Sayın Erdoğan gerçeklerin farkında değil
Siyaset, 25 Ocak 2021 11:21DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Sayın Erdoğan gerçeklerin farkında değil, esnaf en zor dönemini yaşıyor dedi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu Saadet Partisi Genel Merkezi’nde ziyaret etti. İki genel başkan, bir buçuk saat süren görüşmenin ardından basının karşısına geçti. İlerleyen dönemde Saadet Partisi ile istişarelerinin son derece önemli olacağını vurgulayan Babacan şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye pandemiye ekonomik kriz içinde yakalandı”
“Kapanan iş yeri yok diyor. Bu, Sayın Erdoğan’ın Türkiye’nin gerçeklerinden uzaklaşmış olduğunun ilk ifadesi değil. Daha önce Malatya’da ‘eve ekmek götüremiyorum’ diyen vatandaşımıza ‘abartma’ demişti. Esnafımız yakın tarihinin en zor dönemini yaşıyor. Yüksek borçları var, kirasını ödemekte zorlanıyor. Bir yandan doğalgaz, elektrik gibi yükleri devam ediyor. Kamusal yükler üzerine faiz eklenerek öteleniyor. Çünkü Türkiye pandemiye ekonomisi çok zayıf, zaten krizin içinde bir ülke olarak girdi. Böylece destekleri sağlayamadı. Sadece esnaf değil, çiftçimiz de sabit gelirlilerimiz yakın dönemin en zor zamanında yaşıyor.
“İktidar laf değil, iş üretsin”
“Bir çarşı pazar enflasyonuna, bir de asgari ücrete ve emeklilere verilen zamma bakın. Türkiye’de ‘halim iyi’ diyen toplum kesimi yok. En büyük mutluluğu Merkez Bankasının faizi artırmasından sonra kısa vadeli para getiren, yüksek faizi kur farkıyla beraber cebine koyup giden insanlar yaşıyor. Sayın Erdoğan’a çağrımız, ülkenin gerçeklerini görmesi ve sorunları çözmek üzere adım atmasıdır. Laf üretmesinler, iş üretsinler.
“Terörle mücadelede kalıcı başarının yöntemi daha çok diplomasidir”
“Türkiye terörle mücadeleyi komşularıyla, bölge ötesi terör üzerinde etkili olabilecek ülkelerle ve çok taraflı yapılarla beraber götürmek zorundadır. Aksi halde terörle mücadelede başarı imkansızdır. Terörle mücadelede başarı gösterilecekse bu kalıcı olmak zorundadır. Bunun yöntemi de daha çok uluslararası ve bölgesel işbirliği, daha çok siyasi diyalog, daha çok diplomasidir. Teröristle sadece silah kullanarak mücadele ettiğinizde terörü bitiremezsiniz.
“Türkiye Erbil’le de Bağdat’la da işbirliği yapmak zorunda”
“Türkiye Erbil’le de Bağdat’la da görüşmek ve ortak hedefler çerçevesinde işbirliği yapmak zorunda. Bir ülkenin tek başına terör gibi bölgesel, hatta uluslararası nitelik taşıyan bir sorunu çözmesi mümkün değil. Daha kapsamlı bir yaklaşım şart. İlke olarak terörün her türlüsüne karşıyız. PKK, anakronik bir yapıdır. Bugün hiçbir ülkenin bu terör örgütüne ve terörist faaliyetlerine destek vermemesi, teröre topyekûn kırmızı çizgi olarak yaklaşılması gerekir. Bu konuda yapılacak bütün çabalar değerlidir.”
İki genel başkan arasındaki görüşmede Babacan’a eşlik eden heyette DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin, Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Mehmet Emin Ekmen, Sosyal Politikalar Başkanı Selma Aliye Kavaf ve Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu yer aldı. Saadet Partisi heyetinde ise partinin Konya milletvekili Abdülkadir Karaduman, parti sözcüsü Birol Aydın ve genel başkan yardımcıları Cafer Güneş ile Atik Ağdağ bulundu.
Siyaset, 25 Ocak 2021 11:21
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kocaeli vekilinden çağrı: Önlem alınsın başka ölümler yaşanmasın
Bakan Gürlek Kızılay'a 150 bin TL bağışladı!
Altın Kiraz Festivali’nde Emre Fel konseriyle muhteşem bir final
Haluk Levent hayırsever mi, dolandırıcı mı?
Gölcük’te nefes kesen at yarışı
Son anketten çıkan sonuçlar şaşırttı!
Savcılıktan Haluk Levent kararı! Gözaltına alındı
Çık karşıma, ikinci kez yarışalım, ikinci kez seni yenelim!
İzmit Gündoğdu’ya yeni beton kaldırım
Gölcük'te köy takımları yeşil sahada kapıştı! Hasaneynspor şampiyon oldu
Ümit Özdağ'dan DEM'li Sakık'a sert sözler
Bilal Erdoğan nereye koşuyor?
İzmit’teki o şehitlikte Türk bayrağı yeniden dalgalanmaya başladı
İnsanların mahkemede savunmalarını özgürce yapmaları lazım
Kocaeli’nde bu sistemle ağır vasıta trafiği 7/24 izlenecek
Dondurulmuş meyve yerken hastalanmayın!
Bu yolu kullanan sürücüler dikkat!
Tarım Kredi Marketlerinde işçi kıyımı
Ömer Çeker’in amcası vefat etti
Beklenen büyük depremle ilgili dikkat çeken sözler
Zincir marketteki o ürünler toplatıldı
Kadın kadına konak buluşmalarında bu hafta ne konuşuldu?
Kandıra’da meydan mesaisi
Esnafın buna dayanma gücü yok
Dilovası’nda MHP’lilerden kongre daveti
Gram altın için yeni rakam verildi!
Başiskele sahilinde ulaşımı rahatlatacak düzenleme
Altın Kiraz, kadın emeğinin ve üretimin en renkli adreslerinden biri oldu
Kocaelili gazeteciden Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun köy okullarına destek
Körfez ilçede o cadde trafiğe kapatılacak
Mustafa Kandıralı Cebeci sahilinde anıldı
LGS'de Türkiye birincisi yine Bilgi Köprüsü’nden çıktı
Siyasi amaçla CHP'li belediyelere operasyon yapılıyor!
Gölcük’te bir tarih daha ayağa kaldırılıyor!
Gıda, tarım ve hayvancılık sektörü bir kez daha KOTO’da toplandı
Şehir hastanelerine para dayanmıyor! Öde öde bitmiyor
Karamürsel’de feci ölüm: Elektrik akımına kapıldılar
Recep Barış İzmit Belediye Başkan Yardımcısı oldu
Körfezim Eğitim Kurumları, LGS Türkiye Şampiyonu ile bir kez daha gururlandı
