17 yılda 50 bin kişi intihar etti
Siyaset, 10 Mart 2020 11:22CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar son 17 yılda ülkemizde 50 Bin 378 intihar vakasının meydana geldiğini belirterek bu konuda Meclisin insiyatif alarak bir komisyon kurması gerektiğini söyledi.
Akar, TBMM’ye vermiş olduğu Araştırma önergesinde ülkemizde meydana gelen intihar vakalarının giderek arttığını bunun derinlemesine araştırılması ve konunun uzmanları tarafından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.DÜNYADA 40 SANİYE 1 İNTİHAR VAKASI OLUYOR
Son yıllarda dünya çapında ciddi bir sorun olarak tanımlanan intihar davranışının, Dünya Sağlık Örgütü tarafından acil olarak,önemli oranda ilgi gösterilmesi gereken bir halk sağlığı sorunu olarak tanımlandığının altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon kişinin intihar nedeniyle hayatını kaybettiğini bunun da her 40 saniyede 1 ölüm olduğunu söyledi. AKP iktidarı döneminde 2002- 2018 yılları arasında ülkemizde 50 Bin 378 vatandaşımızın intihar ederek yaşamına son verdiğine dikkat çeken Akar, hergün 9 vatandaşımızın hayatına son verdiğini söyledi. İntihar vakalarının yüzde 53’ünün bilinmeyen nedenler olarak açıklandığını belirten Akar, bunun da üzerinde düşünülmesi gereken bir konu olduğunu söyledi.
KOCAELİ DE SADECE 33 GÜNDE 9 VAKA
Kocaeli’de son 10 yılda gerçekleşen intihar vakalarına önergesinde yer veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 2009-2018 yılları arasında Kocaeli de 504 vatandaşın intihar ederek hayatına son verdiğini söyledi. Akar, 2019 yılında intihar vakalarının artış gösterdiğinin altını çizerek bu vakalarının bir çoğunun işsizlik ve geçim sıkıntısı nedeni ile olduğunu yine Kocaeli’de basına da yansıyan intihar vakalarında sadece 33 günde 9 vakanın gerçekleştiğini söyledi. Meclis olarak Türkiye’de intihar olgusa ilişkin bir haritanın çıkarılması, uzmanların konuya dahil edilmesi, komisyonun somut öneriler açığa çıkarması, bu önerilerin ivedilikle hayata geçirilmesi büyük önem taşıdığını belirten Akar, Meclisin bir araştırma komisyonu kurması için Meclis Başkanlığına önergesini sundu.
Siyaset, 10 Mart 2020 11:22
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kocaeli’nde plajları gitmeden önce gösteren teknoloji!
Dilovası’ndaki yangın faciasıyla ilgili 7 kişi tutuklandı
Herkes memleketinde yaşasa Kocaeli nüfusu ne kadar olurdu?
3. Kapanca Festivali böyle başladı
Dilovası Belediyesi’nin yeni hizmet binasında sona yaklaşılıyor
Geleceğin kadın girişimcileri Gebze’de ödüllendirildi
Kocaeli Bilnet Okulları’nda mezuniyet coşkusu
Kocaeli’ndeki toplu taşımada yeni hatlar yolda
Tarihçi Volkan Şenel Körfez Meclisi’nde konuştu
Çayırova’daki bu konserde 80’ler rüzgarı esti!
Körfez Hodri Meydan 1989 taraftarlarının artık bir derneği var!
Kocaeli’de mavi bayraklı plajlar tüm kriterlere uygun
Sahillerde yoğun kontrol
2 milyonluk KOSGEB desteği balon çıktı!
İzmit’te 28 Haziran Futbol Şenliği heyecanı başladı
Kenan Sofuoğlu’ndan Başiskele’deki o merkeze tam not
Ormanya’da açık havada sinema
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektörü 2’inci kez KOTO’da toplandı
SEDAŞ’tan dolandırılmayın uyarısı
Kafe ve restoranlarda yeni dönem başlıyor
Derince’nin mahallelerinde şenlik var!
Gebze’deki çöken binanın bilirkişi raporuna ne oldu?
Dilovası'nda başkan yardımcısı gözaltına alındı
Emekli polislere yeni sosyal yaşam alanı için ilk adım atıldı
Kocaeli'de trafik cezaları ve radar uygulamaları vatandaşı mağdur ediyor
İzmit’te esnaf ve vatandaşı buluşturan Alışveriş Festivali başladı
Emekli ve asgari ücretliler için ara zam çağrısı
Ümit Özdağ'a Şeyh Said cezası!
TEM Otoyolu Muallimköy Kavşağı 35 gün kapalı kalacak
Muhalefetin çamur güreşine bizi çekmesine izin vermiyoruz!
Bu mu adalet?
Dilovası’nda o park ve mesire alanı yenileniyor
Çayırova Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda çalışmalara devam
Büyükakın: Sosyal yaşamın kalbi bu merkezde atacak
Güngör çiftine Güle güle oturun dediler!
Derince Harikalar Sahili’nde harika konser!
Körfez zabıtasından güvenli ulaşım denetimi
İzmit’ten Büyükada’ya vapur gezisi
5 bin haneye yetecek elektriği kaçak olarak kullandılar!
