CHP Derince'de yeni başkan belli oldu

Siyaset, 12 Ocak 2020 11:39

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Derince’deki ilçe kongresi Zübeyde Hanım Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İl yöneticisi Birkan Koçak ve eski Belediye Meclis Üyesi Serpil Ceylan’ın aday olduğu kongrede Koçak 137 oyla başkan seçildi. Rakibi Ceylan 89 oyda kaldı.

CHP Derince'de yeni başkan belli oldu

Toplam 233 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 17 kişilik ilçe yönetimi ve 52 il delegesi seçildi.. Kongre öncesi partililere kitapçık şeklinde faaliyet raporu dağıtıldı. Kongrenin divan başkanlığını yerel seçimlerde Derince Belediye Başkanı olan Sertif Gökçe, üyeliklerini ise Hamza Kurt ve Bilal Özşahin yaptı. Seçimin blok listeyle yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

Kongreye CHP PM Üyesi ve Kocaeli milletvekili Haydar Akar, İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Sekreteri Hüseyin Acurman, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, il yöneticileri, eski İl Başkanları Cihat Altunyuva, Ferhan Şensoy, Derince Belediye Başkan Adayı Sertif Gökçe, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar,Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman,Kartepe İlçe Başkanı Tevfik Mayda, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, eski İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, eski Milletvekilleri Hurşit Güneş, Halil Çalık ile Bekir Yurdagül ve çok sayıda partili katılım sağladı.

İlçe Başkanı Nihat Değer şöyle konuştu: “Bu salona baktığımızda sadece Derince değil Türkiye var. Çünkü Türkiyemiz’de emek dostları var. Bu salonda emek var, demokrasi var, kardeşlik var, özgürlük var. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne kadar bedeller ödeyerek geldik. Denizler ve Mahirler’le bizleri yaktılar, 12 Eylül faşizmine karşı mücadele ettikleri için yaktılar; astılar. Maraş’ta, Çorum’da bizi yaktılar. 2 Temmuz 93 Madımak Katliamı’nı yaptılar. Ankara’da Gar’da yaktılar; Suruç’ta gençlerimizi yaktılar. Gezi’de yaktılar. Bizleri yakarak bitireceklerini zannettiler ama bitiremediler. İnadına demokrasi, inadına özgürlük, inadına Gezi diyoruz.”

“Derince 150 bin nüfuslu, 103 bin seçmenli bir ilçe. 6 dönemdir AKP zihniyeti tarafından yönetilmektedir. Biz en az 4 dönem iç tartışmalar ve çok az oylarla seçimi kaybettik. Atamalarla, ön seçimlerle yapılan seçimler oldu. 31 Mart seçimlerinde Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma sonucu adayımızı belirledik. Süreçte herkese ulaşmaya çalıştık. Üstelik 6 ay öncesinden belirledik. İlk parti meclisinde çıkan kararla adayını belirleyen ilçe olduk. Seçimleri bin 261 oyla kaybettik. 15 bin seçmen sandık başına gitmedi. Tüm demokratik tepkilerimize rağmen, itirazlara rağmen hepsi geriye çevrildi. Bizler bin 261 oyla kaybetmiş olabiliriz ama bizim Derince’de 3 bine yakın oy var; biz ise 40 bin oy aldık. Seçimi kaybettiğimiz için elbette üzüldük. Oylarımızı arttırdık ancak yeterli gelmedi. Böylesi haramilerin bulunduğu bir Derince’de, Türkiye’de mücadele ediyoruz. Her şeyden önce bu devleti Cumhuriyet Halk Partisi yönetmesi gerekiyor. Bu vatanın milliği ve bütünlüğü için artık sosyal demokratların ve Sol’un olması gerekiyor” dedi. 

Divan Başkanlığı’nı üstlenen Sertif Gökçe yaptığı konuşmada, “Daha önce CHP’ye oy vermemiş binlerce kişinin oyunu aldık. Özellikle her iki kişinin birisinden aldığımız oyları devam ettirmeniz; onların oylarını kalıcı hale getirmeniz lazım. Bize oy vermelerini sağlamamız gerekiyor. Parti içerisinde sevgiyi, saygıyı, hoş görüyü korumak lazım” dedi. 
 
