Öğrencileri değil parayı uçurdular!
Gündem, 21 Eylul 2020 10:29Türk Hava Kurumu Üniversitesinde sular durmak bilmiyor. 2014 ve 2015 girişli öğrenciler okula kayıt oldukları dönemin kuruyla yaklaşık 20 bin dolar kayıt ücreti ve yıllık okul ücretlerini ödemelerine rağmen uçuş eğitimleri eksik olduğu için mezun olamıyorlar. Mezun olamayan öğrencilerin sesini ise İyi Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan meclis gündemine taşıdı ve kayyum atanan üniversitede yaşanan şaibeleri sordu.
ÜNİVERSİTEYİ BAĞIŞLARSAN MEZUN OLABİLİRSİN!Geçen yıl kayyım atanan Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı ile THK Üniversitesi vakıf üniversitelerinin çarpık mali yapısını ortaya koydu. Öğrencilerden toplanan paralarının ne kadarının eğitime aktarıldığı bilinmezken, tüm okul ücretlerini ödemelerine ve mezuniyet tarihlerinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen mezun edilmeyen öğrenciler meclis gündemine taşındı.
İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan tüm okul masraflarını ödemelerine rağmen, kayyım atanan üniversite yönetimi öğrencilerin 250 saatlik uçuş eğitimlerinin önemli bir kısmını gerçekleştirmedi.
Pilot olmaları için gerekli eğitimi ve kriterleri taahhüt eden üniversite yönetimi tarafından uçuşların gerçekleştirilip mezuniyet işlemlerinin tamamlanması için tek kriter 10 bin dolar bağış yapılması olduğu belirtildi. Öğrenciler ise yaklaşık 2 yıllık öğrenim ücretine denk gelen 10 bin doları ödeyemedikleri için mağdur durumdalar. Ancak üniversite yönetimine mütevelli heyeti başkanı olarak atanan kayyım aynı zamanda YÖK üyesi olduğu için ortada bulunan çarpıklık için herhangi bir denetim ve yaptırım uygulanamıyor.
ATADIKLARI KAYYIM CUMHURBAŞKANLIĞI’NI YANLIŞ BİLGİLENDİRDİ
Öğrenciler kendilerinden istenen 10 bin doları ödeyemedikleri için aileleriyle beraber zor duruma düştüler. Yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için öğrenciler durumu ise CİMER’e bildirdi. THK Üniversitesi CİMER’e yaptığı açıklamada öğrencilerden okul ücretleri dışında hiçbir ücret ya da bağış istenmediğini, uçuşların planlanan şekilde gerçekleştirildiğini beyan etti.
Ancak Üniversitenin geçen hafta gerçekleştirdiği basın duyurusunda, “öğrencilerden Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfına şartlı olarak bağış yapacak velilerimizin öğrencilerine Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi’nde Üniversite uçuşlarına sayılmak üzere ilave uçuş yaptırılmaya başlanmıştır.” açıklaması yapıldı.
İYİ PARTİLİ TÜRKKAN’DAN BAKAN SELÇUK’U ZOR SORULAR
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a soru önergesi verdi. Türkkan’ın önergesindeki sorular ise;
Öğrencilerin THK Üniversitesi’ne ödedikleri öğrenim ücretleri, öğrencilerin nitelikli eğitim alarak mezun olmalarını sağlamakta mıdır? Kurumdaki öğrenim ücretlerinin yüzde kaçı eğitim ve uçuş masraflarına harcanmaktadır?
Öğrencilerden istenen bağış miktarı 10.000 USD’dir. Bu tutar öğrencilerin yaklaşık 2 yıllık öğrenim ücretinin üzerindedir. Mezuniyet dönemleri geçmesine, öğrenim ücretlerini yatırmalarına rağmen ilgili kurumdaki bir takım aksaklıklar yüzünden mezun olamayan öğrenciler için bu rakam oldukça yüksek değil midir?
2014 yılı girişli pilotaj eğitimi alması gereken öğrencilerin sayısı kaçtır? Bu öğrencilerin kaç tanesinin tamamlaması gereken uçuş süreleri tamamlanamadığı için mezun olamamıştır?
Okul ücretlerini zamanında yatırmalarına karşın yaklaşık 6 aydır uçuş eğitimlerini tamamlayarak mezun olmayı bekleyen öğrenciler bulunmaktadır. Fakat kuruma bağış yapan öğrenciler uçuş eğitimlerine başlatılmıştır. Uçuş eğitimlerinin başlaması için gerekli kriter not ortalaması mıdır? Yoksa uçuşların başlaması için kuruma bağış yapılması yeterli midir?
Şu an hali hazırda mezun olması gereken öğrencilerin aldıkları uçuş saati toplamı kaçtır? Kaç saat daha uçuş eğitimi almaları gerekmektedir?
Öğrencilerin eksik olan uçuş sürelerini tamamlamaları için herhangi bir takvim belirlenmiş midir? Bu uçuş sürelerini tamamlayabilmeleri için herhangi bir özel kuruma yönlendirme ya da bağışa yönelik bir zorlama var mıdır?
Gündem, 21 Eylul 2020 10:29
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kocaeli’nin önünü açacak bir politika setine ihtiyaç var
Büyükşehir bu konuda sınıfta kaldı!
Başkan Büyükakın başarılı öğrenci ve sporcuları kutladı
Altında yeni rekorlar kapıda mı?
Kocaeli Büyükşehir Ahlat’ta çadır kurdu
Okullar açılmadan bunlar yapılacak mı?
Terör örgütü liderinden müzakere eden bir siyasetçi çıkardılar
Asgari ücrete yüzde 50 zam mı yapılacak?
Av. Görkem Bora Taner, Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu üyeliğine adayım dedi
Yemek kartından o ücreti almak yasak!
Erdoğan'ın övdüğü marketin 30 şubesi kapandı!
Gölcük’te intihar şoku! 19 yaşındaki genç canına kıydı
Başiskele Kavşağı Projesi’nde sona gelindi
Başkan Hürriyet’e iftira mı atıldı?
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan şimşekleri üzerine çekiyor!
TBMM’nin artık hiçbir kıymeti harbiyesi kalmadı
Körfez’de doğalgazlı mangal ünitelerinin sayısı artacak
Seçim barajı yüzde 5'e mi inecek?
Akaryakıtta 4 liralık indirim
OYAK Çimento’da kadın çalışanlara yönelik o programın ilk dönemi tamamlandı
Büyükakın’a dengeli yatırım çağrısı
Türkiye’nin serveti yüzde 1’in elinde
Elden ödeme yapanlara ceza
Gürcistan heyeti Gölcük’te ağırlandı
Büyükakın’dan Kocaelispor’a tam destek
Sahillerde 3 haftada 201 hayat kurtardılar
Şikayetler bir ayda yüzde 168 arttı
Kadın Elim İzmit Kooperatifi anlamlı bir iş birliği protokolüne daha imza attı
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Darıcalı aileye Muğla’da ölüm şoku
İzmit’te dolu mağduru çiftçilere destek
Dilovası’nda iş insanı Enver Yıldırım’dan iki ayrı spor kulübüne moral ziyareti
AİHM'den Kavala derhal serbest bırakılsın kararı
Kandıra sahillerinde bugünde yasak var
Başiskele’de ulaşım güvenliği artırıldı
O sektörlerde güven azaldı
Kandıra sahillerde izinsiz su sporları faaliyetlerine sıkı denetim
Tarım arazilerinden Aşevi’ne un desteği
İktidara yakın yazar erken seçim için tarih verdi
