O gazeteciye bir garip suçlama!
Polis & Adliye, 07 Şubat 2020 12:18Kocaeli'de de uzun süre gazetecilik yapan, son yıllarda Antalya'da ikamet eden Ebru Küçükaydın bir basın toplantısında soru sordu diye savcılığa şikayet edildi. Gazetecinin işi soru sormaktır. Böyle bir suçlama olur mu? Soru sormak da mı yasak?
Konyaaltı Sahil işletmecisi Alkoçlar Turizm, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in basın toplantısında www.haberimizvar.net’in genel koordinatörü Ebru Küçükaydın’ın sorduğu sorular nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı başvurunun ardından soruşturma başlattı.
haberimizvar.net-Konyaaltı Sahil ihalesinin iptaliyle ilgili olarak 23 Ocak tarihinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının soru kısmına gelindiğinde gazeteci Ebru Küçükaydın, konuyla ilgili olarak Alkoçlar Turizm’in ve eski Başkan Menderes Türel’in açıklamalarıyla ilgili olarak Başkan Böcek’e soru yöneltti.
KÜÇÜKAYDIN’IN SORDUĞU SORULAR
Küçükaydın, canlı yayınlanan basın toplantısında şu soruları sordu:
“-Antalyalı bir firma da Alkoçlar’a ortaktı, ama yaklaşık bir ay önce söz konusu ortaklıktan ayrıldı. Özellikle sizin bu kararınızdan sonra ‘bizim marka değerimizi düşürdü’ şeklinde bir suçlamayla karşı karşıya kaldınız. Oysa ki ihale sözleşmesinde var mı bilmiyorum, ama 3 defa konkordato ilan eden bir firma. İflasını da Konyaaltı sahilinden kazandığı parayla kurtaran bir firma. Yani marka değerini düşüren siz misiniz, onlar mı?
- Bu firma ihale sözleşmesinde olmamasına rağmen, bölgeye dağıtım yapan gıda ve diğer ürünlerle ilgili toptancılarla bir promosyon anlaşması yaparak anlaşma dışında kalan hiçbir firmayı sahaya sokmuyor. Tabii bu promosyon ödemesi yapıldığı için yansıma yine vatandaşa cebine oluyor. Bu sözleşmeye aykırı durum değerlendiriliyor mu?
- Artık eski başkan demeyeceğim çünkü Alkoçlar’ın danışmanlığını yapıyor gibi. Daha önce Rixos’un danışmanlığını yapan Sayın Menderes Türel’in Alkoçlar’la ilgili bir danışmanlık anlaşması var mı? Çünkü Antalya değerlerine sahip çıkmak yerine firmanın marka değerine sahip çıkan bir eski başkanla, bir siyasetçiyle karşı karşıyayız. Bir danışmanlık anlaşması var mı açıklamaları o yönde anlaşılıyor. Belki sizin bir bilginiz vardır diye sormak istedim.”
SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU
Küçükaydın’ın basın toplantısında gazeteci olarak sorduğu soruların ardından Alkoçlar Turizm firması Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine savcılık Basın Suçları Soruşturma Bürosu 2020/7768 dosya numarasıyla soruşturma başlattı. Küçükaydın’ın şirkete yönelik sarf ettiği sözlerle ilgili olarak savcılık basın toplantısının video kayıtlarını inceledikten sonra gazeteciye dava açılıp, açılmayacağına karar verecek.
Polis & Adliye, 07 Şubat 2020 12:18
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Maaşları eksik yatacak!
Başiskele’de motor sporu tutkunlarını buluşturan yarış
Kocaeli vekilinden çağrı: Önlem alınsın başka ölümler yaşanmasın
Bakan Gürlek Kızılay'a 150 bin TL bağışladı!
Altın Kiraz Festivali’nde Emre Fel konseriyle muhteşem bir final
Haluk Levent hayırsever mi, dolandırıcı mı?
Gölcük’te nefes kesen at yarışı
Son anketten çıkan sonuçlar şaşırttı!
Savcılıktan Haluk Levent kararı! Gözaltına alındı
Çık karşıma, ikinci kez yarışalım, ikinci kez seni yenelim!
İzmit Gündoğdu’ya yeni beton kaldırım
Gölcük'te köy takımları yeşil sahada kapıştı! Hasaneynspor şampiyon oldu
Ümit Özdağ'dan DEM'li Sakık'a sert sözler
Bilal Erdoğan nereye koşuyor?
İzmit’teki o şehitlikte Türk bayrağı yeniden dalgalanmaya başladı
İnsanların mahkemede savunmalarını özgürce yapmaları lazım
Kocaeli’nde bu sistemle ağır vasıta trafiği 7/24 izlenecek
Dondurulmuş meyve yerken hastalanmayın!
Bu yolu kullanan sürücüler dikkat!
Tarım Kredi Marketlerinde işçi kıyımı
Ömer Çeker’in amcası vefat etti
Beklenen büyük depremle ilgili dikkat çeken sözler
Zincir marketteki o ürünler toplatıldı
Kadın kadına konak buluşmalarında bu hafta ne konuşuldu?
Kandıra’da meydan mesaisi
Esnafın buna dayanma gücü yok
Dilovası’nda MHP’lilerden kongre daveti
Gram altın için yeni rakam verildi!
Başiskele sahilinde ulaşımı rahatlatacak düzenleme
Altın Kiraz, kadın emeğinin ve üretimin en renkli adreslerinden biri oldu
Kocaelili gazeteciden Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun köy okullarına destek
Körfez ilçede o cadde trafiğe kapatılacak
Mustafa Kandıralı Cebeci sahilinde anıldı
LGS'de Türkiye birincisi yine Bilgi Köprüsü’nden çıktı
Siyasi amaçla CHP'li belediyelere operasyon yapılıyor!
Gölcük’te bir tarih daha ayağa kaldırılıyor!
Gıda, tarım ve hayvancılık sektörü bir kez daha KOTO’da toplandı
Şehir hastanelerine para dayanmıyor! Öde öde bitmiyor
Karamürsel’de feci ölüm: Elektrik akımına kapıldılar
