Akşener’den Suriyeli açıklaması: Geri dönüş ...
Siyaset, 16 Aralık 2019 01:55İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Herkesin kendi vatanında mutlu olduğuna inanıyoruz. Bu gerçekten yola çıkarak, hem geçici koruma altındaki Suriyeli misafirlerimizin mutluluğu hem de vatandaşlarımıza mutlu, huzurlu ve müreffeh gelecek sunmak için geri dönüş sürecinin acilen başlatılması gerekiyor" dedi.
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisince Ankara Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Suriyeli Sığınmacıların Ülkelerine Dönüş Çalıştayı’na katılarak, sonuç bildirgesini açıkladı. Akşener, çalıştayın en önemli çıktısının, 3 aşamadan oluşan ‘Geri Dönüş Planı’ olduğunu söyledi.
“SURİYE YÖNETİMİ İLE ARACISIZ RESMİ GÖRÜŞMELER DAHA FAZLA GECİKMEDEN BAŞLATILACAK”
Plan çerçevesinde, İYİ Parti iktidarında atacakları adımları ortaya koyduklarını kaydeden Akşener, “Planın ilk aşaması, kalıcı çözüm için gereken adımların atılabilmesi için ihtiyaç duyulacak hazırlık dönemini tanımlıyor. Bu dönemde, ‘Açık Kapı Politikası’ uygulamasına son verilecek. Geçici koruma altındaki Suriyelilere, vatandaşlık verilmeyeceği ilan edilecek. Suriye yönetimi ile aracısız resmi görüşmeler daha fazla gecikmeden başlatılacak. Geçici koruma altındaki Suriyelilerin sahip olduğu ruhsatsız iş yerleri kapatılacak, ruhsatlı olan ticari kuruluşlar ise denetlenecek. Bayram ziyareti, ticaret veya çeşitli nedenlerle ülkelerine giden geçici koruma altındaki Suriyelilerin Türkiye’ye dönüşlerine, mevcut kanunlara uygun olarak izin verilmeyecek” diye konuştu.
“GERİ DÖNÜŞ İÇİN UYGUN ŞARTLAR OLUŞTURULACAK”
Hazırlık aşamasının tamamlanıp, geçici koruma altındaki Suriyelilerle ilgili durumun kontrol altına alınmasından sonra planın ikinci aşamasıyla eve dönüş sürecini başlatacaklarını belirten Akşener, şunları söyledi: “İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından geri dönüş sürecine paydaş olabilecek kamu kurum ve kuruluşları ile eş güdüm sağlanarak, ‘Geri Dönüş Strateji ve Eylem Planı’ ivedilikle hazırlanacak. Şam hükümeti ile ortaklaşa kurulacak bir komisyon aracılığıyla geçici koruma altındaki Suriyelilerin Türkiye’ye göç etmeden önce yaşadıkları evlerine, köy, kasaba veya şehirlere geri dönmeleri için uygun şartlar oluşturulacak. Ülkemizde herhangi bir kaydı olmayan Suriyeliler için 3 aşamalı ‘Sınır Dışı Prosedürü’ hazırlanacak.”
‘HERKESİN KENDİ VATANINDA MUTLU OLDUĞUNA İNANIYORUZ’
Planın üçüncü ve son aşamasında ise geçici koruma altındaki Suriyelilerin geri dönüş sürecinin kalıcı ve sürdürülebilir olabilmesi için atılacak tamamlayıcı nitelikteki adımlara odaklanacaklarını vurgulayan Akşener, şunları kaydetti: “İYİ Parti olarak herkesin kendi vatanında mutlu olduğuna inanıyoruz. Bu gerçekten yola çıkarak, hem geçici koruma altındaki Suriyeli misafirlerimizin mutluluğu hem de vatandaşlarımıza mutlu, huzurlu ve müreffeh bir gelecek sunmak için geri dönüş sürecinin acilen başlatılması gerekiyor. Sizlere kısaca aktardığım, önümüzdeki süreçte daha da detaylandıracağımız ‘Geri Dönüş Planı’ ile İYİ Parti iktidarında bunu en doğru, sürdürülebilir ve kalıcı bir biçimde gerçekleştireceğiz.”
Siyaset, 16 Aralık 2019 01:55
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Vali Aktaş ve Başkan Büyükakın Kartepe’de brifing aldı
Bir uyarı daha: Yağışlara karşı dikkatli olalım!
Ebru Gündeş sel felaketi sırasında ertelemediği konserle şimşekleri üzerine çekti
Erdoğan açıkladı: 38 bin hekim dışı personel alınacak
İflas eden dev şirketler arasına bir yenisi daha eklendi
Ulaşımı rahatlatan 25 milyonluk yatırım
Karamürsel’deki camiye binlerce tonluk inşaat malzemesi desteği
PKK lideri için yapılan konutla ilgili Uçum'dan al haberi!
Kocaeli’nin havası, toprağı ve suyu rant politikalarına kurban edilemez!
Başkanvekili Lütfü Obuz namaz çıkışı cemaate ikramlarda bulundu
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Bu düzenden sen bile kendini koru
Erdoğan hayatını kaybeden başkanvekilinin tabutuna omuz verdi
Vefat eden Kıbrıs gazisi Mustafa Nayır toprağa verildi
Evinden deste deste para çıkmıştı! Bakın sonra ne olmuş
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin tüm kurumlara teşekkür etti
MHP Dilovası İlçe Başkanı Turhan: Atatürk ve Türk milletine yönelik hakaretleri en sert şekilde kınıyorum
Sel suları ne bulursa denize taşıdı
Kocaeli’de ralli heyecanı
Başkan Büyükakın: Kimseyi mağdur etmeyeceğiz
İmamoğlu'ndan duruşma salonunda tokat gibi sözler!
Eski muhtarın sel sularında can verdiği Başiskele’de yaralar sarılıyor
Gölcük Halıdere’de 65 kişinin yaşadığı bina tahliye edildi
Şirketlerin sermaye artırımı ile ilgili yeni karar
Sadece okullarda eğitime değil kurs ve sınavlara da ara verildi
Motokuryelerin trafiğe çıkma yasağı kaldırılmadı!
Yine gök gürültülü yağmur yağacak
Kocaeli Valiliği’nden yeni uyarı! Fırtınaya dikkat
Ücretsiz tren yolculuğunda T.C. kimlik numarası yeterli olacak!
İzmitliler bu seminere davetli! Konu prostat kanseri
Vali Aktaş’tan 112 Acil Çağrı Merkezi’nde yerinde inceleme
Başkan Bulut, Bakan Yardımcılığı görevine atanan Kocaelili Bayrakdar’ı tebrik etti
Başiskele’de sel mesaisi
Darıca’da MHP’li başkandan yağmur altında esnaf ziyareti
Seçim için DEM parti ile anlaşma mı yapıldı?
CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Korkmaz: Kadın emeği güvence altına alınmalı!
Kocaeli’nin turizm potansiyeli masaya yatırıldı
Çayırova’da Kitap Günleri 7’inci kez kapılarını açıyor
Patlayan Ak Parti foseptik çukurudur!
Kocaeli GÜDEF, Gümüşhaneli 100 gence burs verecek
