Kocaelili yatırımcıları Makedonya’ya davet etti
Gündem, 13 Kasım 2019 14:09Başkan Büyükakın, Kuzey Makedonya'nın dış yatırımlardan sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan’ı makamında ağırladı.
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kuzey Makedonya'nın dış yatırımlardan sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan’ı makamında ağırladı. Kuzey Makedonya hükümetinde tek Türk asıllı Bakan Hasan’ı ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükakın, konuk bakana Kocaeli hakkında bilgi verdi. Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha ileri taşımak için gayret ettiklerini belirten Bakan Hasan, Kocaelili yatırımcıları Makedonya’ya davet etti.
.JPG)
“HER DAİM DESTEĞİNİ HİSSEDİYORUZ”
Kuzey Makedonya Cumhuriyeti olarak Türkiye ile çok iyi ilişkiler içerisinde olduklarını dile getiren konuk bakan Elvin Hasan, gerek Türkiye’deki gerekse Kocaeli ve çevre illerdeki göçmenlerin, iki ülke arasındaki ilişkilere sunduğu katkının önemine de değindi. Resmi programları nedeniyle Kocaeli’deki iş dünyasıyla da bir araya geleceklerini Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a ifade eden Kuzey Makedonya'nın dış yatırımlardan sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan, “Bağımsızlığımızı ilk tanıyan ülke Türkiye’dir. Her daim desteğini hissediyoruz. Ne zaman sıkıntı yaşasak Türkiye bizim yanımızda oldu. NATO üyeliğimiz tamamlanmak üzeredir. Bu sayede Kuzey Makedonya Cumhuriyeti NATO’nun otuzuncu üyesi olacaktır” şeklinde konuştu.
“GEBZE'DEN İKİ YATIRIMCI ÜLKEMİZDE”
Avrupa Birliği (AB) ile müzakerelerinin de başlayacağı bilgisini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile paylaşan konuk Bakan Elvin Hasan, Türkiye ile 1991 yılından itibaren iyi ilişkilerinin sürdüğünü kaydetti. "Türkiye'nin desteğini hisseden bir ülkeyiz" diyerek açıklamalarını sürdüren bakan Hasan, “Kocaelili yatırımcılar da şu anda Makedonya’ya yatırım yapmaya başladı. Daha çok yatırımcıyı ülkemize davet ediyoruz. Gebze'den iki yatırımcı ülkemizde faaliyetlerini sürdürüyor. Ekonomik alanların haricinde sosyal, kültürel ve gençlik alanlarınında da çalışmalar gerçekleştireceğiz. Türkiye ile olan kadim bağlarımızı çok iyi biliyoruz. Yatırımlar için gerekli teşvikler de hazır durumdadır” ifadelerini sarf etti.
“KATKI SUNMAYA HAZIRIZ”
Kuzey Makedonya'nın dış yatırımlardan sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan’ın ziyareti sırasında iki ülkenin geçmişine dair değerlendirmelerde bulunan ve yerel yönetimler olarak ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sunmaya hazır olduklarını dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Özellikle yatırımcı çekme noktasında firmalar üzerinden karşılıklı görüşmelerin yapılması çok faydalı olacaktır. Sektörler ve firmalar üzerinden teşviklere göre yapılacak planlamada yeni yatırımcıların karşılıklı hayat bulması da sağlanabilir. Bunun yanında Türkiye ve Makedonya’nın resmî kurumları arasında kurulacak iş birlikleriyle yerel yönetimler bir partner olarak daha faydalı olacaktır. Özellikle TİKA ile kurulacak iş birliklerini de çok önemsiyorum” diyerek özlerini tamamladı. Ziyaret karşılıklı yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.
Gündem, 13 Kasım 2019 14:09
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Vatandaşın cebinden çıkan para şirketlere aktarılıyor
Bu en basit deyimle siyaseten bir hadsizliktir
Vali Aktaş’tan İzmit İlçe Jandarma Komutanlığı’nda inceleme
Halk oyunları ekibi Darıca’ya büyük gurur yaşattı
Orman Kütüphanesi’nde benzersiz deneyim
Ne biçim Cumhurbaşkanısın sen
KOÜ Hastanesi’ne Aracı ailesinden büyük destek
SEDAŞ’ın yetenek programı proje sunumları ve sertifika töreni ile sona erdi
Polislerin yaşadığı mağduriyetler araştırılsın önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
Doğalgaz fiyatlarında sert düşüş
Yıkılan eski İnterteks Fuar alanında yapılar yükseliyor
Dilovası Meclisi’nde komisyonlar belirlendi
Kocaeli’de Ulusal Fotoğraf Yarışması başvuruları başladı: 226 bin TL ödül dağıtılacak
Zamkolik olduk! Vatandaşa büyük darbe
En çok tüketilen içeceğe zam yapıldı!
İYİ Parti’de görevden alınan Alpay Çakırcı’dan açıklama
İzmit’te sokak hayvanlarına modern yaşam alanı geliyor
Ağaçlandırma böyle mi olur?
GOSB Teknopark’ın Ardahan’da açtığı ofiste girişimci kabulü başladı
İzmit Belediyesi’nden gurur verici bütçe tablosu!
Terör saldırısında çatışmanın ortasında kaldılar
Cumhurbaşkanı danışmanları Gölcük’te konuşacak!
Adam gibi yapacaksın o Adalet Bakanlığını
Kartepe Belediyesi’ne kimse gelmesin mi isteniyor?
Başiskele personeli silahla kendini vurarak intihar etti
Dilovası’nda çocuklar ve anneler için anlamlı etkinlikler
Körfez Kent Konseyi’nde projeler için ihtisas komisyonları kuruldu
Buraya neden kaldırım yapılmıyor?
İSU’dan Halıdere’ye 25 kilometrelik altyapı
İYİ Parti’de Derince ilçe yönetimi görevden alındı
O teröristler İzmit'ten araç kiralamışlar
İzmitli kadınlar Dünya Sağlık Günü’nde de yürüdü
Bu yeşil alanı temizleyin!
Kıbrıs eski Cumhurbaşkanı Tatar, Başkan Büyükakın’ı ziyaret etti
Körfez Yarış Pisti’nde karting heyecanı sizi bekliyor!
Bahçeli yine CHP'yi hedef aldı
Derince’de kahkaha ve sanat aynı sahnede buluştu
Kocaelili üreticilere bir zirai don uyarısı daha
Ağzını açsa soruşturma açılıyor!
