Sıfır atık projesi Gölcük'te hız kazanacak
Gündem, 15 Ekim 2019 15:30Ülkemiz genelinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi çalışmaları Gölcük’te de hızla sürüyor. Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi, Kocaeli Üniversitesi işbirliğiyle, Vizyon 2023 Projesi kapsamında hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi Toplantısı, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in başkanlığında gerçekleştirildi.
ÖNEMLİ İSİMLER TOPLANTIYA KATILDI
Başkanlık toplantı salonunda yapılan toplantıya, projeye destek vermek ve ortak çalışmalar yürütmek amacıyla Gölcük Ford Fabrikası İnsan Kaynakları Direktörü Ali Rıza Aksoy’da katıldı. Aksoy’un yanı sıra Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr.Metin Şentürk, Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Yardımcısı Doç.Dr.İsmail Özbay, Gölcük Ford Fabrikası İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre Mühendisi Aysu Şengül, Gölcük Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Serkan Aksöz, Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Gölcük Belediyesi Çevre Teknikeri Selman Turan, Gölcük Kent Konseyi Proje Koordinatörü Aslı Arpa toplantıda yer aldılar.
ÇOCUKLARIMIZI BİLİNÇLENDİRECEĞİZ
Vizyon 2023 Projesi kapsamında, “Sıfır Atık Projesi ile ilgili Gölcük’te yapılacakların görüşüldüğü toplantıda konuşma yapan Başkan Sezer; “Sıfır Atık israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını hedeflemektedir. Atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim çalışmasıdır. Gölcük Belediyesi olarak sıfır atık çalışmamızı kapsamlı bir şekilde gerçekleştirmek için, ortak bir proje yapılmasını uygun gördük. Bu kapsamda; Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi, Kocaeli Üniversitesi ortaklığında Vizyon 2023 projelerimiz içerisinde Sıfır Atık Projemizi hayata geçiriyoruz. Gölcük Ford Fabrikası’nın da proje ortağı olarak yer alması bizim için büyük kazançtır. Var olan çalışmalarımızın ötesinde, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmek istiyoruz. Okullarımızda çalışmalar yapacağız. Ben başarıyla örnek bir projeye imza atacağımıza inanıyorum” dedi.
SIFIR ATIK PROJESİNİ ÖNEMSİYORUZ
Gölcük Ford Fabrikası İnsan Kaynakları Direktörü Ali Rıza Aksoy da, Sıfır Atık Projesini önemsediklerini ve örnek bir birliktelikte başarılı bir çalışma yürüteceklerine inandığını dile getirdi. Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Yardımcısı Doç.Dr.İsmail Özbay'da projeye bilimsellik önceliğinde, akademik bir bakış açısı katmanın önemine değindi ve "Projenin tam anlamıyla hedefine ulaşması için çocuklarımızı bilinçlendirmeliyiz" dedi.
Gündem, 15 Ekim 2019 15:30
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Saadet partililer gençleri Akçakoca’da buluşturdu
Derince’de Taşköprü Festivali için geri sayım
İzmit’te asırlık çınarlara dijital dolandırıcılığa karşı farkındalık eğitimi!
Soğanın bile ithal edilir hale gelinmesine tepki
Özgür Özel'den hakkımı helal etmiyorum çıkışı
İSU’nun Kandıra’nın 9 mahallesindeki kazı çalışmasında sona gelindi
Siyasi partiler kanunu değişsin çağrısı!
O ilçede Halk Eğitim Merkezi Müdürü kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
KOTO’nun bu etkinliğinde iş görüşmesi rekoru kırıldı
Altında çarpıcı tahmin!
Bu şartla emekli olanların maaşı kesilir!
Büyükşehir personeli kansere yenildi
Kadın polislerin de kıyafetlerine kafayı taktılar!
Bunlar Atatürk alerjisi içinde dedirten anlar!
Büyükakın: Bizler milletimiz için varız
Büyümenin nimetleri sermayeye, maliyeti emekçiye
O dev şirket de iflas etti
Eşme sahilindeki Bostanlar Kafe Kartepe Belediyesi tarafından kapatıldı
İzmit’te Türk Halk Müziği Uygulama Topluluğu ve Gençlik Korosu için başvurular başlıyor
Hangi parti birinci?
Dilovası’nda binlerce kişi bu festivalde buluştu
MHP eski il başkanı Ünlü, Vali Aktaş’ı ziyaret etti
Zeytinoğlu büyüme ve işsizlik oranlarını değerlendirdi
Halkevi’nde yeni dönem kayıtları başlıyor
Ülkücü şehit Erhan Cengiz kabri başında dualarla anıldı
Hakkında soruşturma açılan Melih Gökçek'le ilgili yeni gelişme!
Körfez’de minik futbol şenliği
Erdoğan yüzde 50+1'li sistemde seçilememe endişe içinde mi?
Açlık sınırı 37 bin lirayı aştı
İzmitli umre yolcuları kutsal topraklara uğurlandı
İşsizlikte büyük artış
Altında düşüş sürüyor!
Motorinde fiyatlar bu gece değişecek!
Binlerce kişiye istihdam!
Önce fener alayı, sonra konser
Fatma Başkan’ın 30 Ağustos mesajı İzmitlilerle paylaşıldı
Rahvan At Yarışları Gölcük Koşusu’na yoğun katılım
Kocaeli’de Türk Ocakları’nın mecmuası Genç Mergen’in ilk sayısında dikkat çeken yazı
Esnaf yeni bir borç düzenlemesi istiyor!
