Bu nasıl promosyon ihalesi?
Gündem, 14 Ocak 2020 18:46Personel maaşlarının banka üzerinden ödenmesi için Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğünce yapılan ihale üzerinden uzun süre geçmesine rağmen idare tarafından resmi bir açıklama yapılmaması nedeniyle Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker, Şube de basın açıklaması yaptı.
İşte o açıklamanın içeriği: Kocaeli Üniversitesine bağlı faaliyet gösteren kuruluşlarda görev yapan personellerin maaş ve özlük haklarının banka üzerinden ödenmesi için 09 Ekim 2019 tarihinde son ihale yapılmıştır.
Bir çok meslek kuruluşu, kurum çalışanları, ilimizde yayın yapan yerel basın kuruluşları ihaleyi takip etmiş ve ihalenin hangi bankada kaldığı basın kuruluşları tarafından kamuoyuna duyurulmuştur.
Yerel basın vasıtası ile kamuoyuna yansıyan bilgiye göre 4625 TL kişi başı ödeme ile ihalenin Akbank’ta kaldığı anlaşmanın Sayın rektörün onayı ile kesinleşeceği ihaleyi yöneten kurum yetkilisi tarafından ifade edilmiştir.
Yaklaşık olarak aradan iki aydan fazla bir süre geçmesine rağmen idare tarafından bu güne ihale sonucu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadığı gibi kurum ile banka arasında yapılan promosyon sözleşmesi kurumun internet sitesinde yayınlanmamış ve personellerin görebileceği yerlere de asılmamıştır.
Banka promosyonları hakkında 20 Temmuz 2007 Tarihli : 26588 sayılı Resmî Gazete yayınlanan 2007/21 Sayılı Başbakanlık Genelgesinin 7. Maddesinde “Genelge çerçevesinde yapılacak uygulamalar kurum personelinin rahatlıkla bilgi edinebileceği şekilde ilan panoları ve internet siteleri yoluyla ilan edilecek, aleniyet ilkesine titizlikle riayet edilecektir.” Demektedir.
Promosyon İhale sürecini yöneten kurum idarecileri başbakanlık genelgesini yok hükmünde sayarak kurumu töhmet altında bıraktıkları gibi, belli bir süre sonra bazı sendika temsilcilerini de idareye çağrılarak promosyon anlaşmasının tamamlandığı hakkında bilgilendirilmişlerdir.
13.01.2020 tarihinde ise Eğitim ve Sağlık iş kolunda yetkili olan Malum Sendikalar tarafından kurum personelleri sözel bilgilendirilerek Kurum ile Banka arasında yapılan promosyon sözleşmesi gereği 17 ocak 2020 tarihinde promosyon ücretlerinin personel maaş hesaplarına yatırılacağı bilgisi kurum çalışanlarına aktarılmıştır.
Kurum yetkilileri tarafından yapılması gereken resmi açıklamanın Malum Sendika temsilcileri tarafından yapılması çalışanlarda hoşnutsuzluk ve kuruma karşı güven bunalımına sebebiyet vermektedir. Kurum çalışanları ve kamuoyu merak içerisinde, Yapılan ihale sonucunda Akbank’ta kalmış olan ihale ne zaman iptal edildi.
Ziraat Bankasının kazandığı ihale ne zaman yapıldı.?
Tüm kurumlar promosyon ihale süreçlerini şeffaf bir şekilde yayınlarken burada niçin bir gizleme çabası var. Bir ihale sonuçlanmışsa üniversite niçin bunu kamuoyuna ilan etmiyor da yetkili fakat etkisiz sarı sendikalar vasıtasıyla kurum çalışanlarının promosyon ihalesi hakkında bilgilendirme yapmalarına zemin hazırlayarak kurumun yıpratılmasına göz yumuluyor?
Tüm bunların ortaya çıkması promosyon işinde bile sarı sendikaya destek olmak gayreti içinde olunması kabul edilemez. Burada destek olunacak katkı yapılacak birileri varsa onlarda çalışanlardır. Konu ile ilgili Rektörlüğe resmi başvurumuzu yaptık. Çalışanlar adına konunun takipçisiyiz. Ümit ediyoruz ki bu konuda gerekli açıklamalar idare tarafından yapılır ve kurum töhmet altında kalmaktan kurtulur. Aksi takdirde bu promosyon işi nasıl bir iş oldu diye akıllarda hep soru işareti kalacaktır.
Gündem, 14 Ocak 2020 18:46
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Büyükakın’dan Kocaelispor’a tam destek
Sahillerde 3 haftada 201 hayat kurtardılar
Şikayetler bir ayda yüzde 168 arttı
Kadın Elim İzmit Kooperatifi anlamlı bir iş birliği protokolüne daha imza attı
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Darıcalı aileye Muğla’da ölüm şoku
İzmit’te dolu mağduru çiftçilere destek
Dilovası’nda iş insanı Enver Yıldırım’dan iki ayrı spor kulübüne moral ziyareti
AİHM'den Kavala derhal serbest bırakılsın kararı
Kandıra sahillerinde bugünde yasak var
Başiskele’de ulaşım güvenliği artırıldı
O sektörlerde güven azaldı
Kandıra sahillerde izinsiz su sporları faaliyetlerine sıkı denetim
Tarım arazilerinden Aşevi’ne un desteği
İktidara yakın yazar erken seçim için tarih verdi
O belediye kendi betonunu da üretecek
Gölcük’teki Mavi Vatan’a 245 bin kişi böyle ulaştırıldı
Gölette nefes kesen gösteri!
Meydanlarda bölücü tahrik
Hayali rüşvet üzerinden mahkûmiyet kararı çıkarıldı!
Emekli ve memurun maaş zammı hesaplandı
Günlerdir kayıp olan genç ölü bulundu
AKP’ye geçmek yargıdan kaçış kapısı, siyasi dokunulmazlık ve suçtan arınma merkezi olamaz
İzmit’te 800 kilo nohut sıcak yemek olarak vatandaşın sofrasına ulaştırılacak
Başkan Sezer’e TEKNOFEST Mavi Vatan anı plaketi
SEDAŞ’ın çalışmasında bozulan yollar yenilendi
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha imzaladı
Bir ömür iktidarda kalmak için parlamenter sisteme dönelim!
Mobil bankacılıkta yeni dönem! Limitler yükseltildi
Büyükakın rekor kıran Teknofest ile ilgili konuştu: Büyük gurur yaşadık
Körfezli genç karateci Elif gururlandırdı
Zehirli diyerek ürünleri kapıdan geri çeviriyorlar
Gebzeli iş insanları Suriye’nin yeniden inşasına katkı sunacak
Derincelileri konserli 30 Ağustos coşkusu bekliyor
TCDD'nin borcu katlanarak artıyor
CHP'deki figüran iddiasında yalan söyledim itirafı
Elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor
Erdoğan'ın danışmanı Uçum tehdit etti!
Rektör Cantürk’ün annesi vefat etti
