Başiskele Çocuk Akademisi’nde eğitimler başladı
Eğitim, 07 Şubat 2020 15:22Başiskele Belediyesi, Kocaeli’nin eğitim üssü Başiskele’de yeni bir eğitime destek projesini daha hayata geçirdi. Başiskele Çocuk Akademisi’nde eğitimler 5 Şubat Çarşamba günü başladı.
Eğitime ve geleceğin teminatı çocuklara büyük değer veren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, gelecek nesile yatırım yapmaya devam ediyor. Başiskele’de eğitim, kültür, sanat ve sosyal aktiviteleri göreve geldiği günden itibaren arttıran Başkan Özlü, seçim beyannamesinde de yer alan ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik Başiskele Çocuk Akademisi’ni ilçeye kazandırdı.
.gif)
.gif)
Başiskele Çocuk Üniversitesi ile Kocaeli’de bir ilke imza atan Başiskele Belediyesi, “Sosyal Belediyecilik” anlayışıyla gerçekleştireceği Başiskele Çocuk Akademisi projesiyle de Başiskele’de ikamet eden ve eğitim gören öğrencilere ücretsiz eğitim desteği ve kültür-sanat etkinlikleri imkânı sağlıyor.
Öğrenciler, Çocuk Akademisi’nde okul dışı serbest zamanlarında uzman eğitimciler kontrolünde güvenli ve huzurlu bir ortamda, sosyal, zihinsel ve bedensel gelişimleri konusunda destek alıyor, ihtiyaç duydukları kendilerini eksik hissettikleri derslerden ücretsiz eğitim desteği alıyor ve boş vakitlerini kaliteli bir şekilde değerlendiriyor.
Başiskele Belediyesi Çocuk Akademisi’nde öğrenciler, robotik kodlamadan ebru sanatına, dramadan iletişim becerilerine, akıl oyunlarından bilimsel çalışmalara kadar bir çok dersi uzman eğitimcilerden alıyor. Bahçecik Şehitekrem Mahallesi’ndeki Başiskele Çocuk Üniversitesi Binası’nda haftanın 3 günü (Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 15:40–18:00 saatleri arasında eğitim alan öğrenciler haftada 7 ayrı derse katılım sağlayarak hem eğleniyor hem de öğreniyor.
Başiskele Çocuk Akademisi’nde verilen dersler:
Eğlenceli Bilim ve Deney
Robotik Kodlama
Ebru Sanatı
Drama ve Tiyatro
Akıl Oyunları
Temel Yaşam Becerileri
Etüd
Çocuk Akademisi ile; duygu, düşünce ve taleplerini güzel bir şekilde ifade edebilen, özgüven ve medenî cesaret sahibi olan, sorumluluk bilincini kazanmış; sevgi, saygı ve yardımlaşma gibi evrensel değerleri benimseyen, yeteneklerinin farkına varan ve onları geliştirme fırsatlarını değerlendirebilen, kitap okuma sevgisini kazanan ve öğrenmeyi temel bir ihtiyaç olarak kabul eden, çevresiyle doğru iletişim kurabilen, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyip kullanabilen, yeniliklere açık olan, milli ve manevi değerlere bağlı, bu değerleri kendi hayatında yaşayan, yasalara saygılı, vatanını, milletini seven ve tüm insanlığa faydalı olmayı ilke edinen nitelikli bir neslin yetişmesine ve huzurlu bir toplumun oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Şu ana kadar 101 öğrencinin başvuru yaptığı Başiskele Çocuk Akademisi’ne kayıtlar devam ediyor.
Çocuk Akademisi ile ilgili detaylı bilgileri veliler, 0262 342 27 00-01 no’lu telefonu arayarak veya http://cocukuniversitesi.basiskele.bel.tr sayfasını ziyaret ederek öğrenebilecekler.
Eğitim, 07 Şubat 2020 15:22
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kocaeli Büyükşehir’den ibadethanelere 32 milyon liralık destek
Benzine de büyük zam yolda!
GTÜ'de mezuniyet coşkusu
Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi: Endişe ediyoruz
Gölcük’te plaj voleybolu turnuvası sona erdi
KOTO'dan Hollanda, ABD ve Macaristan iş dünyasıyla temaslar
Maaşları eksik yatacak!
Başiskele’de motor sporu tutkunlarını buluşturan yarış
Kocaeli vekilinden çağrı: Önlem alınsın başka ölümler yaşanmasın
Bakan Gürlek Kızılay'a 150 bin TL bağışladı!
Altın Kiraz Festivali’nde Emre Fel konseriyle muhteşem bir final
Haluk Levent hayırsever mi, dolandırıcı mı?
Gölcük’te nefes kesen at yarışı
Son anketten çıkan sonuçlar şaşırttı!
Savcılıktan Haluk Levent kararı! Gözaltına alındı
Çık karşıma, ikinci kez yarışalım, ikinci kez seni yenelim!
İzmit Gündoğdu’ya yeni beton kaldırım
Gölcük'te köy takımları yeşil sahada kapıştı! Hasaneynspor şampiyon oldu
Ümit Özdağ'dan DEM'li Sakık'a sert sözler
Bilal Erdoğan nereye koşuyor?
İzmit’teki o şehitlikte Türk bayrağı yeniden dalgalanmaya başladı
İnsanların mahkemede savunmalarını özgürce yapmaları lazım
Kocaeli’nde bu sistemle ağır vasıta trafiği 7/24 izlenecek
Dondurulmuş meyve yerken hastalanmayın!
Bu yolu kullanan sürücüler dikkat!
Tarım Kredi Marketlerinde işçi kıyımı
Ömer Çeker’in amcası vefat etti
Beklenen büyük depremle ilgili dikkat çeken sözler
Zincir marketteki o ürünler toplatıldı
Kadın kadına konak buluşmalarında bu hafta ne konuşuldu?
Kandıra’da meydan mesaisi
Esnafın buna dayanma gücü yok
Dilovası’nda MHP’lilerden kongre daveti
Gram altın için yeni rakam verildi!
Başiskele sahilinde ulaşımı rahatlatacak düzenleme
Altın Kiraz, kadın emeğinin ve üretimin en renkli adreslerinden biri oldu
Kocaelili gazeteciden Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun köy okullarına destek
Körfez ilçede o cadde trafiğe kapatılacak
Mustafa Kandıralı Cebeci sahilinde anıldı
