Son ankete göre sadece 3 parti barajı geçebiliyor
Siyaset, 30 Kasım 2020 15:57MAK Danışmanlık’ın yaptığı son ankete göre bugün seçim olsa barajı 3 parti geçerken, 24 Haziran’da yapılan genel seçimde oy verdiği partiye yeniden oy vermeyeceklerin oranı yüzde 58’i buldu.
MAK Danışmanlık’ın 14-24 Kasım tarihleri arasında yaptığı anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. 67 ilden 5 bin 700 kişiye yapılan ankete göre bugün seçim olsa barajı 3 parti geçebiliyor. Öte yandan ankete katılanların yüzde 58’i bugün seçim olsa 24 Haziran’da oy verdiği partiye yeniden oy vermeyi düşünmüyor.
MAK Danışmanlık’ın anketinde karasızlar dağıtılmadan ortaya çıkan sonuçlarda AKP yüzde 34,1 oranında oy alırken CHP yüzde 21,1, İYİ Parti yüzde 10,1 ve MHP ise yüzde 8 oy aldı.MAK Danışmanlık’ın analizine göre, kararsızların matematiksel dağılımı yapılmaksızın verilen cevaplar içinde ilk dikkat çeken konu; son altı ay boyunca küçük oranlarla da olsa İYİ Parti, Gelecek, Deva Partileri yükseliş trendiyle dikkat çekiyor.
.jpg)
Öte yandan ekonomik veriler AKP’ye kan kaybettirirken; Azerbaycan, Mavi Vatan vb. konularda dik duruşu ve milli konulardaki tavrı ile de ciddi oy kaybını durdurmaktadır.Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ortaya çıkan sonuçlara göre ise AKP yüzde 38,7 oranında oy alırken, CHP yüzde 24, İYİ Parti yüzde 11,6 oranında oy alırken MHP’nin oyu ise yüzde 9,1 olarak görülüyor. MAK Danışmanlık, kararsız seçmenlerin büyük oranda muhalefet partilerinin seçmenleri olduğunu belirtti.
.jpg)
SEÇMENLER TERCİHLERİNİ DEĞİŞTİRİYORMAK
Danışmanlık’ın anketinden çıkan en çarpıcı sonuç ise seçmenlerin değişen tercihleri ile ilgili oldu. Katılımcıların yüzde 58’i bugün seçim olsa 24 Haziran’da yapılan genel seçimde oy verdiği partiye oy vermeyeceğini belirtirken, yüzde 23’ü ise aynı partiye oy vereceğini söyledi. Katılımcıların yüzde 19’u ise kararsız olduğunu söyledi.
PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜLMESİNİ İSTEYENLER ÇOĞUNLUKTA
Anketten çıkan bir başka çarpıcı sonuç ise sistem değişikliği ile ilgili oldu. Ankete katılanların yüzde 46’sı güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesini tercih ederken, yüzde 35’i ise mevcut sistemin devam etmesini tercih ettiğini belirtti.
Siyaset, 30 Kasım 2020 15:57
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü torpil yuvası mı?
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaretlere devam
Dövizi tutmak için kaç milyar dolar harcandı?
Başkan Sezer iki altın madalya kazanan yüzücüyü kutladı
Kocaelili çiftçilere sebze fidesi desteği
Buna milli iradeye saldırı denir! Bir başkan daha tutuklandı
Dikkat! Başiskele Kavşağı’nda geceleri trafik güzergahı değişecek
Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?
O noktada kaza geliyorum diyor
Ara seçim formülü gerçekçi değil
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
