Baygın yolcuyu hastaneye yetiştirdi
Gündem, 22 Eylul 2019 23:13UlaşımPark otobüs şoförü Emrah Acar, aracında bayılan yolcuyu kontrol ettikten sonra güzergâh değiştirerek hastanenin acil servisine götürdü.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark A.Ş. otobüs şoförü Emrah Acar (30), aracında bayılan yolcuyu güzergâh değiştirerek hastaneye götürdü. 112 ve amirleriyle de hemen iletişime geçen sürücü Acar, baygın yolcuya ilk olarak öğrendiği ilk yardım eğitimini uyguladı. Yolcunun etrafındaki insanları da geriye doğru çıkartarak hastanın temiz hava almasını sağladıktan sonra tereddüt etmeden aracını hastaneye doğru sürdü.
.gif)
İLK YARDIM EĞİTİMİNİ UYGULADI
Olay Kocaeli’nin Gebze ilçesinde gerçekleşti. Emrah Acar’ın kontrolündeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüste seyir halinde arkadan birinin baygınlık geçirdiğine dair sesler geldi. Sürücü Emrah Acar, hemen aracını güvenli bir yere yanaştırdı. Acar, yolcunun sağlık durumunu öğrenmek için arka tarafa ilerledi. Yolcunun yanına geldiğinde baygınlık veya nöbet geçirdiğini tespit ederek işe girişte öğrendiği ilk yardım eğitiminin ana kurallarından olan bak dinle hisset yöntemini uyguladı.
112 İLE HEMEN İLETİŞİME GEÇTİ
Yolcunun nabzını da kontrol eden şoför nabzının normal olduğunu anladı ve en kısa zamanda hastaneye gidilmesi gerektiğine karar verdi. Daha sonra baygın yolcunun etrafının açılması gerektiğini, yolcunun nöbet geçirdiğini diğer yolcuların kesinlikle baygın yolcuya dokunmaması gerektiğini bildirerek hastaneye doğru yola çıktı. Kahraman şoför, 112 ile iletişime geçerek aracında baygın bir yolcunun olduğunu, nabzının attığını fakat durumunun kötü olduğunu ve en kısa mesafede olan Gebze Devlet Hastanesi’ne götüreceğini bildirdi.
OTOBÜSLE HASTANEYE GÖTÜRDÜ
Vardiya amiri ile de iletişime geçen sürücü Acar, direksiyona geçerek hiç düşünmeden aracını hastaneye doğru sürdü. Kahraman şoför hastaneye geldiğinde hastanın da kötü olan sağlık durumunu göz önünde bulundurarak vakit kaybetmeden hastayı kucakladı ve acil servise götürdü. Sürücü Emrah Acar yaptığı hareketle araçtaki yolcuların da takdirini toplamayı başardı.
Gündem, 22 Eylul 2019 23:13
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Dilovası’nda MHP’lilerden şehit ailelerine ve gazilere saygı
İstanbul vekili Bayhan, Gebze’de grevdeki işçilerle bir araya geldi
İzmit Belediyesi’nden duyuru: Vezneler açık olacak
Derhal kurultay yapılmalıdır
Vali Aktaş, şehit aileleri ve gazilerin bayramlaşma programına katıldı
Kandıra’da yol konforunu artırmak için bir ihale daha yapılacak
AKP iktidarının planı CHP'nin kontrollü şekilde parçalanması
Özgür Özel nerede, Kocaeli’deki CHP’liler orada!
Büyükşehir heyeti Hollanda’da teknik temaslarda bulundu
İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu itirafı!
Hain demişti, helallik istediği ortaya çıktı!
Aziz Yıldırım yarın Kocaeli’de
Buna bilimsel eğitim sistemini yok etmeye çalışmak denir!
KOÜ öğrencileri Kızılay ile örnek bir projeye imza attı
Antikkapı, karlı dağda unutulmaz bir kış deneyimi yaşattı!
Erdoğan isim vermeden İmamoğlu'na yürüdü!
Ekonomik kriz kurbanı da vurdu!
Kocaeli’de kütüphaneler haftanın 7 günü açık olacak
Çocuklar okul sıraları yerine çocuk işçiliğine ve açlığa mahkum ediliyor
Gölcük’te sel sularına kapılan anne ile oğlu boğularak öldü
Ekonomide karanlık bir döneme giriyoruz
Kocaeli’de sıfır atık için ortak koordinasyon
Yollar genişliyor, trafik rahatlıyor!
Emeklileri isyan ettiren karar!
Dilovası’nın tanınmış isminden acı haber
Karamürsel’den Güney Kore’ye gitti, hastalanarak öldü
Çayırova’da ulaşım konforu artıyor
Ağzı olan konuşuyor! Seçim yapılmayacakmış
Derince’de motosiklet tutkusu ölüme götürdü!
Gram altınla ilgili tarih verildi!
Korkutan tahmin! İnsanlık tarihinin en sıcak yılı
Kocaeli Şehir Hastanesi hemşiresi Filiz Öner Uyar’a anlamlı ödül
Burası buz pateni değil, Milli İrade Meydanı!
Yayaları ve sürücüleri düşünen yok!
IBAN'a para gönderirken bunu yapmayın!
Kocaeli polisine yangın eğitimi
Lahmacunu 1450 TL'ye satan işletmeye ceza yağdı
İzmit’te et bağışı kampanyasıyla dayanışma büyüyor
Karamürsel güreş ağası Tacettin Aslan vefat etti
