Esnafı görmeyen devlet o şirketin kiralarını ödedi
Ekonomi, 11 Ekim 2020 18:51Orhan Sümer, "Sayıştay raporlarında usulsüz olarak Irak –Bağdat’ta bir AVM’de Ticaret Bakanlığının bir ayakkabı firmasına aylık 50.000 dolar kira yardımı yaptığı tespit edilmiştir. 15 ay boyunca devam eden kira yardımının tutarı milyon 5.5 Milyon TL’yi geçmektedir" dedi.
CHP Adana Milletvekili ve Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Sayıştay raporlarında yer alan bilgilerle ilgili yeni bir açıklama yaptı.
Sayıştay raporlarında tasarım desteği adı altında bazı personellerin çok yüksek maaşlar aldığını ve 140 Bin TL’ye maaşlı çalışan olduğunu söyleyen Sümer, Ticaret Bakanlığında gerçekleşen usulsüz harcamaları, yazılı soru önergesi vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
“ESNAF SİFTAH YAPMADAN KEPENK KAPATIYOR BAKANLIK 144.5 MİLYON LİRA DANIŞMANLIK ÜCRETİNİ USULSÜZ OLARAK DAĞITIYOR”
Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Konuyla ilgili Sayıştay raporlarına göre Türk Markasının Dünyada tanıltılmasının amaçlandığı Turquality kapsamında yol haritası belirlemek için danışmanlık şirketlerine tam 144.5 Milyon Lira ödendiğini görüyoruz” dedi.
Sümer, “Esnaf siftah yapmadan kepenk kapatıyor. Sicil affı, stopaj, kredi ertelemesi için her kapıya başvuruyor. Esnafa destek olması, ticareti kalkındırması gereken Bakanlık 144.5 Milyon lira danışmanlık ücretini usulsüz olarak dağıtıyor. Dağıtılan bu para denetlenemiyor. Hangi Danışmanlık şirketinden, ne hizmeti alındı bilinmiyor. Bakanlık yetkilileri bu paraları usulsüz olarak dağıtana kadar çarşıya pazara gidip sokağın nabzını tutsalardı hem esnafın sorunlarını çözer hem de Türkiye’nin halini anlayarak güzel bir yol haritası çizebilirlerdi” ifadelerini kullandı.
IRAK’TA BİR AYAKKABI ŞİRKETİNE AYLIK 50.000 DOLAR KİRA YARDIMI
Orhan Sümer, ayrıca şunları kaydetti:
“Yine Sayıştay raporlarında usulsüz olarak Irak –Bağdat’ta bir AVM’de Ticaret Bakanlığının bir ayakkabı firmasına aylık 50.000 dolar kira yardımı yaptığı tespit edilmiştir. 15 ay boyunca devam eden kira yardımının tutarı milyon 5.5 Milyon TL’yi geçmektedir.
İktidar, kendisine yakın yandaş şirketleri, firmaları, müteahhitleri usulsüz bir şekilde desteklerken; küçük esnaf borç batağı içinde intiharın eşiğine gelmiş, Meclisin önünde benzin döküp kendini yakmıştır. Usulsüzlüklerin tümünü Önergelerimizle yasama faaliyetleriyle sonuna kadar araştırıp vatandaşın parasının nasıl harcandığının takipçisi olacağız.”
Ekonomi, 11 Ekim 2020 18:51
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Vatandaşların yüzde 78’i geçinemiyor
İzmit’te askıda et uygulamasına devam
Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor
İzmitli gençlere Avrupa programları ve başvuru süreçleri anlatıldı
Borcu olan emeklilere kötü haber! Kesinti yapılacak
TBMM'de taciz iddiası! Çocuklara iğrenç mesajlar
Başiskele’de trafiği rahatlatacak bir adım daha
Dilovası’nda MHP yöneticileri ziyaretten ziyarete koştu
Sanayi üretim endeksini değerlendiren Zeytinoğlu: Düşüşlerden endişeliyiz
Bülent Sarı’dan 10 Aralık İnsan Hakları mesajı
Çayırova Belediyesi’nden vatandaşlara psikolojik destek!
Büyükakın: Kadınlar mutlu olursa aile de toplum da mutlu olur
9 bin PKK’lı için özel bir af planlanıyor
Asgari ücret 33 bin liranın altına düşmemeli
İzmit’te Fevziye cami tuvaletleri de ücretsiz olacak
Hayat Kimya’nın o projesine 2 ödül birden
Altın 2026'da rekor üstüne rekor kıracak!
KOTO’nun kadınlarla ilgili seminerine büyük ilgi
Gölcük’te liseli gençlere sıfır atık bilinci aşılanıyor
Memduh Tağmaç Kışlası moloz döküm sahasına çevrildi
Belsa Otoparkı ihalesinde başvurular bugün sona eriyor!
MHP'nin oyu yüzde 4,4'e geriledi
Torpil ve kayırmadan gurur duyuyoruz demişti! Tepki yağdı
Derince’de Emniyet Müdürlüğü ile belediye personeli yeşil sahada kapıştı!
Şehir Tiyatroları, Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahne alacak
Yoksula verilmesi gereken sosyal yardımlar garantili ihlaleler için eritiliyor
Büyükakın: Eseri olmayanın yerinde yeller eser
Kapı kapı gezerek dar gelirli vatandaşlara gıdalarını ulaştırdılar
İmamoğlu ile ilgili süreci gerektiği gibi yürüten hakim anında görevden alındı
Durağa iki dakikada bir tramvay gelecek!
Tahmin değişti: Kar değil yağmur yağacak
İnsanlık adına sesimizi daha da yükseltme zamanı
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Aydın: İSU yönetimi başarısızdır
O ilde salgın hastalık paniği! Hastanelere akın etiler
Kocaeli’de ulaşımda yenilikçi sistemler masaya yatırıldı
Gölcük’te tarihi geçmiş ürünleri vatandaşa yedireceklerdi
İşte en çok işçi arayan meslekler
Zeray GYO’da halka arz için geri sayım başladı
Hesap vereceksiniz kaçamayacaksınız
