PTT ile ilgili şikayetler arttı
Siyaset, 17 Aralık 2020 16:38CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan PTT hakkında soru önergesi verdi.
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Varlık Fonu’na devredilen ve denetimi olmayan PTT ile ilgili şikayetler üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na bir dizi soru yöneltti.
Kargolar teslim edilmemekte
CHP’li Tahsin Tarhan: “Son günlerde PTT kargo şubeleri ile ilgili şikayetler artmıştır. Vatandaşlar kargolarının ellerine ulaşmadığını her türlü kanaldan belirtmektedirler. Hem ülke genelinde hem de Kocaeli ilindeki şikayetler değerlendirildiğinde sorunun vatandaş açısından önemi büyüktür. “
Sözlerini sürdüren Tarhan: “10 gündür Kocaeli Posta İşleme Merkezi’nde kargosu bekleyen ve eline ulaşmamış olan vatandaşlar var. Bu kargolar şubelerde neden bekletilmektedir? Neden teslim süreleri bu kadar uzun olmaktadır? Bu sorunun cevabını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan talep ediyorum” dedi.
Kaybolan kargolar
Kargoların teslim edilmesi konusunda şikayetler ve sorunlar olduğunu belirten Tahsin Tarhan:
“İnternet üzerinden kargolarını kontrol eden vatandaşlar “Şubede bekletilmekte” gibi bir ifadeyle karşılaşmaktadır. Günlerce kargolarının bekletildiğinden ve teslim edilmediğinden şikayet etmektedirler. Bunun yanında “kargo kayboldu” veya “barkod hatalı” gibi ifadelerle vatandaşın kargosuna ne olduğu bilinmemektedir. Biz vatandaşın sorunlarını dile getirmek ve çözüm talep etmek durumundayız. Bu vatandaşların kargoları nerede? Neden teslim edilmiyor? Kargoların kaybolması nasıl mümkün olabilir? PTT kargo işini neden düzgün yapmıyor?” diyerek tepki gösterdi.
Vatandaş muhatap dahi alınmıyor
CHP PM üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan: “Vatandaşa salgın sebebiyle evde kal deniyor. Ancak vatandaş kargosunun durumunu öğrenmek istediğinde PTT kargo şubeleri cevap dahi vermiyor. Evde kalması beklenen vatandaşın telefonla iletişim hakkı engellenmemelidir. Salgının tüm ülkeyi esir aldığı bu dönemde, temel ihtiyaçlarını karşılamak için kargolar üzerinden vatandaşın gönderim ve alım yapması gayet tabii bir olaydır. Ancak ne kargolar teslim ediliyor ne de vatandaş muhatap alınıyor. PTT şubelerinin ve kargo şubelerinin kapatıldığına dair de birçok şikayet bulunmaktadır.
Bu meselenin çözülmesi adına ve vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi adına yetkilileri göreve çağırıyorum. Kargoların teslim ve vatandaşın iletişim sorunu bir an önce çözülmelidir!”
Siyaset, 17 Aralık 2020 16:38
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
KOTO’daki bayramlaşma iş insanlarını buluşturdu
YSK dışında bir mahkemenin karar vermesi görülmüş şey değil
Özel'den Genel Başkanı üyeler seçsin çağrısı
Darıca trafiğine akıllı dokunuş
Başkan Ömeroğlu’ndan bayramı mesajı
Çayırovalılar bayramlaşma töreninde bir araya geldi
Yeniden Refah’ta Çayırova’ya başkan atandı
İYİ Parti, bu bayramda CHP ile bayramlaşmayacak
CHP'de 2023 Parti Meclisi göreve geri döndü
Kaldırım çalışması bitti, pisliği kaldı
Başkan Söğüt: Bayramımız mübarek olsun
Akaryakıta indirim geliyor!
Kocaeli’de seraları zarar gören üreticilere destek
Araç muayene ücretleri, bütçeleri zorlayan seviyelere ulaştı
Sakatatları çöpe atmayın
Başkan Gökçe’den Derincelilere davet
Erdoğan'dan affını istedi, siyasete nokta koydu
Sarıdoğan’dan, Büyükakın’a tepki: Şehri de nesli de mahveden sizin politikalarınız!
CHP'ye yapılan operasyon Türkiye'yi yönetenlerin çaresizliğini gösteriyor
Başkan Sezer’den Kurban Bayramı mesajı
Kule deresi yine kirli akıyor
İzmit Belediyesi’nde vezneler 31 Mayıs Pazar günü açık olacak
Başkan Çiftçi’den bayram mesajı ve davet
Ümit Özdağ'ın Meral Akşener saplantısı bitmiyor!
Mansur Yavaş'tan o iddiaya cevap: İftira
Esnafın derdi üzerinden ucuz siyaset yapmayı bırakın
Başkan Ömeroğlu yüzlerce çocuğu sevindirdi
Kocaeli’de bayram süresince hangi önlemler alındı?
Kocaeli Sanayi Odası’nda, AB desteği ile dijital dönüşüm konuşuldu
Osmanlı’dan günümüze kadar bayramlaşma fotoğrafları bu sergide
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan bayramı mesajı
Gölcükspor’un şampiyonluk coşkusuna Başkan Sezer de ortak oldu
Damacana suya bir zam daha
Vatandaştan belediyeye asfalt çağrısı
Durmak yok lüks ve şatafata devam!
Bayramda marketler açık olacak mı?
Büyükakın’dan bayram mesajı: Birbirimize yakınlaşmayı hatırlamalıyız
Kılıçdaroğlu ihraç listesi mi hazırladı?
Dolar endeksindeki zayıflık altını uçurdu
