Körfez’de pandemiden sonra ilk meclis
Gündem, 13 Haziran 2020 02:55Pandemi sebebiyle ertelenen Körfez Belediye Meclis toplantıları, 2020 yılı Haziran ayı olağan meclis toplantısıyla Belediye Başkanı Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirildi.
Tütünçiftlik Kültür Merkezi Kongre Salonu’nda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Toplantıda 18 gündem maddesi görüşülerek oylandı.
ÜYE SEÇİMLERİ YAPILDI
15.05.2020 tarihli tutanak özetinin oylanmasından sonra, sırasıyla Encümen Üye Seçimi, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri Seçimi, İmar ve Şehircilik Komisyonu Üyeleri Seçimi, Kültür Turizm ve Sanat Komisyonu Üyeleri Seçimi, Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri Seçimi, Sosyal Hizmetler Komisyonu Üyeleri Seçimi, Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeleri Seçimi, gerçekleştirildi.
.gif)
Encümen Üyeleri: Doğan Orak, Murat Gülbiçim, Muzaffer Sayıcı
Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri: Mete Bilgin, Ayşe Hacet Aşar, Ender Oğuz, Sevgi Yaman Kel, Ahmet Topuz
İmar ve Şehircilik Komisyonu Üyeleri: Selattin Kabadayıoğlu, Selami Tanış, Recep Akova, Eren Kır, Fevzi Canbaz, Volkan Özmen
Kültür Turizm ve Sanat Komisyonu Üyeleri: Mehmet Şahin Ergün, Canan Mollaoğlu, Kadir Alçık, Reşat Sarı, Erkan Uygun
Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri: Mehmet Sayım, Recep Akova, Sinan Barış Kaya, Mehmet Candemir, Engin Taşdemir
Sosyal Hizmetler Komisyonu Üyeleri: Cengiz Öztürk, Mehmet Sayım, Arif Ersoy, Yelda Pişkin
Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeleri: Yusuf Eryarsoy, Doğan Orak, Enver Okan, Yelda Pişkin, Volkan Özmen
FAALİYET RAPORU ONAYDAN GEÇTİ
Körfez Belediyesi’nin 2019 Yılı faaliyet raporu, Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı toplantısında görüşüldü. Meclis Başkan Vekili Faruk Denli’nin Başkanlığında üyelere sunulan 2019 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.
SÖĞÜT “MUHALEFET HIZIMIZA HIZ KATIYOR”
Meclis toplantısında muhalefetin sorularını yanıtlayan Başkan Şener Söğüt, “Olumlu veya olumsuz yönde fikirlerini, düşüncelerini ileten meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Şunu biliyoruz ki tüm meclis üyelerimiz, ilçemizin daha güzel, daha huzurlu olması, ilçemizde yaşayan insanların mutlu olduğu, huzurluğu olduğu bir kentin çabası içindeler. Bundan hiç kimsenin şüphesi yok. Özellikle faaliyetlere her zaman bir muhalefet bakış açışı olması lazım. Muhalefet yaptığı eleştirilerle hızımıza hız katıyor. Hepimizin ortak gayesi Körfez’i yarınlara taşımak. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz.”
TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANDAN ALLAH RAZI OLSUN
Belediyenin kuruluşundan, bugüne kadar görev yapan tüm belediye başkanlarına teşekkür eden başkan Söğüt, “Tüm başkanlarımız Körfez’e hizmet sevdasıyla yola çıkmış, ilçemizi daha ileriye taşımak, güzelleştirmek için çalışmışlardır.
Her dönem gücü nispetinde hizmet etmiştir. Körfez’de taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. 2004 seçimlerinde AK Parti belediyeciliği ile ilçemiz hızlı bir kalkınma süreci başlamış, yapılan sahil düzenlemeleri, kültür merkezleri, cadde düzenlemeleri, kavşak düzenlemeleri, dere ıslahları, alt ve üst yapı gibi hizmetler ile ilçemizin bir çok ihtiyacı tamamlanmıştır.
YARIM KALAN PROJELERİ TAMAMLADIK
Kentin her geçen gün büyüdüğünü ve bununla beraber yeni ihtiyaçların oluştuğunu belirten Başkan Söğüt “Göreve geldiğimiz günden bugüne öncelikle yarım olan Sarnıçhan, İlimtepe Kültür Merkezi,Hereke Kalesi,Himmetli Köseler Cami,Körfez Sosyal Hizmetler Binası,Yarımca Sosyal Tesisi gibi yarım projeleri tamamladık. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz İlimtepe-Yarımca yolunu tamamladı, Naim Süleymanoğlu Kapalı Spor salonunu tamamlamak üzere, İlçemize Kılavuz Gençlik Merkezi açtı, yine Şirinyalı mahallemize doğalgazına kavuşturduk.” diye yapılan çalışmalara değinen Söğüt “Bir taraftan da hayata geçirmeyi planladığımız projelerin alt yapılarını hazırladık” dedi.
SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ MİLLET BAHÇESİ YAPILIYOR.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İlimtepe’de yapılacak olan Millet Bahçesi Projesini onayladığını belirten Başkan Şener Söğüt “Millet Bahçesini ilçemize kazandırıyoruz. İlçemizin kent meydanlarına ihtiyacı var. Yarımca’da, Mehmet Akif Ersoy Cami’nin batı tarafı ve hemen karşısındaki alanda kent meydanı projemizi hazırladık 2020 ve 2021 yılları içerisinde hayata geçireceğiz. Güney ve Fatih Mahallelerinde alt yapı çalışmaları başladı.
Çevre, alt, üst yapı, sosyal ve kültürel çalışmalarımızın tamamını planladık. Tek tek hayata geçireceğiz. Ne söz verdiysek onu yapacağız. Bir sözümüzde Kanun Hükmünde Kararname ( KHK) ile belediyemizde çalışmaya başlayan mesai arkadaşlarımıza Haziran ayında ücretlerinde iyileştirme yapacağız demiştik.Bu arkadaşlarımız da , emeklerinin karşılığını alacaklar.” diye konuştu.
MECLİS BÜTÇE İÇİN TEKRAR TOPLANACAK
2019 mali yılına ait Körfez Belediyesi bütçe kesim hesabının görüşülmesi, Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilerek, 16 Haziran Salı günü meclisin tekrar toplanmasına oy birliği ile karar verildi.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BİNA TAHSİS EDİLDİ
Yavuz Sultan Selim Mahallesi 1185 ada 3 ve 5 nolu parsellerin Körfez İlçe Müftülüğü ’ne 25 yıl bedelsiz olarak tahsis edilmesi Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. İlimtepe Mahallesi 1771 ada 2 nolu parselinde bulunan binanın ise Milli Eğitim Bakanlığı’na, 25 yıl bedelsiz olarak tahsis edilmesine oy birliğiyle karar verildi. Bir sonraki meclis tarihi, 16 Haziran 2020 Salı Saat:15.00 olarak belirlendi.
Gündem, 13 Haziran 2020 02:55
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Büyükakın: Bu şehre asla zarar vermem, verdirtmem
Hürriyet’ten Büyükakın’a: Bir bina hariç hasar yok demişti, şimdi müjde yıkılıp yeniden yapılacak diyor
Fatih Altaylı'dan iktidara kuzu gibi olacağım mesajı!
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer Zafer Partisi’ne katıldı
Gebze’de 4 can gitti, Cengiz Topel çürüdü
MHP Dilovası yöneticileri Spor Müdürü Babaoğlu’nu tebrik etti
61 ilde şubeleri olan tatlıcı da iflasın pençesinde
Merkez Bankası'nın kararı sonrası, euro 50 lirayı aşarak tarihi zirvesini gördü
Erdoğan asgari ücretle ilgili işverenlere seslendi!
Asgari ücret 39 bin lira olmalı
Kocaeli vekilinden TBMM’deki taciz skandalına dair sert sözler
Başkan Bulut: Kocaeli, ihracatta Türkiye ikincisi oldu
Osmangazi Köprüsü Tüneli’ne LED projektör armatürleri monte edildi
PKK lideri Öcalan'a umut hakkı var mı?
GOSB’un 2026 stratejik yol haritası kamuoyu ile paylaşıldı
KOÜ’de stant açan öğrenci darp edildi
İzmit Belediyesi’nde yeni çalışmalar masaya yatırıldı
Ünlü oyuncu AKP'den vekil adayı mı olacak?
Kocaeli Şehir Tiyatroları, Almanya’da da sahne alacak
Kıyma 950, kuşbaşı 1.000 lirayı gördü
Başkan Büyükakın gençlere seslendi
1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı’nda işlem tamam
Kocaeli Bilişim Fuarı paydaşları toplandı
Kocaeli’de 36 markete ve çevreyi kirleten firmaya rekor ceza
Hürriyet 4 kişinin öldüğü facianın peşini bırakmıyor
Teğmenleri geri getirip de onların rütbesini takmayan namussuzdur, şerefsizdir
Gebze Ticaret Odası ile Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası’ndan işbirliği anlaşması
Vatandaşların yüzde 78’i geçinemiyor
İzmit’te askıda et uygulamasına devam
Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor
İzmitli gençlere Avrupa programları ve başvuru süreçleri anlatıldı
Borcu olan emeklilere kötü haber! Kesinti yapılacak
TBMM'de taciz iddiası! Çocuklara iğrenç mesajlar
Başiskele’de trafiği rahatlatacak bir adım daha
Dilovası’nda MHP yöneticileri ziyaretten ziyarete koştu
Sanayi üretim endeksini değerlendiren Zeytinoğlu: Düşüşlerden endişeliyiz
Bülent Sarı’dan 10 Aralık İnsan Hakları mesajı
Çayırova Belediyesi’nden vatandaşlara psikolojik destek!
Büyükakın: Kadınlar mutlu olursa aile de toplum da mutlu olur
