Ahmet Davuoğlu'ndan çok sert sözler
Siyaset, 11 Ekim 2020 02:52Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile birlikte olmakla suçladı.
Mersin'de partisinin 1.Olağan İl Kongresi'nde konuşan Davutoğlu, siyasi rakiplerini hedefe aldığı konuşmasında Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ı da “dolara bakmıyorum” sözünden dolayı eleştirdi.
Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli için ise ‘"Serok Apo’dan mektup getirenlerle, kırmızı bültenle aranan onun kardeşi Osman Öcalan’ı devlet televizyonuna çıkaranlarla uğraşsın" dedi.
Davutoğlu şöyle konuştu:
SAĞINDA BAHÇELİ, SOLUNDA PERİNÇEK
“Yeni Türkiye iddiasından vazgeçerek eski Türkiye’nin 28 Şubatçı aktörleriyle omuz omuza veren iktidar sahipleri önümüze her türlü engeli koydu. Eski Türkiye aktörlerine karşı omuz omuza mücadele verdiği arkadaşlarını terk eden Erdoğan bizlere engel olmaya çalışırken, sağına aldığı 28 Şubat döneminin koalisyon ortağı Bahçeli ve soluna aldığı ’28 Şubat hala devam ediyor’ diyen o dönemin başörtüsü ve ezan düşmanı Perinçek bize saldırıyor. Demokrasiye karşı otoriter ve dışlayıcı bir siyaseti savunan bu koalisyon ortaklarına daha düne kadar FETÖ’nün Türkiye sözcülüğünü yapan ve bugün yandaş gazete köşelerinde keyif süren kripto FETÖ’cüler eşlik ediyor.
EN BÜYÜK MÜSİBET İKTİDARDIR
Erdoğan milletimizi musibetler, yokluklar ve zorluklar karşısında sabretmeye davet etmiş. Erdoğan’ın bu sözlerinden musibetlere kimin sabredeceğini öğrenmiş oluyoruz: Millet sabredecek. Peki sabredecek olan milletse musibet kim? Millet hangi musibete sabredecek ve bu musibetin failleri kim? Sabredilmesi gereken musibet fakirlikse, işsizlikse, enflasyonsa, yolsuzluksa, hukuksuzluksa bu fakirliğin ve hukuksuzluğun failleri özneleri kim? Sabredecek olan milletse, musibet bizatihi sizsiniz demektir. Milletimizin başındaki en büyük musibet aile şirketine dönmüş olan bu iktidardır.
BU NASIL BİR ARSIZLIK
Bu millet sizi vaaz verin diye seçmedi. Bu millet sizi iş yapın diye seçti iş. Ülkenin ekonomisi fiilen iflas etmiş ama bu hükümetin gündemine bile giremiyor. Çok ucuz bir şark kurnazlığı ile bu sorumluluktan kurtaracaklarını düşünüyorlar. Biz sefamızı süreriz, şatafat içinde yaşarız, yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda olur, millete de sabret deriz. Bu nasıl bir arsızlıktır.
DOLARI UMURSAMAMAK REZALET
Yüz milyarlarca dolar borcu olan ülkenin ekonomi bakanına, koalisyon hükümetine “doları umursaması” gerektiğini anlatmak zorunda kalıyoruz. Böyle bir rezalet olabilir mi? Dış ticaretimizin merkez üslerinden birisi olan dolayısıyla kurun ne demek olduğunu her gün yaşayan Mersin’deki küçük bir esnaf kardeşimiz bile ‘kuru, doları umursamıyorum’ diyen birini yanına çırak olarak bile alır mı, kasasını ona emanet eder mi? Biz milletin hazinesini, nesillerimizin geleceğini bunlara nasıl emanet ederiz Allah aşkına? Bu nasıl bir rezalettir.
DOLARA BAKMIYORSAN EN AZINDAN ÖNÜNE BAK
Böyle bir ekonomi programı olabilir mi? Sayın Bakan tamam anladık dolara bakamıyorsun ama en azından önüne bakmayı öğren. Yahu nasıl bu ülkenin 2023 Ekonomik Büyüklük hedefi 2007’nin seviyesi olabilir. 2007’yi, 2006’yı, 2005’i hedeflemekte nedir? Ben size söyleyeyim bütün bunların bir tek ismi vardır: Bu koalisyon iktidarının ekonomi hedefi kendi ifadeleriyle 'Türkiye'yi küçültme hedefidir'. Ekonomik seviye olarak kendisine 2007’ye ulaşmayı koyan bir program Türkiye'yi küçültme programıdır'. Bunlara lazım olan küçük, içine kapanmış, demokrasiden istifa etmiş; aile şirketi gibi yönetecekleri bir Türkiye'dir.
