Leyla Atakan’ın belgeseli geliyor
Gündem, 12 Şubat 2020 19:50Türkiye’nin ve İzmit’in seçilmiş ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan ve mesai arkadaşları vefatlarının 49.yıl dönümünde İzmit Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Leyla Atakan Resim Sergisi ile Leyla Atakan ve Kadının Siyasetteki Rolü konulu söyleşiyle birlikte anıldı.
49 yıl önce elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Türkiye’nin ve İzmit’in seçilmiş ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan ve mesai arkadaşları İsmail Kolaylı, Feridun Özbay ile Abdurrahman Yüksel, İzmit Belediyesi tarafından “İzmit Unutmaz” adı altında gerçekleştirilen programlarla gün boyunca anıldı. Sabah mezarlık ziyareti, ardından Fevziye Camii’nde okunan Mevlid-i Şerif’in ardından son olarak Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi’nde Leyla Atakan Resim Sergisi ile Leyla Atakan ve Kadının Siyasetteki Rolü konulu söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esma Torun Çelik, Leyla Atakan’ın hayatından kesitler sundu. Program konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ise Leyla Atakan’ın hayatını daha iyi anlamak ve anlatmak adına Atakan’ın hayatını konu alan bir belgesel filmi için ön çalışmaları gerçekleştirdiklerini açıkladı.
.gif)
.gif)
KADININ ELİNİN OLDUĞU YERDE SEVGİ OLUR
Leyla Atakan ve Kadının Siyasetteki Rolü isimli söyleşide konuşan Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esma Torun Çelik, “Kadın elinin olduğu her yerde üretkenliğin, insanlığın, hoşgörünün ve sevginin daha çok olduğunu görüyoruz. Örnek verecek olursak Fatma başkanımızın çalışmalarında bunu görüyoruz. Dolayısıyla Leyla Atakan’ın daha iyi anlatılması gerektiği üzerinden yola çıktık. Leyla Atakan’ın bu güçlü karakterinde özellikle babasının büyük payı var. Atakan’ın babasını da İzmit’e tanıtmak istiyoruz. Yapacağımız çalışmalarla Atakan’ın babasının hayatını da gün yüzüne çıkarmaya çalışacağız” dedi.
YILIN KADINI ÖDÜLÜ VERİLDİ
Konuşmalarının devamında Leyla Atakan ile ilgili bilgiler veren ve hayatından kesitler anlatan Çelik, “Leyla Atakan’ın fotoğraflarına baktığımızda çoğunlukla halkın içinde görüyoruz. Çok süslü, kokteyllerde gezen bir kadın olmanın çok ötesinde kadın kimliğiyle köyünden başlayarak çalışmalarına devam ediyor. Kadın hareketi de içinde çok önemli bir isimdi. Çünkü Türk Kadınlar Birliği başkanlığı görevini de belediye başkanlığı döneminde de yürütüyordu. Hatta 1968 yılında da Türk Kadınlar Birliği tarafından kendisine yılın kadını ödülü verildi” ifadelerinde bulundu. Çelik söyleşinin devamında Leyla Atakan ile ilgili kesitler sundu.
LEYLA ATAKAN BELGESELİ GELİYOR
Söyleşinin ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Leyla Atakan ve çalışma arkadaşlarını hak ettikleri şekilde anmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra ki süreçte de onların aziz hatıralarını unutmamak ve unutturmamak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Başlamış olduğumuz Leyla Atakan belgesel film projemiz var. Ön çalışmalarını gerçekleştirdik. Ciddi bir senaryo ve Leyla Atakan’ın hayatının anlatan önemli bir belgesel olacak. Bu belgeselin ardından da Leyla Atakan Kadın Filmleri Festivali başlatacağız” dedi.
BİR LEYLA ATAKAN OLMAK KOLAY DEĞİL
Başkan Hürriyet, “Leyla Atakan’ın adını yaşatmak için çalışacağız. Onun bıraktığı çizgiden devam edildiğini ve edilmesi gerektiğini anlatma gayretiyle çalışıyoruz. Bir kez daha Leyla Atakan ve çalışma arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Keşke uzun süreler yaşasaydı da çok daha güzel hizmetleri ve hatıraları olsaydı. Kısacık ömürlerinde bile İzmit’imize güzel eserler bıraktılar. Bir Leyla Atakan olmak kolay değil. Tabi ki bizim haddimize değil ancak onlar gibi güzel işler yapmak, eserler bırakmak inşallah bize nasip olur” diyerek sözlerine son verdi.
Gündem, 12 Şubat 2020 19:50
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Ercan’dan Dokuzlar’a: Yüzsüzlük gizlenen raporlardadır
GEBKİM OSB standına perakende ve sanayi temsilcilerinden yoğun ilgi
Kardelen Hareketi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
Fatih Erbakan'dan sert sözler!
AKP’li Dokuzlar, Hürriyet’i hedef aldı
Fevziye Cami Park alanı yenileniyor
MHP Dilovası’nda hanelere misafir oluyor
Çayırova’nın genç basketbolcuları Play-Off oynamaya hak kazandı
Huzurevinde müzik dinletisi
Bu yağmanın, ihanetin hesabını verin!
Yeni Cuma Parkı botanik bahçesine dönüşecek!
Vatandaşa at ve eşek eti yedirdiler!
Eski okul binası modern bir sosyal tesise dönüştürülecek
Körfez’in gelecek vizyonu ele alındı
İmamoğlu'nu suçlayan gizli tanık davadan çekildi
Anahtar Partililer Karamürsel’de kapısını çalmadıkları ev bırakmadılar!
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
İşverenlerden Erdoğan'a asgari ücret cevabı
Başkan Hürriyet cami cemaatiyle buluştu
Emekliye barınmayı dahi sağlayamayan bir ülke olmamalıydık
Akaryakıtta tabelalar gece yarısı değişti!
İzmit’te yeni yıl coşkusu başladı!
Büyükşehir ekipleri karlı günlere böyle hazırlanıyor!
İsmail Süer vefat etti
AKP’liler de güvenmiyor!
Başkan Ölmez, Kandıra’da çöp tesisi ile ilgili oylamada güldü mü?
Bu kütüphanelerde gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor
İzmitlilere Halk Et soruldu
KOSGEB destekleri Gebze’de masaya yatırıldı
Vatandaşa bir dokun bin ah işit!
İzmit’te 50 yaş üstü vatandaşlara güç veren seminer!
Vali Aktaş, İzmit Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nu da ziyaret etti
Kocaeli'de insanı öldüren, doğayı katleden bir sanayi istemiyoruz
Sudan bahane ile Anahtar Parti'den istifa ettiler!
Körfez’de kariyer ve istihdam adına önemli organizasyon
Gram altında yeni rekor
Kartepe’de karlı tepeye çıkan yola el atıldı
Kandıralı Ertürk’ten AKP’lilere sert sözler!
Akıl dışı senaryoların ve iftiraların pervasızca üretildiği bir dönemi yaşıyoruz
