İzmit-Yalova arası Allah'a emanet
Gündem, 12 Ekim 2020 03:12İzmit – Yalova D130 Karayolu’nda artan kamyon yoğunluğu ile sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğun trafik, vatandaşları canından bezdirmeye devam ediyor. Konuyla ilgilenen İYİ Partili Lütfü Türkkan, yaşanan trafik kaousunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na taşıdı.
BU YOLDA CAN GÜVENLİĞİ KALMADI
İzmit – Yalova Karayolu zaman içerisinde Başiskele, gölcük ve Karamürsel arasında artan yapılaşma, ticaret ve liman faaliyetlerinden dolayı trafik yükünü kaldıramaz hale geldi. Karayolunda artan kamyon ve tır trafiği, iki şeritli gidiş geliş olan yolda kural ihlalleri de eklendiğinde özellikle otomobil sürücüleri için zor anlar yaşatıyor. Kavşak ve bağlantı çıkış noktalarının yetersizliği de karayolundaki güvenliği düşürüyor.
Karayolunun artık yetersiz kalması üzerine İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na D-130 ile ilgili soru önergesi verdi. Türkkan önergesinde karayolunun yetersiz kaldığını, bundan ötürü Bakanlığın İzmit – Yalova Karayoluyla ilgili herhangi bir yenileme ve genişletme kararı olup olmadığını sordu.
Önergesinde özellikle kavşak noktalarında kamyon ve tır trafiğinden ötürü güvensiz hale yolda battı çıktı planlamasının olup olmadığını soran Türkkan, karayolunun genişliğinin ve şeritlerinin yetersiz olduğunu belirtti.
D130 KENTSEL DÖNÜŞÜME GÖRE YENİDEN PLANLANMALI
İzmit – Yalova karayolunun özellikle İzmit – Gölcük arası kısmında yaşanan trafik sorununa dikkat çeken Türkkan, yerleşim alanlarıyla karayolunun çok yakın olmasından dolayı gerekli battı-çıktı ve kavşakların gerçekleştirilemediğini belirtti. Karayolu güzergahının yeniden planlanması ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte hareket edilmesi gerektiğine dikkat çeken Türkkan, bununla ilgili herhangi bir projelendirmenin olup olmadığını ve KGM ile belediyeler arasında bir koordinasyon olup olmadığını sordu.
Gündem, 12 Ekim 2020 03:12
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Halk Et Mobil Aracı İzmit Belediye Meydanı’nda olacak
Tiryakilere bir kötü haber daha
Milli iradenin karşısında diz çökecekler
Emekliye 14 bin lira ikramiyeyi AKP ve MHP reddetti
Gölcüklü çocuklara iyi haber!
Altında yön ne olacak?
Büyükakın’dan Ramazan mesajı: Özümüze dönüşün vaktidir
KO-MEK kursiyerleri 40 yıllık tiyatroculara taş çıkarttı
Kocaeli Saadet Partisi’nden kayıp çocuklar çağrısı
Ramazanda Darıca’da her gün ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek
Derince Yelken Kafe Restoran’da iftar menülerinin fiyatı açıklandı
MHP Dilovası İlçe Başkanı Turhan’dan Türkiye ikincisi Boz’u tebrik etti
Ekonomideki kötü gidişat bir firmayı daha iflasa sürükledi
İzmit’te yeni sahne kapılarını açıyor
Beyaz unlu ekmek tamamen tarihe karışıyor
144 konutluk Kartepe Kent Konut Evleri’nde durum ne?
KOTO ve KOSAD’dan kredi süreçlerinde sigorta dayatmalarına karşı ortak duruş
Erbakan, İYİ Parti ile ittifak sinyali verdi
Büyükakın: Toplumda iyiliğin rengi hakim olsun
Paranın itibarı kalmadıysa sorumlusu millet değildir
Söyle bakalım Lozan'la, Atatürk'le barışık mısın?
Erdoğan’ın tutmadığı seyyanen zam sözüne tepki
Son 4 ayda binlerce kişi işsiz kaldı
Körfez RAM’dan BDT eğitimi
Saadet’in Kartepe kongresinde dikkat çeken sözler
Körfez’de denizden 50 araç lastiği çıktı
Çocuğun anlayacağı basit bir şeyi Erdoğan'a yıllarca anlatamadılar
Eleştiren ve düşünenler, kendini akademide değil cezaevinde buluyor
Eski Başbakan Davutoğlu: Maddi sıkıntı yaşıyorum
Başkan Gökçe’den Ramazan’da dayanışma ve birlik, beraberlik çağrısı
Gürkan Karaçam yeni bir kavram ortaya attı! Zihinsel egemenlik
Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi
Ramazan boyunca zam yapılmayacak!
Çayırova’da Ramazan coşkusu
Güneşi görenler soluğu Ormanya’da aldı
MHP Dilovası’nda en genç üye bayrağı el değiştirdi!
Gebze Ticaret Odası önce ihracatın liderlerini ödüllendirdi, sonra istişare için toplandı
İzmit’te Kent Lokantalarında ücretsiz iftar
Başkan Gökçe iş insanlarına DERTAŞ’ı anlattı
