Kömürcüler OSB’de komisyon kurulacak
Gündem, 24 Eylul 2019 04:29Başkan Büyükakın, Dilovası Kömürcüler OSB’nin uygun bir yere taşınmasıyla alakalı gerçekleştirilen toplantıya katıldı
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Dilovası Kömürcüler OSB’nin uygun bir yere taşınmasıyla alakalı yapılan toplantıya katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, Vali Yardımcısı Osman Ekşi, Kömürcüler OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ayhan ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilerinde hazır bulunduğu toplantı sonrası bir açıklama yapan Başkan Büyükakın, “Bizim toplantı gündemimiz, Kömürcüler OSB’nin daha uygun bir yere taşınmasıyla ilgiliydi. Bunu görüştük, müzakere ettik. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Dilovası Belediyemiz ve OSB’nin belirleyeceği yetkililerden oluşan bir heyet aracılığıyla bu sürecin nasıl yönetileceği, uygun yer seçimi, taşınma takvimi ve diğer detaylar üzerinde bir komisyon oluşturulacak” dedi.
.JPG)
“VATANDAŞIN TALEBİ OLMADAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI YAPMIYORUZ”
“Komisyonun çalışmaları doğrultusunda da inşallah zaman geldikçe onu olgunlaştıkça kamuoyunu tekrar bilgilendireceğiz” diyen Başkan Büyükakın, bir basın mensubunun Dilovası’nın taşınması ile ilgi olarak bu toplantıda gündem oldu mu? sorusuna da cevap veren Başkan Büyükakın, “Burada böyle bir gündemimiz olmadı. O ayrı bir konudur. Dilovası’nın mutlaka taşınması diye bir gündemimiz yok. Vatandaşımızın talebi olmadan biz hiçbir yerde kentsel dönüşüm çalışmasını başlatmıyoruz” ifadelerini sarf eti.
“KÖMÜRCÜLER OSB’NİN TAŞINMASI KONUSUNU DEĞERLENDİRDİK”
“Orada bizim için asıl ve vazgeçilmez olan vatandaşımızın talebidir” diyerek açıklamalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Vatandaşımız böyle bir talepte bulunursa, vatandaşımızın rızasına uygun olarak gerekli çalışmaları ilgili heyetler yaparlar. O çalışmada ayrıca yürür. Buradaki gündemin Dilovası’nın taşınmasıyla bir alakası yoktur. Kömürcüler OSB’nin taşınması konusunu değerlendirdik” açıklamasını yaptı. Yer konusunda bir gelişme var mı? sorusuna ise Başkan Büyükakın, “Hayır, sadece arkadaşlarımızla birlikte konuya ilişkin bir heyetin oluşturulması, yapılacak çalışmalar için burada bir değerlendirme yaptık” diyerek açıklamalarını tamamladı.
Gündem, 24 Eylul 2019 04:29
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sadece okullarda eğitime değil kurs ve sınavlara da ara verildi
Motokuryelerin trafiğe çıkma yasağı kaldırılmadı!
Yine gök gürültülü yağmur yağacak
Kocaeli Valiliği’nden yeni uyarı! Fırtınaya dikkat
Ücretsiz tren yolculuğunda T.C. kimlik numarası yeterli olacak!
İzmitliler bu seminere davetli! Konu prostat kanseri
Vali Aktaş’tan 112 Acil Çağrı Merkezi’nde yerinde inceleme
Başkan Bulut, Bakan Yardımcılığı görevine atanan Kocaelili Bayrakdar’ı tebrik etti
Başiskele’de sel mesaisi
Darıca’da MHP’li başkandan yağmur altında esnaf ziyareti
Seçim için DEM parti ile anlaşma mı yapıldı?
CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Korkmaz: Kadın emeği güvence altına alınmalı!
Kocaeli’nin turizm potansiyeli masaya yatırıldı
Çayırova’da Kitap Günleri 7’inci kez kapılarını açıyor
Patlayan Ak Parti foseptik çukurudur!
Kocaeli GÜDEF, Gümüşhaneli 100 gence burs verecek
Dilovası’nda yağmur nöbeti
Körfez Gençlerbirliği’nden potada 5’inci galibiyet
Bazı bölgelerde aylık yağış ortalaması aşıldı
Kocaeli’de çevre yönetiminde teknoloji odaklı yeni adım
Körfez’de sağanak yağışa karşı ekipler sahada
Balık alıp derin dondurucuda saklayın!
Liranın dolar ve euro karşısındaki eriyişi devam ediyor
İzmit Sanat Akademisi Tiyatro Bölümü’nü kazanan adaylar belli oldu
TBB seçimini YENİ Parti adayı kazandı
Yerli ve millî söylemi, borsa vurgunlarının üzerini örtme kalkanı olamaz!
Zeytinoğlu: Gelirlerdeki artışın harcamaların gerisinde kalması bütçe açığını artırıyor
Başiskele’de eski muhtar Gedikli sel sularına kapılarak hayatını kaybetti
Gebze Ticaret Odası üyeleri yabancı firma yöneticileri ile bir araya getirildi
Cadde üzerinde kasis var, uyarı tabelası yok!
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım otizm sınıfına sponsor oldu
Kocaeli’de pazartesi gününe kadar okul yok!
Erdoğan kimsenin gözünün yaşına bakmayacak!
Gölcük’te yeni Kültür Merkezi için o tarihte ihale yapılacak
Çayırova’da da ekipler yağmur mesaisinde
284 eski vekilden Halk TV çağrısı
Kandıra’da Kapalı Pazara el atıldı
Kocaeli’de yağmur, sel ve su baskını alarmı
Sel ve su baskınlarının önüne geçmek için gayret ediyorlar
