Kent trafiğini rahatlatacak cep durak trafiğe açıldı
Gündem, 28 Eylul 2019 22:01Salim Dervişoğlu Caddesi Halkevi durağına inşa edilen yeni cep trafik akışını rahatlatıyor.
Başiskele, Gölcük ve Karamürsel ilçelerine giden toplu taşıma araçlarının kullandığı ve D-100 karayoluna alternatif yol olan İzmit Salim Dervişoğlu Caddesi’nde trafiğin rahatlatılması için cep duraklar yapıldı. Halkevi durağına yeni yapılan cep durak ilk günden trafik akışını rahatlattı.
.gif)
TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALACAK
Başiskele, Gölcük ve Karamürsel ilçelerine gitmek isteyen vatandaşlar Adnan Menderes, Mimar Sinan ve Turgut Özal köprülerini kullanarak Salim Dervişoğlu Caddesi’ne geçiyor. Toplu taşıma araçlarının cadde üzerinde durup yolcu alıp indirmesi, trafik akışında yoğunluğa neden oluyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yoğunluğun azaltılması ve toplu taşıma araçlarının rahat bir şekilde yolcu alıp indirmesi için yeni cep duraklar inşa ediyor. Bu kapsamda Adnan Menderes Köprüsü Halkevi Durağına inşa edilen cep, toplu taşıma araçları tarafından kullanılmaya başlandı.
İLK CEP DURAĞI TRAFİĞE AÇILDI
Adnan Menderes Köprüsünün Salim Dervişoğlu Caddesi üzerindeki ayağının yanında bulunan toplu taşıma durağı için inşa edilen ilk cep trafiğe açıldı. Çift şerit ve katılım yolu ile birlikte 190 metre uzunluğunda olan cep ilk günden trafik akışını rahatlattı. Özellikle yolcu indi bindinin yoğun olarak yapıldığı durak, yayalara da daha güvenli ulaşım hizmeti sağlıyor.
MODERN DURAKLAR
Trafiğe açılan yeni cep durakta vatandaşların konforu da düşünüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yeni ceplere uygun akıllı duraklar monte edildi. Modern duraklar gövdesi ve oturma alanları paslanmaz kromdan yapıldı. Camekan clp alanlı, arka ve yan tarafları camla kapalı modern duraklar yolcu bilgilendirme aparatı içeriyor. Akıllı telefon, tablet ve engelliler için akülü tekerlekli sandalyeler için USB şarj ünitesi bulunan akıllı durakta Kent Kart ekranı ve otobüs sefer saatlerini bildiren ekran yer alıyor.
İKİ DURAĞADA CEP DURAK İNŞA EDİLECEK
Trafiğe açılan halkevi cep durağının ardından Sabancı Kültür Merkezi yanında bulunan Mimar Sinan ve Kocaeli Fuarı önünde bulunan Turgut Özal Köprülerinin yanına da cep duraklar inşa edilecek. Her iki cepte tek şeritli ve 90 metre uzunluğa sahip olacak duraklar Salim Dervişoğlu Caddesinde trafiği rahatlatacak.
Gündem, 28 Eylul 2019 22:01
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
KOSGEB destek talepleri değerlendirildi: GTO Başkanı Aslantaş da jüride
İktidarın seçim planı
Akaryakıt fiyatları 15 lira birden düşecek mi?
Büyükakın, AKP’nin yeni Kandıra yönetimini makamında ağırladı
Körfez Meclisi toplandı: Komisyon seçimleri tamam
Bu sokakta yayalar nasıl yürüyecek?
Derince meyve ağaçlarıyla yeşillenecek
Vatandaşın cebinden çıkan para şirketlere aktarılıyor
Bu en basit deyimle siyaseten bir hadsizliktir
Vali Aktaş’tan İzmit İlçe Jandarma Komutanlığı’nda inceleme
Halk oyunları ekibi Darıca’ya büyük gurur yaşattı
Orman Kütüphanesi’nde benzersiz deneyim
Ne biçim Cumhurbaşkanısın sen
KOÜ Hastanesi’ne Aracı ailesinden büyük destek
SEDAŞ’ın yetenek programı proje sunumları ve sertifika töreni ile sona erdi
Polislerin yaşadığı mağduriyetler araştırılsın önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
Doğalgaz fiyatlarında sert düşüş
Yıkılan eski İnterteks Fuar alanında yapılar yükseliyor
Dilovası Meclisi’nde komisyonlar belirlendi
Kocaeli’de Ulusal Fotoğraf Yarışması başvuruları başladı: 226 bin TL ödül dağıtılacak
Zamkolik olduk! Vatandaşa büyük darbe
En çok tüketilen içeceğe zam yapıldı!
İYİ Parti’de görevden alınan Alpay Çakırcı’dan açıklama
İzmit’te sokak hayvanlarına modern yaşam alanı geliyor
Ağaçlandırma böyle mi olur?
GOSB Teknopark’ın Ardahan’da açtığı ofiste girişimci kabulü başladı
İzmit Belediyesi’nden gurur verici bütçe tablosu!
Terör saldırısında çatışmanın ortasında kaldılar
Cumhurbaşkanı danışmanları Gölcük’te konuşacak!
Adam gibi yapacaksın o Adalet Bakanlığını
Kartepe Belediyesi’ne kimse gelmesin mi isteniyor?
Başiskele personeli silahla kendini vurarak intihar etti
Dilovası’nda çocuklar ve anneler için anlamlı etkinlikler
Körfez Kent Konseyi’nde projeler için ihtisas komisyonları kuruldu
Buraya neden kaldırım yapılmıyor?
İSU’dan Halıdere’ye 25 kilometrelik altyapı
İYİ Parti’de Derince ilçe yönetimi görevden alındı
O teröristler İzmit'ten araç kiralamışlar
İzmitli kadınlar Dünya Sağlık Günü’nde de yürüdü
