Deprem Toplanma Merkezi kurulmalı
Gündem, 15 Ağustos 2019 10:24Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 20. yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulundu.
İşte o açıklamanın içeriği: 17 Ağustos 1999’da yaşadığımız Marmara Depremi, büyük yıkımlara yol açarak binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine, on binlerce vatandaşımızın ise zor bir hayata başlamasına yol açmıştır.
Marmara Depremi’ nin büyüklüğü, etkilediği alanın genişliği ve sebep olduğu kayıplar, yaşanan doğa olayının ülkemizde son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak kabul edilmesine neden olmuştur. Üzerinden yirmi yıl geçmesine rağmen yaşanan acılar ilk günkü kadar tazedir. Aynı acıların yaşanmaması için alınabilecek bir çok önlem, gerçekleştirilmesi gereken bir çok çalışma ile, böylesi bir felaketin unutulmamasını sağlamak hepimizin görevidir.
Gebze Ticaret Odası olarak bizler de; Odamızda düzenlediğimiz bilgilendirme seminerleri, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve bölgemize bir “Deprem Simülasyon Merkezi” kazandırmak için yürüttüğümüz çabalarla böyle bir felaketin bir kez daha yaşanması durumunda en az zarar görme gayreti içerisindeyiz. Bu çalışmaların yanı sıra, bölgemize tam donanımlı bir “Deprem Toplanma Merkezi” kurulması gerektiğini de her platforma vurguluyor, bu alan için en uygun yerin Askeri Kışla olduğunu dile getiriyoruz. Dileğimiz, bu konularda bir an önce harekete geçilerek gerekli adımların atılmasıdır.
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ nin 20. Yıldönümünde, depremde kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi rahmetle anar; deprem sonrası hayatına engelli olarak devam eden tüm vatandaşlarımızın Gebze Ticaret Odası olarak daima yanlarında olmaya çalıştığımızı belirtir, böyle bir doğa felaketinin bir daha yaşanmamasını dilerim.
Gündem, 15 Ağustos 2019 10:24
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sigaraya zam geldi!
Milletin yarısını zekata muhtaç hale getirdiniz
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
