Afganistanlı gençler o platformda konuştu
Gündem, 15 Şubat 2020 13:54Akça Koca Kültür Platformunun, 15. Gençlerle Başbaşa Programında Afganistanlı Shah Jahan Hakimi ve Jamila Rayhan Ramaki konuştu.
Akça Koca Kültür Platformu Gençlerle Başbaşa Programının onbeşincisinde; 17. Konuşmacı Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Politikası bilim dalı doktora öğrencisi Shah Jahan Hakimi(Şah Cihan) ve 18.konuşmacı Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Jamila Rayhan Ramaki (Cemile Reyhan) konuşmacı oldu ve Afganistan’ın terörle, geri kalmışlıkla anılmasının esas nedenleri ile Türk – Afgan İlişkileri konusunda bilgi verdiler.
Akça Koca Kültür Platformunun Kocaeli Emex Otel’deki toplantısına: Platform Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Platform Yöneticileri: Dr. Ayşe Zeynep Turan, Yalova Üniversitesi Bilgisayar Bölümü Öğretim üyesi Dr. Yunus Özen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Abdullah Köktürk, son Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, KOÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Fatih Mutlu, Aile Hekimi Dr. Ali Değirmenci, Körfez Trabzonlular Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Akın ve çok sayıda Platform üyesi katıldı.
Afganistanlı gençlerin toplantısına; Doktora öğrencisi Hamidullah Riaz, Lisans eğitimlerine devam eden Ahmed Farid Hamkar, Eimal Dorami, Nisarullah Nisar, Ahmad Shekiz ve çok sayıda Afgan arkadaşları da katıldı.
8 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans öğrencilerinin konuşmacı olduğu ve “Özbek – Kırgız - Türkmen Öğrencilerin Türkiye Tecrübeleri: Türkiye’ye gelmeden önceki, geldikten sonraki bakış açıları ve düşünceleri” konusunda bilgi verdikleri 12. Gençlerde Başbaşa toplantısında konuşan Türkmenistanlı Aygül Agayeva’da toplantıya katılarak değerlendirmelerini aktardı.
Cemile Reyhan Rakami’nin Asian Develapment Bank’ta çalışan babası Hafızullah Ramaki ve kızkardeşi Faryal Ramaki de ablasını yalnız bırakmadı. Afganlı gençlerin çok sayıda soruyu cevapladığı toplantı plaket ve hediye takdimi ile sona erdi.
.gif)
.gif)
Gündem, 15 Şubat 2020 13:54
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeytinoğlu büyüme ve işsizlik oranlarını değerlendirdi
Halkevi’nde yeni dönem kayıtları başlıyor
Ülkücü şehit Erhan Cengiz kabri başında dualarla anıldı
Hakkında soruşturma açılan Melih Gökçek'le ilgili yeni gelişme!
Körfez’de minik futbol şenliği
Erdoğan yüzde 50+1'li sistemde seçilememe endişe içinde mi?
Açlık sınırı 37 bin lirayı aştı
İzmitli umre yolcuları kutsal topraklara uğurlandı
İşsizlikte büyük artış
Altında düşüş sürüyor!
Motorinde fiyatlar bu gece değişecek!
Binlerce kişiye istihdam!
Önce fener alayı, sonra konser
Fatma Başkan’ın 30 Ağustos mesajı İzmitlilerle paylaşıldı
Rahvan At Yarışları Gölcük Koşusu’na yoğun katılım
Kocaeli’de Türk Ocakları’nın mecmuası Genç Mergen’in ilk sayısında dikkat çeken yazı
Esnaf yeni bir borç düzenlemesi istiyor!
Büyükşehir’in tesisi fındık üreticisini rahatlattı
Marmara'da 185 sarsıntı: Büyük deprem kapıda mı?
MHP’liler Dilovası’nda stant açtı bayrak dağıttı
Eski Belediye Başkanı Cevdet Bağdat’tan üzücü haber
Gölcük’teki bu parkta önlem alınması isteniyor
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin: Ne mutlu Türk’üm diyene
Büyükakın, judoda göğsümüzü kabartan sporcuyu kutladı
Okullara personel alımı için İŞKUR ile protokol imzalandı
Kademeli emeklilik için tarih verildi!
Milyonlarca genç sistem dışına itildi
Kartepe’deki Ultra Trail organizasyonuna katılan sporcular bakın ne dedi!
Erdoğan'ın kafasındaki plan ne?
Derince’de konserli büyük zafer coşkusu!
Vali Aktaş’tan 30 Ağustos mesajı
Kartepe’deki yarışta kupalar sahiplerini buldu
MHP Dilovası’ndan o kütüphaneye kitap desteği
Kıbrıs gazisi Remzi Kar son yolculuğuna uğurlandı
İzmit Körfezi’nin geleceği bilimsel verilerle şekillenecek
Size 3 gün veriyorum diyerek AKP'lileri tehdit etti!
Gölcük’te Örcün Yolu Caddesi artık daha güvenli!
SGK geri ödeme listesine 3 yeni ilaç daha alındı
Başkan Gökçe: Bağımsızlığa giden yolun dönüm noktası