Eski Kocaeli Milletvekili Bekir Yurdagül kongrede yaptığı konuşmada, “Kongrelerimizi bitirmek üzereyiz. Hukuk ayaklar altına alınmış; savcılar ve hakimler gözlerini saraya dikmişler. Eğitim tarikatların eline bırakılmış. 2 buçuk milyon işsize iş sağlayacağım diyen damat, 2019’da işsiz sayısını 5 milyona çıkarmış. Böyle bir Türkiye’de CHP’yi iktidar yapmaktan başka şansımız yok. Ne yazık ki CHP’de kongreler sürecinde bir kırılma yaşıyoruz. Kişilere küsmenin ötesinde partiye küsüyor bazı arkadaşlarımız. Kim yönetimde olursa olsun, bizim ortak çalışma içerisinde arkadaşlarımızın başarısı için katkı vermek gibi bir misyonumuz var. Cumhuriyet Halk Partisi her koşulda yanlışa yanlış diyebilmelidir. Bireysel menfaat uğruna, geleceğiniz koltuk uğruna hiç kimsenin yanlışında olmamalıyız. İl başkanımız bırakıyor; başka arkadaşımız göreve gelecek. Aslolan Cumhuriyet Halk Partisi. Derinceli partililerimiz özgür idareleriyle oy verecekler” dedi.
 
Yurdagül’ün ardından konuşan İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Derince politikaya başladığım ilk günden beri beni heyecanlandırdı. Derince’nin politik yönü de her zaman ağır basar. Son mahalli seçimlerde top tahtadan döndü. Bir belediye başkanı adayımız Sertif Gökçe ve İlçe Yönetimi Nihat Değer başkanlığında son derece başarılı seçim kampanyası yürüttüler. Bazı hatalar yapmış olabiliriz. Seçim bitmez, biri biter, diğeri başlar. Derince’nin alınabilir olabileceğini hepimiz gördük ve hissettik. Burada 2 adayımızdan birisi değil Cumhuriyet Halk Partisi kazanacak. Bundan da eminim. Bizim Libya’da ne işimiz var? Mustafa Kemal kendi toprağını korumak için gitti” şeklinde konuştu.
 
İşten çıkarmalarla ilgili konuşan Sarıbay, “İzmit Belediyesi’nden son günlerde İzmit’te Fatma Kaplan Hürriyet ile ilgili linç kampanyası başlatılmakta. Bu arkadaşlarımız hatır gönülle işe alınan insanlar. Sözleşmesi sona erdiği zaman ben bunu uzatmadım diyor. Birisi Kandıra Belediye Başkanı’nın eşi, birisi Nevzat Doğan’ın yakınları, eşi, dostu. Bunlar kendi kendine çalıp oynayan görüşler. Sayın Ellibeş, ‘köprüyü geçtikten sonra hepsinin maskesi düştü’ diyor. Hangi maske Ellibeş. Sizin adam kayırdığınız, liyakatı ciddiye almadığınız ortaya çıktı. Topa girmek istemiyorum ama il başkanı girdiği için giriyorum. 17 senedir iktidarsınız. 17 yılda Türkiye’nin hangi sorununu çözdünüz? Sıfır sorunla başladınız; bugün küs olmadığımız ülke yok. Kanal İstanbul gibi hiç olmayacak, tüm Türkiye’ye zarar verecek gayri nizami olan bir projenin peşinde gündemi değiştirme peşindesiniz. Siz bu ülkeyi yönetemediniz. Başta Derince olmak üzere bütün ilçelerde olmak üzere Büyükşehri CHP alacak. 1 Mart seçimlerinde aday olacak arkadaşlarımın şölen havasında seçime gideceklerine inanıyorum” ifadelerinde bulundu.  Kongrede adayların listeleri de belli oldu.
 
BİRKAN KOÇAK'IN KAZANAN LİSTESİ:

Ayfer Abal, Yavuz Akbulut, Gündüz Başer, Kardelen Beytaş, Fatih Bükülmez, Özlem Duruk, Yasin Dündar, Halife Karabulut, Süleyman Karadaş, B. Kutay Karahasan, Binnaz Kılavuz, Aziz Özcan, Neslihan Sarıkaya, Elvan Sarım, Serap Tanyıldız ve Caner Yeni:

İL KONGRE DELEGELERİ :

