsünden atlayarak yaşamına son veren Adak, ticaretle uğraşıyordu ve bir süredir ekonomik sıkıntı içerisindeydi.
"İŞSİZLİK VE GELECEK KAYGISI..."
Kocaeli'nin artık genç intiharların sıklıkla yaşandığı bir kent olma özelliği taşıdığını belirten Kocaeli Emek Gençliği, yapılan yazılı açıklamada gelecek kaygısı, işsizlik ve ekonomik sorunların Türkiye’deki gençleri bu noktaya sürüklediği ifade edildi. Yaşanan ekonomik krizin pandemiyle birlikte şiddetini daha da arttırdığı ifade edilen açıklamada, "Her gün temel tüketim maddelerine gelen zamlar, milyonlarca esnafın kepenk kapatması, iktidarın topluma ekonomik sosyal koruma sağlamaması milyonlarca genci çıkmaza sürüklemektedir. Türkiye intihar eden yüzlerce genç gibi Tugay’da işsizlik ve gelecek kaygısı yüzünden intihar etti. İktidarın genç işsizlik oranının 25.4 olduğu bir ülkede gençleri ekonomik sorunlarla baş başa bırakması bu intiharların önünü açmaktadır. Kentimizde daha önce de 18 yaşında bir kargo işçisi Furkan Celep hayatını kaybetmişti. Furkan ve Tugay’ı intihara sürükleyen nedenler aynıdır. Dün Furkan Celep’i bizden alan sorunlar bugün de 28 yaşında bir genç olan Tugay’ı almıştır" denildi.
.jpg)
"TUGAYLARIN İNTİHARA SÜRÜKLENDİĞİ, HÜLAGÜLERİN SALTANAT SÜRDÜĞÜ..."
Tugay Adak ve Furkan Celep'in açlık, yoksulluk ve ekonomik krizden dolayı intihara sürüklendiği bir kentte, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü’nün oğlu Taha Hülagü'nün 1 günlük memuriyetle Cumhurbaşkanlığı Kamu Diplomasi Koordinasyon Kurulu’na atandığının vurgulandığı açıklamada, "AKP ve ona yakın yandaşların çocuklarının gelecekleri ve ekonomik hayatları garanti altına alınırken, emekçilerin çocukları bu ülkede açlıkla ve intiharlarla sınanıyor. Tugayların intihara sürüklendiği, Hülagülerin saltanat sürdüğü bir düzeni kabul etmiyoruz. Tugay Adak'ın kendi yaşamına son vermesi sadece yaşadığı sorunlarla açıklanamaz çünkü Tugay Adak ilk değildi ve kapitalist sömürü düzeni devam ettikçe son da olmayacak. Bu sebeple de Tugay Adak'ın ölümü intihar değil, kapitalizmin ve onun hükümetlerinin yeni bir cinayetidir" ifadesi kullanıldı.
"BU ACI TÜM TÜRKİYE GENÇLİĞİNİN..."
Tugay Adak'ın CHP Meclis üyesi olmasına rağmen Türkiye’deki milyonlarca genç gibi ekonomik sıkıntılar ve borçlarla boğuştuğunun altını çizildiği açıklamada, "Tugay Adak gibi intihar eden yüzlerce gencin hayatta kalmasının ve yeni intiharların olmamasının yegâne çözümü kapitalist sistemin yıkılmasından geçmektedir. Yaşadığımız sorunlar biz gençlerin sorunları ve bu sorunlar karşısında tek başımıza değiliz. Bu sisteme ve onun hükümetlerine karşı biz gençler birleşmeli ve hesap sormalıyız. Bu sebeple Kocaeli Emek Gençliği olarak tüm gençleri güvenceli bir geleceğin olduğu, intiharların olmadığı bir dünya için mücadele etmeye çağırıyoruz. Bu kavga insanca bir yaşam kavgası, bu kavga güvenceli gelecek kavgası, gelin bu kavgada yan yana olalım. Bizlere dayatılan bu yaşamı ve sistemi kabul etmeyelim. Kocaeli Emek Gençliği olarak CHP gençliğine baş sağlığı diliyoruz ve bu acının sadece onların değil tüm Türkiye gençliğinin acısı olduğunu ifade ediyoruz" denildi.
Siyaset, 10 Şubat 2021 04:23
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Halk Et Mobil Aracı İzmit Belediye Meydanı’nda olacak
Tiryakilere bir kötü haber daha
Milli iradenin karşısında diz çökecekler
Emekliye 14 bin lira ikramiyeyi AKP ve MHP reddetti
Gölcüklü çocuklara iyi haber!
Altında yön ne olacak?
Büyükakın’dan Ramazan mesajı: Özümüze dönüşün vaktidir
KO-MEK kursiyerleri 40 yıllık tiyatroculara taş çıkarttı
Kocaeli Saadet Partisi’nden kayıp çocuklar çağrısı
Ramazanda Darıca’da her gün ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek
Derince Yelken Kafe Restoran’da iftar menülerinin fiyatı açıklandı
MHP Dilovası İlçe Başkanı Turhan’dan Türkiye ikincisi Boz’u tebrik etti
Ekonomideki kötü gidişat bir firmayı daha iflasa sürükledi
İzmit’te yeni sahne kapılarını açıyor
Beyaz unlu ekmek tamamen tarihe karışıyor
144 konutluk Kartepe Kent Konut Evleri’nde durum ne?
KOTO ve KOSAD’dan kredi süreçlerinde sigorta dayatmalarına karşı ortak duruş
Erbakan, İYİ Parti ile ittifak sinyali verdi
Büyükakın: Toplumda iyiliğin rengi hakim olsun
Paranın itibarı kalmadıysa sorumlusu millet değildir
Söyle bakalım Lozan'la, Atatürk'le barışık mısın?
Erdoğan’ın tutmadığı seyyanen zam sözüne tepki
Son 4 ayda binlerce kişi işsiz kaldı
Körfez RAM’dan BDT eğitimi
Saadet’in Kartepe kongresinde dikkat çeken sözler
Körfez’de denizden 50 araç lastiği çıktı
Çocuğun anlayacağı basit bir şeyi Erdoğan'a yıllarca anlatamadılar
Eleştiren ve düşünenler, kendini akademide değil cezaevinde buluyor
Eski Başbakan Davutoğlu: Maddi sıkıntı yaşıyorum
Başkan Gökçe’den Ramazan’da dayanışma ve birlik, beraberlik çağrısı
Gürkan Karaçam yeni bir kavram ortaya attı! Zihinsel egemenlik
Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi
Ramazan boyunca zam yapılmayacak!
Çayırova’da Ramazan coşkusu
Güneşi görenler soluğu Ormanya’da aldı
MHP Dilovası’nda en genç üye bayrağı el değiştirdi!
Gebze Ticaret Odası önce ihracatın liderlerini ödüllendirdi, sonra istişare için toplandı
İzmit’te Kent Lokantalarında ücretsiz iftar
Başkan Gökçe iş insanlarına DERTAŞ’ı anlattı
