Bu başarıda büyük emek ve gayret var
Gündem, 30 Kasım 2020 19:48Başkan Büyükakın, “GEBKİM 66 firması ve yıllık 4 milyar lirayı bulan ihracat rakamıyla sektörde çok önemli bir yerdedir. İşte bu başarıda büyük bir emek ve gayret var” dedi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, yıllık 4 milyar liraya ulaşan ihracat hacmiyle sektörde önemli bir firma olan Türkiye’nin ilk kimya ihtisas OSB’si GEBKİM’i ziyaret etti. İlk olarak GEBKİM Kimya İhtisas OSB ve GEBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Büyükakın, daha sonra Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Sadettin Hülagü ile birlikte GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemede bulundu. Başkan Büyükakın, “Ülkemiz için yatırım yaparak istihdam sağlayan tüm firmalarımızı kutluyorum” dedi.
.gif)
YILLIK 4 MİLYAR LİRAYI BULAN İHRACAT RAKAMI
GEBKİM Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret ederek hayata geçirdikleri yatırımları için tebrik eden Başkan Büyükakın, kimya sektöründe katma değeri yüksek yerli üretimlerin ihracata nasıl katkı sağladığını, bunun yanında ithalatı nasıl azalttığını GEBKİM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aracı’dan detaylı bir şekilde bilgisini aldı. GEBKİM bünyesinde yeni yatırımlara imza atan şirketleri de tebrik eden Başkan Büyükakın, kimya kümelenmesinin en güzel örneğini şehrimizde görüyoruz diyerek, “GEBKİM 66 firması ve yıllık 4 milyar lirayı bulan ihracat rakamıyla sektörde çok önemli bir yerdedir. İşte bu başarıda büyük bir emek ve gayret var. Burada inovasyon, yatırım, ülke kalkınmasına hizmet ve insana yatırım var” vurgusu yaptı.
“ŞEHRİMİZ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KAZANIMDIR”
GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de inceleme yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, 20 Milyonluk yatırımla hayata geçirilen okul nedeniyle GEBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı’yı tebrik etti. Okulun içerisindeki laboratuvarları gezen, teorik bilgileri pratikle buluşturabilecekleri bir eğitim kurumunun nitelikli insan kaynağı için çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Büyükakın, “GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi şehrimiz için çok büyük bir kazanımdır” şeklinde konuştu.
GEBKİM öğrencileri sektöre en iyi şekilde hazırlamak amacıyla kurulan Uygulama ve Pilot Üretim Tesisi ile 8’i kimya 4’ü endüstriyel otomasyon olmak üzere 12 laboratuvar var. Her detayı titizlikle planlanan ve bünyesinde Ar-Ge laboratuvarı da bulunan pilot tesiste, yüzey temizlik malzemeleri, dezenfektan ve kompozit ürünler de üretiliyor. GEBKİM Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalar toplam 2 bin 600 kişiye istihdam sağlarken bunların 450’si kadın çalışanlardan oluşuyor.
Gündem, 30 Kasım 2020 19:48
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Cezalar arttı ama kazalar azalmadı!
Stadyum Yolu’nda bu önlem yeterli mi?
Dilovası’nda MHP’lilerden Vanlı çocuklara anlamlı destek
Cumhuriyet düşmanlarına kötü haber!
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü torpil yuvası mı?
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaretlere devam
Dövizi tutmak için kaç milyar dolar harcandı?
Başkan Sezer iki altın madalya kazanan yüzücüyü kutladı
Kocaelili çiftçilere sebze fidesi desteği
Buna milli iradeye saldırı denir! Bir başkan daha tutuklandı
Dikkat! Başiskele Kavşağı’nda geceleri trafik güzergahı değişecek
Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?
O noktada kaza geliyorum diyor
Ara seçim formülü gerçekçi değil
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