Ali Akagündüz, Yavuz Akbulut, Kenan Akın, Yeşim Akpınar, Tamer Aktaş, Mahmut Aydın, Ferhat Başer, Ramazan Bayer, Atasoy Bilgin, Hakkı Çakmak, Yaşar Çelik, Ruhi Çelik, Mustafa Çelikkol, Zülfü Çelik, İsmail Dede, İbrahim Değirmenci, Ali Demir, Levent Demir, Yücel Dündar, Asuman Ekerer, Erdal Erdoğan, Hüseyin Erenler, Sertif Gökçe, Ali Görer, Menekşe Görgülü, Daimi Gümüş, Orhan Güzel, Cemal Güzel, Ali Haymanalı, O. Nuri Karahasan, Osman Karakaş, Mehmet Karakaş, Zeki Karakaş, Şaziye Kaya, Ali Kaya, Şadi Kaya, Songül Kaya, Birkan Koçak, Ali Mitingoğulları, Enver Oyardı, Hikmet Öktem, Şevket Öktem, Mehmet Özdemir, Özgür Özden, Hakan Savaş, Ziya Saygı, Çetin Someren, Hanifi Şahin, Nevzat Şenoldu, Süleyman Tanyıldız, Orkun Utkubaş, Yaşar Uzun

SERPİL CEYLAN’IN KAYBEDEN LİSTESİ:

Tarık Apaydın, Anıl Aydemir Ertürk, Yaşar Baş, Ali Bektaş, Hurşit Berk, Deniz Boztepe, Celalettin Çalık, Kenan Çiçek, Kemal Demir, Ömer Genç, Şahverdi Karateke, Bilgin Koçak, Erdal Naz, Buket Sönmez, Merve Tüysüz, Bilgesu Yenidünya

İL KONGRE DELEGESİ ADAYLARI: 

Yüksel Akbal, Tamer Aktaş, Melahat Alkan, Ayşegül Atar, Turan Atmaca, Süleyman Aydın, Münevver Baş, Ramazan Bayer, İbrahim Bayrak, İbrahim Bingöl, Nadir Birok, Hasret Boztepe, Dudu Ceviz, Serpil Ceylan, Halil Çalık, Hasan Çelik, Süleyman Çiçek, Zülfükar Bağhan, Nihat Değer, Saffet Deniz, Bekir Dursun, Mine Ertunç, Yaşar Eryıldırım, Nagihan Güray, Sertif Gökçe, Hülya Gül, Şeref Günaydın, Ali Günerhan, Nurhan İlter, Osman Suat Kalyoncu, Nusret Karadeniz, Ali Kaya, Songül Kaya, Davut Kaya, Sırma Kaya, Reşat Keçeci, Aysun Kılıçdaroğlu, Veysi Minarlı, Alişan Naz, Özkan Oğuz, Hasan Onay, Kemal Özdemir, Resul Sılacı, Murat Sirmen, Kerim Şenses, Oktay Şimşek, Halit Taşrıçukur, Adnan Tok, Selvi Semra Turcan, Cemil Yılmaz, Tuncay Yoluoğlu ve Ali Rıza Yurtbak.

Siyaset, 12 Ocak 2020 11:39

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Araçlar bu yollar yüzünden mahvoluyor

Araçlar bu yollar yüzünden mahvoluyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe sorunlar KOTO’da masaya yatırıldı 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe sorunlar KOTO’da masaya yatırıldı 

İşsiz kalanların sayısı çığ gibi artıyor

İşsiz kalanların sayısı çığ gibi artıyor

Çayırova’da bilim şenlikleri başlıyor

Çayırova’da bilim şenlikleri başlıyor

Akaryakıta yine zam geliyor

Akaryakıta yine zam geliyor

Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?

Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?

Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!

Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!

Bunun adı adaletsizlik

Bunun adı adaletsizlik

Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi

Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi

Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor

Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor

Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde

Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde

İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor

İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor

Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı

Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı

Altın fiyatları yükselecek mi?

Altın fiyatları yükselecek mi?

Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz

Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz

DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!

DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!

Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?

Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?

Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun

Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun

Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!

Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!

Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler

Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler

İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti

İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti

Bahçeli yine Öcalan dedi!

Bahçeli yine Öcalan dedi!

Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak

Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak

AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi

AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi

Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak

Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak

Kuzuyayla’da kar keyfi!

Kuzuyayla’da kar keyfi!

Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı

Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı

Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar 

Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar 

Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor

Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor

Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!

Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!

Suriyeli sayısı azaldı mı?

Suriyeli sayısı azaldı mı?

Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı

Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı

İZGİM’de sertifika sevinci

İZGİM’de sertifika sevinci

Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz

Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz

Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak

Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak

1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!

1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!

10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı

10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı

Derince’de özel bir buluşma

Derince’de özel bir buluşma

Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi

Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi

İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak 

İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak