Bu başarıda büyük emek ve gayret var
Gündem, 30 Kasım 2020 19:33Başkan Büyükakın, “GEBKİM 66 firması ve yıllık 4 milyar lirayı bulan ihracat rakamıyla sektörde çok önemli bir yerdedir. İşte bu başarıda büyük bir emek ve gayret var” dedi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, yıllık 4 milyar liraya ulaşan ihracat hacmiyle sektörde önemli bir firma olan Türkiye’nin ilk kimya ihtisas OSB’si GEBKİM’i ziyaret etti. İlk olarak GEBKİM Kimya İhtisas OSB ve GEBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Büyükakın, daha sonra Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Sadettin Hülagü ile birlikte GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemede bulundu. Başkan Büyükakın, “Ülkemiz için yatırım yaparak istihdam sağlayan tüm firmalarımızı kutluyorum” dedi.
.gif)
YILLIK 4 MİLYAR LİRAYI BULAN İHRACAT RAKAMI
GEBKİM Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret ederek hayata geçirdikleri yatırımları için tebrik eden Başkan Büyükakın, kimya sektöründe katma değeri yüksek yerli üretimlerin ihracata nasıl katkı sağladığını, bunun yanında ithalatı nasıl azalttığını GEBKİM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aracı’dan detaylı bir şekilde bilgisini aldı. GEBKİM bünyesinde yeni yatırımlara imza atan şirketleri de tebrik eden Başkan Büyükakın, kimya kümelenmesinin en güzel örneğini şehrimizde görüyoruz diyerek, “GEBKİM 66 firması ve yıllık 4 milyar lirayı bulan ihracat rakamıyla sektörde çok önemli bir yerdedir. İşte bu başarıda büyük bir emek ve gayret var. Burada inovasyon, yatırım, ülke kalkınmasına hizmet ve insana yatırım var” vurgusu yaptı.
“ŞEHRİMİZ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KAZANIMDIR”
GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de inceleme yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, 20 Milyonluk yatırımla hayata geçirilen okul nedeniyle GEBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı’yı tebrik etti. Okulun içerisindeki laboratuvarları gezen, teorik bilgileri pratikle buluşturabilecekleri bir eğitim kurumunun nitelikli insan kaynağı için çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Büyükakın, “GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi şehrimiz için çok büyük bir kazanımdır” şeklinde konuştu.
GEBKİM öğrencileri sektöre en iyi şekilde hazırlamak amacıyla kurulan Uygulama ve Pilot Üretim Tesisi ile 8’i kimya 4’ü endüstriyel otomasyon olmak üzere 12 laboratuvar var. Her detayı titizlikle planlanan ve bünyesinde Ar-Ge laboratuvarı da bulunan pilot tesiste, yüzey temizlik malzemeleri, dezenfektan ve kompozit ürünler de üretiliyor. GEBKİM Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalar toplam 2 bin 600 kişiye istihdam sağlarken bunların 450’si kadın çalışanlardan oluşuyor.
Gündem, 30 Kasım 2020 19:33
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Derince’deki plaj voleybolunda start verildi
Çayırova Meclisi’nde 11 gündem maddesi karara bağlandı
Konservatuvarın yetenek sınavlarında başvuru için son gün 4 eylül
AKP'liler o belediyede seçimi kazanmak için para mı teklif etti?
Kandıra Belediyesi’nden sokak futbol turnuvası
Parti kurmak ciddi bir iş olduğu kadar, insanın kurduğu partiden kaçmaması da ciddi bir iştir!
Vatandaş ucuzluk için akşamı bekliyor
Başkan Vekili Lütfü Obuz iyi ki varsınız diyerek zabıta personelini tebrik etti
Başiskele’deki o okulda 29 bin 500 TL'lik kaynak kime satılıyor?
Kocaeli Basket, potada Kadınlar Bölgesel Ligi’ne geri dönüyor
Seçim ikinci tura kalırsa hangi aday öne çıkıyor?
Yerin altından metro için tünel kazmaya devam
Derince’de açık hava sinemasına yoğun ilgi
Siyasi kulislerde referandum ve erken seçim senaryosu konuşuluyor
Davutoğlu ile ilgili Erdoğan'a hakaret soruşturması
Körfez’de çevreyi kirletenler kameralara yakalandı!
Başkan zabıta yeleğini giydi, telsizi eline aldı
Emeklinin maaş zam farkı yüzde kaç oldu?
Kocaeli vekili Katırcıoğlu ile Vali Aktaş ne konuştular?
Altında rüzgar tersine döndü
Bütün sektörlerde ekonomik buhran var
Sepetçi’de her gece duyulan silah sesleri korkutuyor!
İYİ Parti Gölcük’e yeni başkan atandı
Kredi kartlarında nakit avans uyarısı
Çayırova’daki projelerde durum ne?
Yangın söndü, bina çöktü, sorumsuzluk devam ediyor
Başkan Gökçe park ve bahçeler personeliyle kahvaltıda buluştu
Kocaeli vekili Gergerlioğlu o cinayetle ilgili konuştu!
Kartepe Evleri’nde anahtar teslimi için gün sayılıyor
Dilovası Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
Denize giren 26 vatandaş daha son anda boğulmaktan kurtarıldı
KOTO toplantısında özel hastanelere iyi haber
Akaryakıtta zam baskısı sürüyor
Büyükakın: Kurtuluş Savaşı ve 30 Ağustos ruhunu hiç kaybetmeyeceğiz
Tek bir çocuğun bile burnu kanamasın!
SEDAŞ, çalışanlarını bu yöntemle eğitiyor!
Körfez Gençlerbirliği sporcuları madalyaları topladı
Denizde kaza: Gemi Kocaeli'den Silivri'ye gitmiş
KOÜ’de lojman yüzsüzü MHP’li akademisyeni Bahçeli mi kolluyor?
