AKP'li vekil boş zamanlarını böyle değerlendiriyor
Siyaset, 09 Şubat 2020 03:50AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Ankara'da Meclis çalışmalarından kalan zamanında atölyede ebru yapıyor.
Ak Parti Kocaeli Milletvekili, evli ve 2 çocuk annesi Radiye Sezer Katırcıoğlu, 2003 yılında ebru sanatına ilgi duyarak, Kocaeli Belediyesi'nin açtığı kursa başladı. Katırcıoğlu, daha sonra Kocaeli Belediyesi Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Eğitim Merkezi'nde eğitim aldı. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde milletvekili seçilen Katırcıoğlu, Meclis çalışmalarından kalan zamanını da ebru yaparak değerlendiriyor. Katırcıoğlu, Kızılay'da faaliyet gösteren derneğe ait atölyede ebru yaparak, Meclis'in yoğun iş stresini atıyor.
Katırcıoğlu, ebru sanatının herkesi rahatlatacak bir sanat olduğunu söyledi. Bunu, sanatı yapmayanların bilmediğini kaydeden Katırcıoğlu, "Dışarıdan baktığınızda bile, atölyenin içindeki boyaların rengi, ahengi, yaydığı koku sizi cezbediyor. Bunu gören ebru yapmak için büyük istek duyuyor. Ebru ciddi manada alışkanlık yapıyor. Çünkü ruhlarına ve bedenlerine ne kadar iyi geldiğini zaman içinde fark ediyorlar" dedi.
Katırcıoğlu, sanatın sosyal ilişkileri zayıf insanlara yardımı olduğunu ve en çok bu kısmının kendisini cezbettiğini söyleyerek, "2011-2012 yıllarında Keçiören'deki bir kız öğrenci yurdunda suça itilmiş kız çocuklarımıza ebru ile rehabilitasyon projesini hayata geçirdim. Oradaki kız çocuklarımızla 3 sene kadar çalıştım. Hem ebru sanatını öğrettik hem de onların bazı problemlerini sanat vasıtasıyla çözmeye çalıştık. Bu bağlamda insan ilişkilerinde çok büyük iyileşmeler olduğunu bizzat gördük" diye konuştu.
Ak Parti'li Katırcıoğlu, ebru sanatını kadına benzettiğini belirterek, "Kadına, çocuğa, yaşlıya ve tüm dezavantajlı kişilere ebrudaki gibi özen gösterirsek, muhteşem eserler ortaya çıkar diye düşünüyorum" dedi.
Siyaset, 09 Şubat 2020 03:50
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit Belediyesinden 3’üncü kütüphane
Bir dev şirket daha iflasın eşiğinde
Serdar Mahallesi’nde yeni merdiven ve istinat duvarı mesaisi
Boğulma tehlikesi geçiren 38 kişi daha zamanında kurtarıldı
Gebze ve diğer ilçeler kendi kaderine terk edildi
Kocaeli’nde tarla ve bahçeler suya doydu
Vali Aktaş, Derince'deki o okul inşaatını yerinde inceledi
Bir komedyene daha espri yaptı diye hapis cezası
Başkan Çiftçi’den 15 Temmuz mesajı: Gurur duyuyorum
Bahçeli'nin danışmanı ne demek istedi?
Gölcük'te Atık Getirme Merkezi gün sayıyor
Akılları telefonlara da zam yolda!
Öldürme ve yaralama da çocuğa indirim kaldırılıyor
Tavuk eti tüketiminde düşüş
Kandıra Ağva Yolu’nu kullanan sürücüler dikkat!
Büyükakın’dan 15 Temmuz mesajı: Tek yürek olmaya devam edeceğiz
Muhalefete yönelik davalardan adalet çıkmaz
Kocaeli’nde her gün yüzlerce kişi bu numarayı arıyor!
Ormanya’da yavru leyleklere de sahip çıkıldı
Büyükşehir, Yenilikçi Uygulamalar Ödülü’ne layık görüldü
Haluk Levent'ten şaşırtan açıklama!
Kocaeli Büyükşehir’den ibadethanelere 32 milyon liralık destek
Benzine de büyük zam yolda!
GTÜ'de mezuniyet coşkusu
Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi: Endişe ediyoruz
Gölcük’te plaj voleybolu turnuvası sona erdi
KOTO'dan Hollanda, ABD ve Macaristan iş dünyasıyla temaslar
Maaşları eksik yatacak!
Başiskele’de motor sporu tutkunlarını buluşturan yarış
Kocaeli vekilinden çağrı: Önlem alınsın başka ölümler yaşanmasın
Bakan Gürlek Kızılay'a 150 bin TL bağışladı!
Altın Kiraz Festivali’nde Emre Fel konseriyle muhteşem bir final
Haluk Levent hayırsever mi, dolandırıcı mı?
Gölcük’te nefes kesen at yarışı
Son anketten çıkan sonuçlar şaşırttı!
Savcılıktan Haluk Levent kararı! Gözaltına alındı
Çık karşıma, ikinci kez yarışalım, ikinci kez seni yenelim!
İzmit Gündoğdu’ya yeni beton kaldırım
