Vatandaşın geliri azalıyor, Saray'ın geliri 2 kat arttı
Gündem, 24 Eylul 2019 02:18Sayıştay verilerine göre Cumhurbaşkanlığı’nın giderleri 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 160 artış gösterdi. Saray'ın 2017 yılında 2 milyon 646 bin lira olan mutfak masrafları iki kat artarak 5 milyon 311 bin liraya çıktı.
Sayıştay'ın Cumhurbaşkanlığı'na ilişkin 2018 yılı denetim raporu yayınlandı. Raporda yer alan faaliyet sonuçları tablosuna göre mutfaktan temizliğe, giyimden bakım ve onarıma kadar birçok başlıkta Saray'ın harcamalarında artış yaşandı. 2017 yılında 362 milyon lira olan Cumhurbaşkanlığı'nın toplam gideri 2018'de yüzde 160 artarak 943 milyon lirayı aştı. Gelirleri 305 milyon lirada kalan Saray'ın kasası geçtiğimiz yıl 637.8 milyon lira açık verdi.
MAL VE HİZMET ALIMINA 428 MİLYON
Cumhurbaşkanlığı personelinin yurtiçi ve yurtdışı yolluk giderleri 14 milyon liradan 22.8 milyon liraya çıkarken, toplam personel gideri 106 milyon liradan 181 milyon liraya yükseldi. Bu tutarın 107 milyon lirasının sözleşmeli personele ait olması dikkat çekti. Mal ve hizmet alımına toplam 428 milyon 360 bin lira harcama yaparken, projeler kapsamında yapılan harcamalar 943 milyon 646 bin lira oldu. 2017 yılında mal ve hizmet alımları için 156.4 milyon lira, projelere ise 24.6 milyon lira harcanmıştı.
ENERJİ FATURASI KABARDI
Su, ısıtma gideri, elektrik gideri, internet harcaması aboneliği gibi kalemlerden oluşan “tüketime yönelik mal ve malzeme alımları” 25.5 milyon liradan 40.9 milyon liraya yükseldi. Saray'ın hizmet alımları ise 74 milyon liradan 48 milyon liraya geriledi. Cumhurbaşkanlığı kompleksinin içinde yer alan binaların bakım ve onarımı için 2018'de 4.3 milyon lira harcandı.
MUTFAK MASRAFLARI İKİYE KATLANDI
Saray'ın kırtasiye masrafları 1 milyon 641 bin liradan 2.2 milyon liraya çıktı. “Beslenme, gıda amaçlı ve mutfakta kullanılan tüketim malzemeleri” için ise 5 milyon 311 bin liraya çıktı. Saray'ın mutfak masrafının 2017 yılında 2 milyon 646 bin lira olduğu dikkate alındığında, harcamaların iki kat arttığı görüldü. Saray'ın temizlik ekipmanları gideri ise hafif artışla 3 milyon 839 bin lira oldu.Cumhurbaşkanlığı “tıbbi ve laboratuvar sarf malzemelerine” 2017'de 2 milyon 784 bin lira harcarken bu rakam 2018'de 4 milyon 179 bin lira oldu. Saray'daki bitki ve ağaçlar için yapılan zirai madde harcaması ise 188 bin liradan 700 bin liraya çıktı.
TÖREN VE AĞIRLAMAYA 48.9 MİLYON
Giyecek, mefruşat ve tuhafiye malzemeleri giderleri ise 7 milyon liradan 10 milyon liraya çıktı. 2017 yılı içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takdiri ile temsil ve ağırlamanın gerektirdiği her türlü tören, fuar ve organizasyon giderleri için 36.2 milyon lira harcanırken, 2018'de bu rakam 48.9 milyon lira oldu. Dernek, birlik, kurum, kuruluş, sandık gibi kâr amacı gütmeyen kuruluşlara yapılan para transferi 7 milyon 975 bin liradan 9 milyon liraya yükseldi. Ailelere ise 5 milyon lira para yardımı yapıldı.
Gündem, 24 Eylul 2019 02:18
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İYİ Parti’de görevden alınan Alpay Çakırcı’dan açıklama
İzmit’te sokak hayvanlarına modern yaşam alanı geliyor
Ağaçlandırma böyle mi olur?
GOSB Teknopark’ın Ardahan’da açtığı ofiste girişimci kabulü başladı
İzmit Belediyesi’nden gurur verici bütçe tablosu!
Terör saldırısında çatışmanın ortasında kaldılar
Cumhurbaşkanı danışmanları Gölcük’te konuşacak!
Adam gibi yapacaksın o Adalet Bakanlığını
Kartepe Belediyesi’ne kimse gelmesin mi isteniyor?
Başiskele personeli silahla kendini vurarak intihar etti
Dilovası’nda çocuklar ve anneler için anlamlı etkinlikler
Körfez Kent Konseyi’nde projeler için ihtisas komisyonları kuruldu
Buraya neden kaldırım yapılmıyor?
İSU’dan Halıdere’ye 25 kilometrelik altyapı
İYİ Parti’de Derince ilçe yönetimi görevden alındı
O teröristler İzmit'ten araç kiralamışlar
İzmitli kadınlar Dünya Sağlık Günü’nde de yürüdü
Bu yeşil alanı temizleyin!
Kıbrıs eski Cumhurbaşkanı Tatar, Başkan Büyükakın’ı ziyaret etti
Körfez Yarış Pisti’nde karting heyecanı sizi bekliyor!
Bahçeli yine CHP'yi hedef aldı
Derince’de kahkaha ve sanat aynı sahnede buluştu
Kocaelili üreticilere bir zirai don uyarısı daha
Ağzını açsa soruşturma açılıyor!
Körfezli İsmail Çelik’ten 8 yıldır haber alınamıyor
Milli maçta o golü atan Aktürkoğlu’ndan Büyükakın’a milli forma
Körfez Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden özel annelere dayanışma mesajı
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı
400 TL’lik yolculuk vatandaşı eziyor
ABD kağıttan imparatorlukmuş
Bu işler bu kadar ucuz mu?
Birçok insan masum ve tamamı tutuksuz yargılanmalı
Başiskele’deki projeler Başkan Özlü’nün takibinde
Dilovası’nda MHP’ye yeni genç üyeler
Başkan Bıyık o okulda da derse girdi
Kitap tutkunu Maksut amca, Alev Alatlı Kütüphanesi’ne hayran kaldı
Zamlar, enflasyonda ciddi artışın habercisi olabilir
Körfezli Rafet ile Poyraz’dan Kick Boksta gururlandıran başarı
MHP'de işler böyle! Görevden alındılar
