Kararsızların üçte ikisi muhalefetin baktığı yerden..
Siyaset, 16 Aralık 2020 17:23T24 Youtube kanalında Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtlayan KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, kararsız seçmenin eğilimine yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bekir Ağırdır, erken seçim tartışmalarına ilişkin de tarih vererek gerçekleşmesi muhtemel zamanı açıkladı.
KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, T24 Youtube kanalında Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı. Bekir Ağırdır, erken seçim tartışmaları ve kararsız seçmenin eğilimine yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu."
MUHALEFETİN BAKTIĞI YERDEN BAKMASI..."
Toplumsal dinamiklere dair elde ettikleri son bulguları paylaşan Ağırdır, "Kararsızların henüz kesin kararlarını vermemiş olmasıdır anketlere yansımayan şey. Bugün gördüğümüz kararsızların minimum üçte ikisinin muhalefetin baktığı yerden bakması..." diye konuştu.
"MUHALEFETE DÖNMÜŞ DURUMDA""
'Kararsızlar' dediğimiz küme henüz oy tercihini değiştirme noktasına gelmemiş olsa bile, aklını ve gönlünü muhalefete dönmüş durumda" ifadesini kullanan Ağırdır, "Bu nedenle muhalefetin de yeni bir yol yordam inşa etmesi gerek" diye devam etti.
ERKEN SEÇİM NE ZAMAN?
Ağırdır erken seçim konusunda ise, "'2020'de erken seçim olur mu' tartışmaları açısından da, en azından 'erken seçimi 6 ay sonra yapalım' sıkışıklığı getirmez. Tam tersine önceden de öngördüğüm gibi 2021'de seçim tartışmaları yoğunlaşır ancak erken seçim 2022'de gündeme gelebilir" diye konuştu. "
MUHAFAZAKARLAR SEKÜLER DÜNYAYA KAYIYOR"
Muhafazakar dünyadan bir 10 puanlık kesimin gündelik hayat pratikleri ve diğerlerine bakış bakımından seküler dünyaya daha yakın bir yöne kaydığını söyleyen Ağırdır, "Kasım ayı verilerine göre ise, bir arada yaşamaya tolerans ve özgürlükçülük açısından bakıldığında, toplum 2012'den neredeyse iki kat ileri noktaya gelmiş durumda. Negatif kimliklenmenin bile kayda değer bir şekilde gerilediği görülüyor.
Siyasal kutuplaşmanın yarattığı buz tabakası göstermese de suyun altında filizlenme var. Aşağıda ciddi biçimde insanların birbirini anlaması konusunda dinamizm görünüyor. Pandemi ve ekonomi sebebiyle insanların yüzde 80'i kaygılı ve endişeli ama benim iyimserliğimi besleyen bu. İktidar hala o buz tabakası aynı kalsın diye uğraşıyor ancak bunun mümkün olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Siyaset, 16 Aralık 2020 17:23
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
