Ahmet Davuoğlu'ndan çok sert sözler
Siyaset, 11 Ekim 2020 05:03Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile birlikte olmakla suçladı.
Mersin'de partisinin 1.Olağan İl Kongresi'nde konuşan Davutoğlu, siyasi rakiplerini hedefe aldığı konuşmasında Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ı da “dolara bakmıyorum” sözünden dolayı eleştirdi.
Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli için ise ‘"Serok Apo’dan mektup getirenlerle, kırmızı bültenle aranan onun kardeşi Osman Öcalan’ı devlet televizyonuna çıkaranlarla uğraşsın" dedi.
Davutoğlu şöyle konuştu:
SAĞINDA BAHÇELİ, SOLUNDA PERİNÇEK
“Yeni Türkiye iddiasından vazgeçerek eski Türkiye’nin 28 Şubatçı aktörleriyle omuz omuza veren iktidar sahipleri önümüze her türlü engeli koydu. Eski Türkiye aktörlerine karşı omuz omuza mücadele verdiği arkadaşlarını terk eden Erdoğan bizlere engel olmaya çalışırken, sağına aldığı 28 Şubat döneminin koalisyon ortağı Bahçeli ve soluna aldığı ’28 Şubat hala devam ediyor’ diyen o dönemin başörtüsü ve ezan düşmanı Perinçek bize saldırıyor. Demokrasiye karşı otoriter ve dışlayıcı bir siyaseti savunan bu koalisyon ortaklarına daha düne kadar FETÖ’nün Türkiye sözcülüğünü yapan ve bugün yandaş gazete köşelerinde keyif süren kripto FETÖ’cüler eşlik ediyor.
EN BÜYÜK MÜSİBET İKTİDARDIR
Erdoğan milletimizi musibetler, yokluklar ve zorluklar karşısında sabretmeye davet etmiş. Erdoğan’ın bu sözlerinden musibetlere kimin sabredeceğini öğrenmiş oluyoruz: Millet sabredecek. Peki sabredecek olan milletse musibet kim? Millet hangi musibete sabredecek ve bu musibetin failleri kim? Sabredilmesi gereken musibet fakirlikse, işsizlikse, enflasyonsa, yolsuzluksa, hukuksuzluksa bu fakirliğin ve hukuksuzluğun failleri özneleri kim? Sabredecek olan milletse, musibet bizatihi sizsiniz demektir. Milletimizin başındaki en büyük musibet aile şirketine dönmüş olan bu iktidardır.
BU NASIL BİR ARSIZLIK
Bu millet sizi vaaz verin diye seçmedi. Bu millet sizi iş yapın diye seçti iş. Ülkenin ekonomisi fiilen iflas etmiş ama bu hükümetin gündemine bile giremiyor. Çok ucuz bir şark kurnazlığı ile bu sorumluluktan kurtaracaklarını düşünüyorlar. Biz sefamızı süreriz, şatafat içinde yaşarız, yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda olur, millete de sabret deriz. Bu nasıl bir arsızlıktır.
DOLARI UMURSAMAMAK REZALET
Yüz milyarlarca dolar borcu olan ülkenin ekonomi bakanına, koalisyon hükümetine “doları umursaması” gerektiğini anlatmak zorunda kalıyoruz. Böyle bir rezalet olabilir mi? Dış ticaretimizin merkez üslerinden birisi olan dolayısıyla kurun ne demek olduğunu her gün yaşayan Mersin’deki küçük bir esnaf kardeşimiz bile ‘kuru, doları umursamıyorum’ diyen birini yanına çırak olarak bile alır mı, kasasını ona emanet eder mi? Biz milletin hazinesini, nesillerimizin geleceğini bunlara nasıl emanet ederiz Allah aşkına? Bu nasıl bir rezalettir.
DOLARA BAKMIYORSAN EN AZINDAN ÖNÜNE BAK
Böyle bir ekonomi programı olabilir mi? Sayın Bakan tamam anladık dolara bakamıyorsun ama en azından önüne bakmayı öğren. Yahu nasıl bu ülkenin 2023 Ekonomik Büyüklük hedefi 2007’nin seviyesi olabilir. 2007’yi, 2006’yı, 2005’i hedeflemekte nedir? Ben size söyleyeyim bütün bunların bir tek ismi vardır: Bu koalisyon iktidarının ekonomi hedefi kendi ifadeleriyle 'Türkiye'yi küçültme hedefidir'. Ekonomik seviye olarak kendisine 2007’ye ulaşmayı koyan bir program Türkiye'yi küçültme programıdır'. Bunlara lazım olan küçük, içine kapanmış, demokrasiden istifa etmiş; aile şirketi gibi yönetecekleri bir Türkiye'dir.
