Avrupa’dan Ormanya’ya
Gündem, 09 Şubat 2020 13:49Ormanya Karavan ve Çadır Kamp Alanı, uluslararası platformda adını duyurmaya devam ediyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan Ormanya, ana bölümlerinden biri olan karavan ve çadır kamp alanı ile kamp severlerin uğrak mekânı haline geldi. Kocaeli’nin metropol bir şehir olmasının yanı sıra diğer metropol şehirlere de yakın olması kamp alanı için önemli bir avantaj sağlıyor. Avrupa’dan sık sık karavancıları ağırlayan kamp alanının son misafirleri İspanya, İngiltere ve Arjantin ülkelerinden oldu.
.gif)
.gif)
“HERKES BURADAKİ KAMP İMKÂNLARINDAN FAYDALANMALI “
Arjantinli çift Gonzalo ve Karina, oğulları Nicolas ile birlikte uzun süredir yollarda. Evlerini ve eşyalarını satan aile, karavanlarını yeni yuvaları yaptı. Bir evde olabilecek her şeyin karavanlarının içinde olduğunu söyleyen aile çocuklarının orglarını da getirmeyi ihmal etmemiş. Karavan hayatının kolaylığından bahseden aile özellikle çocuklu aileler için Ormanya’yı tavsiye etmeyi unutmadı.“ Ormanya hayal ettiğimizin çok üzerinde bir yer. Açıkça söylemek gerekirse hiç böyle bir yer beklemiyorduk. Çalışan arkadaşlar, kamp alanı, güvenliği her şey mükemmeldi” diyen Gonzalo, “Çocuğumuzun güvenli bir şekilde bisiklet sürebilmesi, doğayla temas halinde olması bizi çok mutlu etti” dedi. Kasım ayında başlayan maceraları ile İspanya, İtalya, Tunus, Avusturya, Slovenya, Polonya, Romanya ve Bulgaristan’ı turlayan aile, Türkiye turundan sonra Balkanları gezerek İspanya’ya geri dönecek.
“HER FIRSATTA ORMANYA İLK TERCİHİMİZ OLACAK”
İspanyol çift Yeşim ve Jaime ise bir buçuk yıldır karavanda yaşıyorlar. Yedi ay önce işlerinden ayrılan çift, kendilerine zaman ayırarak dünyayı gezmeye başlıyor. İspanya, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya, Norveç, Finlandiya, Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya, Avusturya, Slovenya, Slovakya, Makedonya, Yunanistan’ı gezen çift Türkiye’ye gelerek hem ailesini ziyaret ediyor hem de Türkiye turu planlıyor. Kullandıkları bir uygulama sayesinde Ormanya’yı keşfeden çift burada olmaktan oldukça mutlu olduğunu belirtti. Dört gün boyunca Ormanya’da konaklayan Yeşim ve Jaime “ Avrupa standartlarında bir kamp alanı Ormanya. Daha önce kamp yaptığımız hiçbir yerden eksiği yok. İhtiyacımız olan her şey yanı başımızda, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.
“HERKES İŞİNDE ÇOK ÖZVERİLİ”
Aslen Avusturalyalı olan Nathan ise üç yıl boyunca küçük bir karavanda Avrupa’yı gezmiş. Bir sene boyunca İsveç’te hem çalışıp hem de karavanda yaşayan genç kamp sever, işlerini bitirdikten sonra daha büyük bir karavan alarak evine dönmeye karar verdi. Yolculuğu esnasında bir arkadaşından Ormanya’yı öğrenen genç kamp sever rotasını Türkiye’ye çevirdi. Üç gün boyunca Ormanya’da konaklayan Nathan “Doğası ve çalışanları ile kamp yapmaya çok uygun bir yer. Herkes işinde çok özverili diyerek, Ormanya’da olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.
ORMANYA’DA DOSTLUK
Ormanya’nın kamp alanında kurulan dostluk sadece Ormanya ile sınırlı kalmıyor. Kamp severler Ormanya’nın dostluklarını pekiştiren ve iletişimde olmalarını sağlayan bir nokta olduğunu belirtti. Sunulan hizmetlerden oldukça memnun kaldıklarını belirten kamp severler, Ormanya’nın yeri bizde her zaman ayrı olacak dedi.
ULUSLARARASI KAMP İMKÂNI
Karavan kültürünün de yayılması ile birlikte birçok turisti kamp alanında ağırlayan Ormanya, Kocaeli’nin doğasını da gözler önüne seriyor. Yeşilin ve kuş seslerinin içinde kamp imkânı sağlayan Ormanya, doğaseverlerin yoğun ilgisi ile bu zamana kadar toplamda 2 bin 500’ü aşkın turisti misafir etti. Öte yandan Ormanya Kamp Alanı’nda sömestr tatilinde 56 karavan ile 173 doğa sever kamp yaptı.
Gündem, 09 Şubat 2020 13:49
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Başkan Ömeroğlu’ndan bayramı mesajı
Çayırovalılar bayramlaşma töreninde bir araya geldi
Yeniden Refah’ta Çayırova’ya başkan atandı
İYİ Parti, bu bayramda CHP ile bayramlaşmayacak
CHP'de 2023 Parti Meclisi göreve geri döndü
Kaldırım çalışması bitti, pisliği kaldı
Başkan Söğüt: Bayramımız mübarek olsun
Akaryakıta indirim geliyor!
Kocaeli’de seraları zarar gören üreticilere destek
Araç muayene ücretleri, bütçeleri zorlayan seviyelere ulaştı
Sakatatları çöpe atmayın
Başkan Gökçe’den Derincelilere davet
Erdoğan'dan affını istedi, siyasete nokta koydu
Sarıdoğan’dan, Büyükakın’a tepki: Şehri de nesli de mahveden sizin politikalarınız!
CHP'ye yapılan operasyon Türkiye'yi yönetenlerin çaresizliğini gösteriyor
Başkan Sezer’den Kurban Bayramı mesajı
Kule deresi yine kirli akıyor
İzmit Belediyesi’nde vezneler 31 Mayıs Pazar günü açık olacak
Başkan Çiftçi’den bayram mesajı ve davet
Ümit Özdağ'ın Meral Akşener saplantısı bitmiyor!
Mansur Yavaş'tan o iddiaya cevap: İftira
Esnafın derdi üzerinden ucuz siyaset yapmayı bırakın
Başkan Ömeroğlu yüzlerce çocuğu sevindirdi
Kocaeli’de bayram süresince hangi önlemler alındı?
Kocaeli Sanayi Odası’nda, AB desteği ile dijital dönüşüm konuşuldu
Osmanlı’dan günümüze kadar bayramlaşma fotoğrafları bu sergide
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan bayramı mesajı
Gölcükspor’un şampiyonluk coşkusuna Başkan Sezer de ortak oldu
Damacana suya bir zam daha
Vatandaştan belediyeye asfalt çağrısı
Durmak yok lüks ve şatafata devam!
Bayramda marketler açık olacak mı?
Büyükakın’dan bayram mesajı: Birbirimize yakınlaşmayı hatırlamalıyız
Kılıçdaroğlu ihraç listesi mi hazırladı?
Dolar endeksindeki zayıflık altını uçurdu
Kocaeli’nin o plajları bir kez daha geçer not aldı
Başiskele’de trafiği rahatlatacak yeni yol açıldı
Büyük tehdit altındalar ve her an ölebilirler
İzmit’teki o saldırıda esnafın zararı belediye tarafından karşılanacak
