İki belediye topu birbirine atıyor! Sonuç: Vatandaş...
Gündem, 24 Nisan 2020 19:36Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1 yıl önce 12 trilyonluk yatırım yaptığı Çenedere Caddesi'ni adeta kaderine terk etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Derince Fatih Sultan Mahallesi Çenedere Caddesinde yerel seçim öncesi 2018 yılı ekim ayında yapımına başladığı ve 1 yılda tamamladığı Çenedere Caddesinde ki çalışmaların üzerinden bir yıl geçmesine rağmen adeta kaderine terk edilmiş durumda.
.gif)
Yol kenarlarına yapılan kaldırımların yıkılması, yollardaki çökmeler ve yol yağım esnasında çevreye atılan moloz ve atıkların düzenlenmemesi, rekreasyon alanı denilip 2 yılı aşkındır hiçbir çivi çakılmaması nedeniyle Mahalle sakinleri Derince Belediyesi ve Kocaeli büyükşehir belediyesine adeta isyan ettiler.
Mahalle sakinleri Belediyeye yaptıkları yazılı müracaatların Derince Belediyesinin Konuyu Büyükşehir’e atması, Büyükşehir’in ise İlçe belediyesine atması nedeniyle sahipsiz bırakıldığını ve bir türlü yetkililere seslerini duyuramadıklarını ifade ettiler.
Muhtar Ortalarda Yok!
Mahalle sakinleri Mahalle Muhtarı Mutlu Karakaş'a da çok tepkililer. Yerel seçimlerde seçildikten sonra caddeye bir kere gelmediğini ve mahalle sakinlerinin sorunlarına kayıtsız kaldıklarını ifade ettiler. Mahalleli Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreter yardımcısından 3-4 defa randevu istediklerini ancak kale bile alınmadıklarını ifade ettiler.
Mahalleli Yenikent Pazarına gitmek için, kilometrelerce yol gitmek zorunda kalıyorlar. Bu konuda Mesire alanında bir araç geçişi için köprü talep ettiklerini , Derince Belediyesine ve Büyükşehir’e birçok başvuru yaptıklarını ama baştan savma cevaplarla konuyu geçiştirdiklerini bu yüzden çok tepkili oluklarını ifade ediyorlar.
Cadde mi Yarış Pisti mi?
Yol yapımının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen yolda kasis olmaması nedeniyle araçlar adeta caddeyi yarış pisti gibi kullanıyorlar. Defalarca kez başvuru ve talepte bulunan mahalle sakinleri Caddenin başına ve sonuna bir sürü kasis yapıldı, ortasına ne herhangi bir düzenleme ne de herhangi bir kasis yapılmadı diyerek, yetkilileri göreve davet ettiler.
Çenedere Caddesi sakinleri, Araç geçişi için köprü, yol kenarlarındaki inşaat molozlarının temizlenmesi, Çenederenin ıslah edilip etrafının öncelikli olarak rekreasyon alanının yapılmasını ve yol üzerine ivedi olarak kasislerin yapılmasını talep ediyor.
Gündem, 24 Nisan 2020 19:36
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
CHP'liler o partiye mi iltihak edecek?
Kocaeli'den 2 vekile ait dokunulmazlık dosyaları TBMM'de
KARBADER Başkanı Perihan Dede: Kadının olduğu yerde başarı vardır
En büyük banknotla yemek yiyemem!
Kapanca Sokak Festivali’nde müzik dolu unutulmaz bir akşam!
Altın yatırımcılarına uyarı!
Kocaelili akademisyen Sakarya Üniversitesi rektörlüğüne aday oldu
Erdoğan, CHP'lileri milleti ayrıştırmakla itham etti
Okulda siyasi propaganda!
Büyükakın: İzmit’in kurtuluşunun haklı gururunu yaşıyoruz
KOTO’dan uluslararası davet turu
Deniz ulaşımında 115 vapurla hizmet
Halka soruldu! En önemli sorun ne?
Sıcak çarpması kalıcı nörolojik hasara yol açabilir!
Hayrettin Ulusoy 96 yaşında vefat etti
İşte en zengin iller! Kocaeli kaçıncı sırada?
Parti sayısı patladı!
Bu ne hal gençler!
Derince’de minik yüreklerin karne sevinci
Kocaeli’nde süt otu tohumu üreticilerin yüzünü güldürdü
Vali İlhami Aktaş, karne heyecanına ortak oldu
Hesabı kendi seçmenlerine verirler
Yavru tilki Ormanya’da doğaya dönüş gününü bekliyor
Bunaltıcı sıcaklar geliyor!
Çayırova’nın genç basketbolcularından gururlandıran başarı
Pazarlar olmasa vatandaş ucuz meyve sebze yiyemez
Elektrik, su ve doğalgaz faturaları tek ekranda!
Bakan Şimşek'e soruldu: Seçim ihtimali yüksek mi?
Kocaeli’nde plajları gitmeden önce gösteren teknoloji!
Dilovası’ndaki yangın faciasıyla ilgili 7 kişi tutuklandı
Herkes memleketinde yaşasa Kocaeli nüfusu ne kadar olurdu?
3. Kapanca Festivali böyle başladı
Dilovası Belediyesi’nin yeni hizmet binasında sona yaklaşılıyor
Geleceğin kadın girişimcileri Gebze’de ödüllendirildi
Kocaeli Bilnet Okulları’nda mezuniyet coşkusu
Kocaeli’ndeki toplu taşımada yeni hatlar yolda
Tarihçi Volkan Şenel Körfez Meclisi’nde konuştu
Çayırova’daki bu konserde 80’ler rüzgarı esti!
Körfez Hodri Meydan 1989 taraftarlarının artık bir derneği var!
