Fabrika kapatıp cezaevi açıyorlar
Siyaset, 17 Eylul 2019 20:27Adalet Bakanlığının verilerine göre 5 yıl içinde 113 adet yapımı devam eden cezaevi bulunurken yapımı planlanan 67 cezaevi daha yapılmaya devam ediyor.
CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Türkiye’de mevcut ve yapımı devam edilen cezaevlerini Adalet Bakanlığına sordu.
355 CEZAEVİ VAR
Adalet Bakanlığınca Akar’a verilen cevapta ülkemizde Ağustos 2019 tarihi itibariyle 355 ceza infaz kurumu olduğu belirtilirken, cezaevlerinin toplam kapasitesi 220 bin 230 olarak açıklandı. 355 cezaevinin 76’i açık, 7’si kadın açık, 9’u kadın kapalı, 7’si çocuk kapalı ve 4’ü çocuk eğitim evinden oluşuyor.
Yapılan ve yapılması planlanan cezaevlerini de Bakanlığa soran CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’a cevap veren Bakanlık, Hükümlü ve tutuklu sayısındaki öngörülemeyen artışın karşılanması amacıyla önümüzdeki 5 yıl içinde 113 adet yapımı devam eden ceza infaz kurumu bulunduğunu bunların kapasiteleri 72.648 kişi olduğunu yine yapımı planlanan 67 adet ceza infaz kurumlarının ise 44.836 kişi kapasite olduğunu belirti.
FABRİKA KAPATIP CEZAEVİ AÇIYORLAR
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar yaptığı açıklama da AKP iktidarının 2002 yılında göreve gelmesi ile birlikte Türkiye de 70 Milyarlık özelleştirme yapıldığını kağıt, çimento, liman, şeker, ne varsa özelleştirilip kapatıldığının altını çizerek 2002 yılında, hapisteki tutuklu ve hükümlü sayısı 59 bin, 2011 yılında bu rakam 123 bin olmuş, bugün geldiğimiz nokta da 250 bin tutuklu ve hükümlü bulunuyor. AKP de fabrikaları kapatıp bunlarla övünüyor. Son olarak ülkenin savunma sanayini bile hiç düşünmeden Katarlara satan bir iktidar hastane, köprü, havaalanlarını yap-işlet- devret olarak hayata geçiren bir iktidar bu cezaevi inşaatları için de tutuklu hükümlü garantisi veriyor mu? Sormadan edemiyoruz dedi.
Siyaset, 17 Eylul 2019 20:27
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Büyükakın’dan Kocaelispor’a tam destek
Sahillerde 3 haftada 201 hayat kurtardılar
Şikayetler bir ayda yüzde 168 arttı
Kadın Elim İzmit Kooperatifi anlamlı bir iş birliği protokolüne daha imza attı
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Darıcalı aileye Muğla’da ölüm şoku
İzmit’te dolu mağduru çiftçilere destek
Dilovası’nda iş insanı Enver Yıldırım’dan iki ayrı spor kulübüne moral ziyareti
AİHM'den Kavala derhal serbest bırakılsın kararı
Kandıra sahillerinde bugünde yasak var
Başiskele’de ulaşım güvenliği artırıldı
O sektörlerde güven azaldı
Kandıra sahillerde izinsiz su sporları faaliyetlerine sıkı denetim
Tarım arazilerinden Aşevi’ne un desteği
İktidara yakın yazar erken seçim için tarih verdi
O belediye kendi betonunu da üretecek
Gölcük’teki Mavi Vatan’a 245 bin kişi böyle ulaştırıldı
Gölette nefes kesen gösteri!
Meydanlarda bölücü tahrik
Hayali rüşvet üzerinden mahkûmiyet kararı çıkarıldı!
Emekli ve memurun maaş zammı hesaplandı
Günlerdir kayıp olan genç ölü bulundu
AKP’ye geçmek yargıdan kaçış kapısı, siyasi dokunulmazlık ve suçtan arınma merkezi olamaz
İzmit’te 800 kilo nohut sıcak yemek olarak vatandaşın sofrasına ulaştırılacak
Başkan Sezer’e TEKNOFEST Mavi Vatan anı plaketi
SEDAŞ’ın çalışmasında bozulan yollar yenilendi
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha imzaladı
Bir ömür iktidarda kalmak için parlamenter sisteme dönelim!
Mobil bankacılıkta yeni dönem! Limitler yükseltildi
Büyükakın rekor kıran Teknofest ile ilgili konuştu: Büyük gurur yaşadık
Körfezli genç karateci Elif gururlandırdı
Zehirli diyerek ürünleri kapıdan geri çeviriyorlar
Gebzeli iş insanları Suriye’nin yeniden inşasına katkı sunacak
Derincelileri konserli 30 Ağustos coşkusu bekliyor
TCDD'nin borcu katlanarak artıyor
CHP'deki figüran iddiasında yalan söyledim itirafı
Elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor
Erdoğan'ın danışmanı Uçum tehdit etti!
Rektör Cantürk’ün annesi vefat etti
