Haydar Akar önerdi, AKP ve MHP reddetti
Gündem, 29 Ocak 2020 15:30Geçtiğimiz hafta yaşanan Elazığ depremi sonrasında TBMM’de vermiş olduğu Araştırma Önergesi üzerine söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın önerisi AKP ve MHP Milletvekillerinin oyları ile reddedildi.
DEPREMİ YAŞADIK
1999 Depreminden örnek veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 99 depremine tanık olmadığını bizzat yaşadığını belirterek, 45 saniye de yaşadıklarını ve çocuklarını nasıl korurum endişesinin halen belleğinde olduğunu söyledi.Akar, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 Depremlerinde çok büyük acıların yaşandığının altını çizerek 18 Bin insanımızın bu depremler de hayatını kaybettiğini on binlerce vatandaşın da yaralandığını söyledi.
BUZ PATEN SAHASI MORG OLDU
Yaşanan acıları örnekleri ile anlatan Akar, Kocaeli de olimpik buz paten sahasının morg olarak kullanıldığını, birçok cenazenin namazının dahi kılınamadığını ve deprem gerçeğinin hafızalardan çıkmadığını söyledi. Beklenen İstanbul depreminin boyutunun çok büyük olacağına dikkat çeken Akar, Mecliste birçok defa Depreme ilişkin araştırma önergesi verdiğini ancak sürekli AKP tarafından önergelerin reddedildiğini söyledi.
HALA HASARLI BİNALAR AYAKTA
Deprem konusunda yapılan çalışmaların çok yetersiz olduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli’de deprem sonrası yapılan çalışma da 617 binanın yıkımına karar verildiğini 2012 yılında dönemin Valisi tarafından yapılan çalışma da bu bina sayısının 3756’ya çıktığını söyledi. Akar, bu binalarda 4200 kiracının yaşadığını belirterek, geçen 7 yılda hala bu binaların yıkılmadığını söyledi. Bu binalara tabut ev dediğini belirten Akar, olası İstanbul depreminde bu evlerin yıkılacağını söyledi.
ÜÇ GÜN SONRA UNUTUYORUZ
Deprem sonrasında Mecliste, televizyon kanallarında depreme ve etkilerine ilişkin birçok tartışmanın yapıldığına dikkat çeken Akar ancak bunların üç gün sonra unutulduğunu söyledi. Önümüzde deprem gerçeği olmasına rağmen hayali projelerle ülkenin zaman kaybettiğini belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, biz canımız yanmasın diye bağırıyoruz ama iktidar Kanal projesi yapacağız diyor. Kanal İstanbul için 75 Milyar diyeceğinize 75 Milyarla Türkiye’nin tüm konut problemlerini çözelim diyerek AKP Milletvekillerine seslendi.
Japonya da depremlerde 1 Milyon kişide 1, diğer deprem ülkelerinde 1 Milyon da 4 olan ölüm oranının bizim ülkemizde 1 Milyon da 16 olduğunu belirten Akar, alınan deprem vergilerinin de halen nereye harcandığının belli olmadığını söyledi. Önergesine destek isteyen Akar’ın Meclis Araştırma önergesi AKP ve MHP oyları ile reddedildi.
Gündem, 29 Ocak 2020 15:30
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Bu noktaya uyarıcı tabela konulsun çağrısı
Karamürsel’de kahreden ölüm! Havuza düştü
Körfezli ragbici kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda göz doldurdu
15 Temmuz'la ilgili tartışılacak genelge
Memur ve işçi arasındaki korkunç gelir uçurumu
Dilovası meclisi toplandı
İzmit’te önce açılış, sonra konser!
Çayırova okuyor projesi final yaptı
DEM Partili vekilden AKP Kocaeli İl Başkanlığı önünde protesto!
Erdoğan'ın danışmanı Uçum yine yeni anayasa dedi
Başkan Hürriyet’in eski şoförü de gözaltına alındı
Halk plajı yanındaki arazide ceset bulundu
Körfez’de 52. Altın Kiraz Festivali böyle başlayacak
Büyükakın: 98 proje, 1.5 milyar TL’lik destek
İzmitli pehlivanlardan gururlandıran başarı
Saadet Partisi Kocaeli’den sert sözler!
TÜİK bu rakama nasıl ulaştı?
Sanayi devi Assan Group satıldı
SEDAŞ’tan arızalara daha hızlı müdahale edilecek yatırım
MHP Genel Merkezi’ne o başkan da yaranamadı! Görevden alındı
Gebze Ticaret Odası’ndan üyelerimiz için her fırsatın takipçisiyiz mesajı
Altın için tarihi uyarı!
MHP Dilovası’nda KAÇEP’ten anlamlı ziyaret
Milli eğitim yazboz tahtası! Tartışma çıkaracak yeni karar
Köylüye yasak, zengine serbest!
Zamlı maaşlar bu tarihlerde hesaplara yatacak
Boya fabrikasındaki yangını duyar duymaz olay yerine gitti
Yolcu otobüsü yoldan çıktı: 15 yaralı
Büyükakın’dan Kocaelispor’un futbolcu ve teknik heyetine: Size güvenimiz tam
Esnaf zor durumda, sanayici iflas etti, çiftçi üretimden uzaklaştı
İzmit Meclisi’nde kentsel dönüşüm eleştirilerine dikkat çeken yanıt
Ülke adına bir utanç durumuyla karşı karşıyayız
D-130 Karayolu’nun altından Ulaşlı’ya geçiş geçidi trafiğe açıldı
Balkan halk oyunları coşkusu Kocaeli sokaklarına taşındı
BTP lideri Baş’tan, Milli Eğitim Bakanı’na tokat gibi yanıt!
Kocaeli’nde yeni yatırım ihaleye çıkıyor
AKP'ye geçince müfettişler rapor yazmaya korktu!
Körfez’de sünnet şöleni coşkusu
D-100’den TEM Otoyolu Dilovası ve Doğu Hereke gişeleri kapatılacak!
