AKP ömrünü tamamladı! Bunu söyleyen eski vekil
Siyaset, 15 Ağustos 2019 19:35AKP'li eski vekil Mehmet Metiner, “AK Parti’de artık ömrünü tamamladı” dedi.
AKP eski milletvekili ve Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, AKP’nin 18’inci kuruluş yıl dönümünde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. “AK Parti’de artık ömrünü tamamladı” ifadelerini kullanan Mehmet Metiner, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yeni bir partinin kurulması gerekiyor. Yenilenmiş bir AK Parti’ye değil yeni bir AK Parti’ye acilen ihtiyaç var" dedi.
Yeni Akit'ten Mehmet Özmen'in haberine göre, Mehmet Metiner'in açıklamaları özetle şöyle:
"Kimileri bırakıp gitti. Kimileri de gitmek için vakit kolluyor. İbni Haldun’un bedevilik-haderilik tesbiti bence partiler için de geçerli. O yüzden Reis bu ayrışma sürecinde AK Parti’nin rotasını yeniden belirlemelidir. AK Parti yeni bir Türkiye iddiasıyla ortaya çıkmış olsa bile eski Türkiye şartlarında kuruldu.
Eski Türkiye yok. Eski Türkiye şartlarında kurumuş AK Parti’de artık ömrünü tamamladı. 2001’deki AK Parti’de ısrar, Yeni Türkiye’nin siyaset anlayışının tersine kürek çekmek anlamına gelir.
Bir zihniyet değişimine ihtiyaç var. Yenilenmiş bir AK Parti’ye değil yeni bir AK Parti’ye acilen ihtiyaç var. Yeni bir teşkilatlanma modeline dayanan yeni bir AK Parti.”
“PARTİYİ YÖNETENLER İLE MECLİS GRUBU KESİNKES BİRBİRİNDEN AYRILMALI”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yeni bir partinin kurulması gerektiğini söyleyen eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, yeni yapılanmaya ilişkin sözlerini şöyle tamamladı:
"Milletvekillerinin sadece milletvekilliği yaptığı, partinin de dava şuuruyla donanmış yeni kadrolarla yönetildiği bir model şart. Partiyi yönetenler ile meclis grubu kesinkes birbirinden ayrılmalı. Belediye başkanları ve milletvekilleri partiyi yerelde belirleyen veya onların üstünde güç sahibi olan kimseler olmaktan çıkartılmalı. Belediye başkanları partilerinin belirlediği ilkeler doğrultusunda sadece belediye hizmetleriyle meşgul olmalı. Milletvekilleri partilerinin emrinde kendi seçim bölgelerinde gerekli çalışmaları yapmalı. Yasama faaliyetlerinin yanısıra tek işleri seçmen toplulukları olmalı. Parti belediye başkanlarının ve milletvekillerinin veya genel merkezde görevli vekillerin emrinde olmamalı.
İşte o zaman güç tekelleşmesinin önüne geçilir. Parti güçlü olur. İl ve ilçe başkanları kimsenin adamı olmadan çalışır. Herkes sadece görevini yaptığında dava kazanır. Bu teşkilat modeliyle yeni bir AK Parti kurulmalı diyorum. İçeride yapılacak tadilatlar korkarım ki amacımıza ulaşmamızı mümkün kılmaz."
Siyaset, 15 Ağustos 2019 19:35
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İşsizlikte Avrupa birincisiyiz
5. Kocaeli Film Festivali açılış galası Gölcük’te gerçekleşecek
İçki satışında yeni karar
İzmitli öğrenci Mersin’de hayatını kaybetti
SEKA Kültür Alanı teknoloji üssüne dönüşüyor
Alım gücü yok, esnaf satış yapamıyor
Dernek başkanları Büyükşehir’in projelerini yerinde inceledi
Emekli promosyon tutarları değişti
Kavurucu sıcaklar kapıda!
İğrenç mahalle dedikodusunu bırakın açıklayın
Kocaeli’de dev bir organizasyon daha
Sanayi sitesi çevresi deprem bölgesini andırıyor
Fatih Batı kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Dilovası’nda MHP’lilerden şehit ailelerine ve gazilere saygı
İstanbul vekili Bayhan, Gebze’de grevdeki işçilerle bir araya geldi
İzmit Belediyesi’nden duyuru: Vezneler açık olacak
Derhal kurultay yapılmalıdır
Vali Aktaş, şehit aileleri ve gazilerin bayramlaşma programına katıldı
Kandıra’da yol konforunu artırmak için bir ihale daha yapılacak
AKP iktidarının planı CHP'nin kontrollü şekilde parçalanması
Özgür Özel nerede, Kocaeli’deki CHP’liler orada!
Büyükşehir heyeti Hollanda’da teknik temaslarda bulundu
İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu itirafı!
Hain demişti, helallik istediği ortaya çıktı!
Aziz Yıldırım yarın Kocaeli’de
Buna bilimsel eğitim sistemini yok etmeye çalışmak denir!
KOÜ öğrencileri Kızılay ile örnek bir projeye imza attı
Antikkapı, karlı dağda unutulmaz bir kış deneyimi yaşattı!
Erdoğan isim vermeden İmamoğlu'na yürüdü!
Ekonomik kriz kurbanı da vurdu!
Kocaeli’de kütüphaneler haftanın 7 günü açık olacak
Çocuklar okul sıraları yerine çocuk işçiliğine ve açlığa mahkum ediliyor
Gölcük’te sel sularına kapılan anne ile oğlu boğularak öldü
Ekonomide karanlık bir döneme giriyoruz
Kocaeli’de sıfır atık için ortak koordinasyon
Yollar genişliyor, trafik rahatlıyor!
Emeklileri isyan ettiren karar!
Dilovası’nın tanınmış isminden acı haber
Karamürsel’den Güney Kore’ye gitti, hastalanarak öldü