BAHÇELİ OSMAN ÖCALAN'I TRT'YE ÇIKARANLARLA UĞRAŞSIN
Bahçeli, geçenlerde yine bizi aşağıladığını düşünerek Serok Ahmet demiş. Sen Ahmet Davutoğlu’nu boş ver. Senin niçin milyonlarca Kürt vatandaşımızın diline hakaret ediyorsun, hiç mi asgari saygın yok? Sayın Bahçeli’nin ve bugün iktidar sahiplerinin bilmeden övünerek cihan devletleri diye andıkları Selçuklu ve Osmanlı devletlerimiz yönettikleri halkların dillerine küçümseyerek baksalardı cihan devleti niteliği kazanamazlardı. Bahçeli bölücülükle mücadele etmek istiyorsa Kürtçeyle ve bizimle uğraşacağına, seçim kazanmak için ‘Serok Apo’dan mektup getirenlerle, kırmızı bültenle aranan onun kardeşi Osman Öcalan’ı devlet televizyonuna çıkaranlarla uğraşsın.”
Siyaset, 11 Ekim 2020 02:52
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İşte en zengin iller! Kocaeli kaçıncı sırada?
Parti sayısı patladı!
Bu ne hal gençler!
Derince’de minik yüreklerin karne sevinci
Kocaeli’nde süt otu tohumu üreticilerin yüzünü güldürdü
Vali İlhami Aktaş, karne heyecanına ortak oldu
Hesabı kendi seçmenlerine verirler
Yavru tilki Ormanya’da doğaya dönüş gününü bekliyor
Bunaltıcı sıcaklar geliyor!
Çayırova’nın genç basketbolcularından gururlandıran başarı
Pazarlar olmasa vatandaş ucuz meyve sebze yiyemez
Elektrik, su ve doğalgaz faturaları tek ekranda!
Bakan Şimşek'e soruldu: Seçim ihtimali yüksek mi?
Kocaeli’nde plajları gitmeden önce gösteren teknoloji!
Dilovası’ndaki yangın faciasıyla ilgili 7 kişi tutuklandı
Herkes memleketinde yaşasa Kocaeli nüfusu ne kadar olurdu?
3. Kapanca Festivali böyle başladı
Dilovası Belediyesi’nin yeni hizmet binasında sona yaklaşılıyor
Geleceğin kadın girişimcileri Gebze’de ödüllendirildi
Kocaeli Bilnet Okulları’nda mezuniyet coşkusu
Kocaeli’ndeki toplu taşımada yeni hatlar yolda
Tarihçi Volkan Şenel Körfez Meclisi’nde konuştu
Çayırova’daki bu konserde 80’ler rüzgarı esti!
Körfez Hodri Meydan 1989 taraftarlarının artık bir derneği var!
Kocaeli’de mavi bayraklı plajlar tüm kriterlere uygun
Sahillerde yoğun kontrol
2 milyonluk KOSGEB desteği balon çıktı!
İzmit’te 28 Haziran Futbol Şenliği heyecanı başladı
Kenan Sofuoğlu’ndan Başiskele’deki o merkeze tam not
Ormanya’da açık havada sinema
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektörü 2’inci kez KOTO’da toplandı
SEDAŞ’tan dolandırılmayın uyarısı
Kafe ve restoranlarda yeni dönem başlıyor
Derince’nin mahallelerinde şenlik var!
Gebze’deki çöken binanın bilirkişi raporuna ne oldu?
Dilovası'nda başkan yardımcısı gözaltına alındı
Emekli polislere yeni sosyal yaşam alanı için ilk adım atıldı
Kocaeli'de trafik cezaları ve radar uygulamaları vatandaşı mağdur ediyor
İzmit’te esnaf ve vatandaşı buluşturan Alışveriş Festivali başladı
