Sosyal medyada bunu yapanlara hapis cezası geliyor
Gündem, 31 Ocak 2021 07:57İnsan Hakları Eylem Planı'nın taslak metnine göre sosyal medyada işlenen suçlarla ilgili bir düzenleme yapılması planlanıyor. Beş bakanlığın çalıştığı, vatandaşların kişilik haklarını korumayı amaçlayan düzenlemeye göre, hakaret eden ve kişilik haklarına saldıran kişilere yönelik hapis cezası getirilmesi planlanıyor.
Türkiye gazetesinin haberine göre, sosyal medya temsilcilerinin Türkiye'de ofis açmasını zorunlu tutan düzenlemenin ardından, önümüzdeki günlerde açıklanacak hukuk reformu ile beraber sosyal medyaya yeni bir düzen daha getiriliyor. 5 bakanlığın üzerinde çalıştığı İnsan Hakları Eylem Planı'nın taslak metnine göre, sosyal medyadan işlenen suçlarla ilgili bir düzenleme yapılması planlanıyor. Vatandaşların sosyal medyadaki kişilik haklarını korumayı amaçlayan düzenlemeye göre bu kanallar üzerinden hakaret eden, kişilik haklarına saldıran ve özellikle yalan haber yayan kişilere yönelik hapis cezası getirilmesi planlanıyor. Yeni düzenleme ile kişilerin işlediği suç türüne yönelik hapis cezası veya para cezası verilebilecek ya da sosyal medya kullanması yasaklanabilecek.
ALMAN HUKUKU İNCELENİYOR
Almanya'nın bu konuyla ilgili yaptığı düzenleme de inceleniyor. Almanya'da, sosyal medya 'kişilik haklarına ilişkin suçlar', 'cinsel dokunulmazlığa yönelik suçlar', 'dinî değerlere karşı suçlar' ve 'kamu güvenliğine karşı suçlar' olarak dört başlık hâlinde 'katalog suç' olarak düzenlendi. Almanya hukukuna göre sosyal medyadan yalan haberi yaymaya 'dezenformasyon', bilmeden yalanı yaymaya da 'mezenformasyon' deniliyor. Her birisi için ayrı ayrı suçların oluşturulduğu da ifade ediliyor. Yine, Almanya'da sosyal medyadan kişilik haklarını ihlal edenler üç yıla kadar ve belirli durumlarda da beş yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor. Konuya ilişkin taslak üzerinden yapılacak çalışmanın ardından net bir kararın verileceği kaydedildi.
AİLE ARA BULUCULUĞU GELİYOR
Reformla alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin daha yaygın şekilde uygulanması amaçlanıyor. Bu çerçevede boşanma davalarının uzun sürmesi sebebiyle sıkıntılara yol açan aile ara buluculuğunun faaliyete geçmesi gibi konular da yer aldı. Uygulamayla çocuğun üstün yararı ile bütün aile fertlerinin hukuku korunacak ve uyuşmazlıklar kısa sürede çözüme kavuşturulabilecek. Ayrıca engelli haklarının geliştirilmesine yönelik düzenlemelerin de reformda olacağı aktarılıyor. Buna göre kamu kurumlarına engelli yönetici kadrosunun getirilmesinin de mecburi olacağı belirtiliyor.
Gündem, 31 Ocak 2021 07:57
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kocaeli’de pehlivanların kıyasıya mücadelesi
Başkan Kaya LGS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi
Erdoğan yine CHP'ye yüklendi
KSO Başkanı Zeytinoğlu’ndan ödemeler dengesi verileri ile ilgili değerlendirme
Huzur Partisi Kocaeli İl Başkanı Can’dan Yeni Yol Partisi yorumu!
Minik balerinlerden göz dolduran gösteri
Başkan Büyükakın, yeni kavşaktan TOGG’la geçti!
Siz kovboy değilsiniz, burası da Teksas değil
Beyaz ette fiyatlar uçar mı?
Başkan Ömeroğlu: Haydi Dilovası tek yürek olalım
Stadyum Yolu’nda kaza geliyorum diyor!
Dilovası’nda MHP’liler de o anlamlı buluşmada yerlerini aldı
Kuruçeşme’nin girişimci kadınları herkesi bu panayıra davet etti
GOSB Teknopark’tan girişimcilere yeni destek
Başkan Söğüt’ten başarılı öğrencilere: Sizlerle gurur duyuyoruz
Savcı minibüs şoförünün üzerine yürüdü!
Altın o açıklamadan sonra yükselişe geçti
Bir belediyeye daha gözaltı operasyonu
Denizde 30’a yakın balık türü yeniden görüldü
Yasal düzenleme yapılmazsa sıfır zam alacaklar
Altın yatırımcılarına uyarı!
Henkel, Kocaeli’deki GEBKİM Fabrikası’nı karbon nötr hale getirdi
Tarım alanı 38,6 milyon hektara nasıl düştü? Önce bunun hesabını verin
Çayırova’da yeni meslek lisesi inşaatı yükseliyor
İzmit’te eğlence dolu şenlik
Vatandaş soracak, Başkan Ömeroğlu cevaplayacak
Satıyoruz satıyoruz bitmiyor!
İzmit bir kadın kenti!
Gebze Ticaret Odası, iş insanlarını Çinlilerle bir araya getirdi!
Büyükakın: Vicdanım buna el vermez
İnsanları ekmeğe muhtaç ettiniz!
Derince’de ücretsiz drama kursu için kayıt duyurusu
Büyükşehir Encümeni’nden 88 şoför ve 23 markete ceza çıktı!
İzmitli Ertuğral’dan CHP’yi kaostan çıkaracak öneri!
İktidarın gizli ajandasında ne var?
Her gün operasyon, her gün gözaltı!
İYİ Parti Kocaeli’de Acur ve Ercan, Anadolu turuna çıkacak
Erdoğan'dan çiftçilere: Destekleri artırıyoruz
Başkan Söğüt hacdan dönenleri ziyaret etti