BAHÇELİ OSMAN ÖCALAN'I TRT'YE ÇIKARANLARLA UĞRAŞSIN
Bahçeli, geçenlerde yine bizi aşağıladığını düşünerek Serok Ahmet demiş. Sen Ahmet Davutoğlu’nu boş ver. Senin niçin milyonlarca Kürt vatandaşımızın diline hakaret ediyorsun, hiç mi asgari saygın yok? Sayın Bahçeli’nin ve bugün iktidar sahiplerinin bilmeden övünerek cihan devletleri diye andıkları Selçuklu ve Osmanlı devletlerimiz yönettikleri halkların dillerine küçümseyerek baksalardı cihan devleti niteliği kazanamazlardı. Bahçeli bölücülükle mücadele etmek istiyorsa Kürtçeyle ve bizimle uğraşacağına, seçim kazanmak için ‘Serok Apo’dan mektup getirenlerle, kırmızı bültenle aranan onun kardeşi Osman Öcalan’ı devlet televizyonuna çıkaranlarla uğraşsın.”
Siyaset, 11 Ekim 2020 05:03
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sadece okullarda eğitime değil kurs ve sınavlara da ara verildi
Motokuryelerin trafiğe çıkma yasağı kaldırılmadı!
Yine gök gürültülü yağmur yağacak
Kocaeli Valiliği’nden yeni uyarı! Fırtınaya dikkat
Ücretsiz tren yolculuğunda T.C. kimlik numarası yeterli olacak!
İzmitliler bu seminere davetli! Konu prostat kanseri
Vali Aktaş’tan 112 Acil Çağrı Merkezi’nde yerinde inceleme
Başkan Bulut, Bakan Yardımcılığı görevine atanan Kocaelili Bayrakdar’ı tebrik etti
Başiskele’de sel mesaisi
Darıca’da MHP’li başkandan yağmur altında esnaf ziyareti
Seçim için DEM parti ile anlaşma mı yapıldı?
CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Korkmaz: Kadın emeği güvence altına alınmalı!
Kocaeli’nin turizm potansiyeli masaya yatırıldı
Çayırova’da Kitap Günleri 7’inci kez kapılarını açıyor
Patlayan Ak Parti foseptik çukurudur!
Kocaeli GÜDEF, Gümüşhaneli 100 gence burs verecek
Dilovası’nda yağmur nöbeti
Körfez Gençlerbirliği’nden potada 5’inci galibiyet
Bazı bölgelerde aylık yağış ortalaması aşıldı
Kocaeli’de çevre yönetiminde teknoloji odaklı yeni adım
Körfez’de sağanak yağışa karşı ekipler sahada
Balık alıp derin dondurucuda saklayın!
Liranın dolar ve euro karşısındaki eriyişi devam ediyor
İzmit Sanat Akademisi Tiyatro Bölümü’nü kazanan adaylar belli oldu
TBB seçimini YENİ Parti adayı kazandı
Yerli ve millî söylemi, borsa vurgunlarının üzerini örtme kalkanı olamaz!
Zeytinoğlu: Gelirlerdeki artışın harcamaların gerisinde kalması bütçe açığını artırıyor
Başiskele’de eski muhtar Gedikli sel sularına kapılarak hayatını kaybetti
Gebze Ticaret Odası üyeleri yabancı firma yöneticileri ile bir araya getirildi
Cadde üzerinde kasis var, uyarı tabelası yok!
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım otizm sınıfına sponsor oldu
Kocaeli’de pazartesi gününe kadar okul yok!
Erdoğan kimsenin gözünün yaşına bakmayacak!
Gölcük’te yeni Kültür Merkezi için o tarihte ihale yapılacak
Çayırova’da da ekipler yağmur mesaisinde
284 eski vekilden Halk TV çağrısı
Kandıra’da Kapalı Pazara el atıldı
Kocaeli’de yağmur, sel ve su baskını alarmı
Sel ve su baskınlarının önüne geçmek için gayret ediyorlar
