Kartepe belediyesinden büyük ayıp!
Gündem, 09 Haziran 2020 12:37Bilindiği gibi küresel salgın hastalık nedeni ile Kızılay'ın elindeki kan stokları azalmıştı. Kızılay genel merkezinin acil kan çağrısına ilk cevap veren ise, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan olmuştu.
Dr. Fatih Erbakan, Kızılay Genel Başkanı ile protokol imzalayarak, partisinin 81 il teşkilatını kan vermeye çağırmıştı.
Yeniden Refah partisinin Kızılay aracılığı ile kan vermesi, toplumun takdirini topladı. Birbirinden çok farklı siyasi görüşlere mensup yurttaşlar, Yeniden Refah partisinin kan çağrısına olumlu cevap vererek, Kızılay a kan bağışında bulundu.
.gif)
Partinin Kocaeli il başkanlığı tarafından da, Kızılay ile birlikte planlama yapılarak, 10 ilçede kan bağışı kampanyası organize edildi.
Yeniden Refah partisi Kocaeli il başkanlığı, kan bağışlarının yapıldığı noktalara tüm vatandaşların kolaylıkla erişim sağlamaları için, ilçelerin merkezlerinde bulunan belediye binaları önlerinde kan alma noktaları kurulma kararı aldı.
5 ilçe de belediye önünde kurulan kan alma noktalarında vatandaşlar sorunsuzca kan verme işlemlerini gerçekleştirdiler.
Ama skandal Kartepe belediyesi önünde patlak verdi.
Kartepe belediyesi yetkilileri, kan alma ünitelerini belediye binası içerisine taşıyarak çalışmayı sahiplenirken, çalışmanın mimarı olan Yeniden Refah partisini ret etti.
Kan alma işlemini belediye binası içinde yaptıran Kartepe belediyesi, çalışmayı organize eden Yeniden Eefah partisine binanın dışını bile çok gördü.
Organizasyonun sahibi olan yeniden refah partisinin tanıtım standı için yer göstermek gerekirken, partinin gençlik kollarının kurduğu standı zabıta marifeti ile kaldıran, Kartepe belediyesinin bu hareketi toplumun büyük tepkisini çekti.
Konuya ilişkin olarak partiden resmi bir açıklama yapılmazken, konuya ilişkin görüşünü sorduğumuz il başkan yardımcısı Cevdet Çepil şu sözleri kaydetti;
“bizim amacımız toplumun kan ihtiyacına cevap vermek. Kartepe belediyesinin kan verme işlemlerini belediye binası içerisinde konforlu bir ortamda yapılmasına yardımcı olmasından dolayı çok memnun olduk. Fakat çalışmanın mimarı olan partimizin, belediye binasının dışında bile stant kurmasına engel olunması kabul edilebilir bir davranış değildir. Halkımız gerçeklerin farkındadır, güneş balçıkla sıvanmaz. Kan verme işlemini belediye çalışması olarak sunmak, bundan rant devşirmeye çalışmak, kusurlu bir kamu hizmetidir.”
Gündem, 09 Haziran 2020 12:37
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İYİ Parti’nin Ankara’daki mitinginde Kocaeli’den kaç bin kişi yerini aldı?
İzmit ve Gölcük’ten sonra Karamürsel’de de açılacak
Kartepe'de bu sokağın çevresindeki otlar insan boyunu aştı
Kimin eli kimin cebinde belli değil
Gölcük’te konser coşkusu
Dev zam geliyor
Anayasa’yı değiştirmeyi teklif edeni dahi tarihten sileriz
Başkan Ömeroğlu, 65 yaş üstü vatandaşlarla bir araya geldi
CHP'liler o partiye mi iltihak edecek?
Kocaeli'den 2 vekile ait dokunulmazlık dosyaları TBMM'de
KARBADER Başkanı Perihan Dede: Kadının olduğu yerde başarı vardır
En büyük banknotla yemek yiyemem!
Kapanca Sokak Festivali’nde müzik dolu unutulmaz bir akşam!
Altın yatırımcılarına uyarı!
Kocaelili akademisyen Sakarya Üniversitesi rektörlüğüne aday oldu
Erdoğan, CHP'lileri milleti ayrıştırmakla itham etti
Okulda siyasi propaganda!
Büyükakın: İzmit’in kurtuluşunun haklı gururunu yaşıyoruz
KOTO’dan uluslararası davet turu
Deniz ulaşımında 115 vapurla hizmet
Halka soruldu! En önemli sorun ne?
Sıcak çarpması kalıcı nörolojik hasara yol açabilir!
Hayrettin Ulusoy 96 yaşında vefat etti
İşte en zengin iller! Kocaeli kaçıncı sırada?
Parti sayısı patladı!
Bu ne hal gençler!
Derince’de minik yüreklerin karne sevinci
Kocaeli’nde süt otu tohumu üreticilerin yüzünü güldürdü
Vali İlhami Aktaş, karne heyecanına ortak oldu
Hesabı kendi seçmenlerine verirler
Yavru tilki Ormanya’da doğaya dönüş gününü bekliyor
Bunaltıcı sıcaklar geliyor!
Çayırova’nın genç basketbolcularından gururlandıran başarı
Pazarlar olmasa vatandaş ucuz meyve sebze yiyemez
Elektrik, su ve doğalgaz faturaları tek ekranda!
Bakan Şimşek'e soruldu: Seçim ihtimali yüksek mi?
Kocaeli’nde plajları gitmeden önce gösteren teknoloji!
Dilovası’ndaki yangın faciasıyla ilgili 7 kişi tutuklandı
Herkes memleketinde yaşasa Kocaeli nüfusu ne kadar olurdu?
